Vejledning om overførsel til andet afstemingssted på valgdagen

Du kan blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed.

Afstemningsstedet er det sted, hvor du kan stemme til Folketingsvalget på valgdagen den 1. november 2022, hvis du har valgret. I Solrød er valgstederne Munkekærhallen, Havdrup Idrætscenter og Solrød Idrætscenter.

Det er muligt at blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed. Dette kan for eksempel være, hvis du sidder i kørestol og har brug for at blive overført til et afstemningssted med handicapvenlige fysiske adgangsforhold.

Alle afstemingssteder er indrettet, så det er tilgængeligt for handicappede, og på alle afstemningssteder vil der være sorte penne til rådighed.

Der er på hvert afstemningssted en ekstra bred afstemningsboks med god plads til kørestol og evt. hjælper. Der vil også være en særlig lup, som kan forstørre tekst til mindst firedobbelt størrelse, og som kan benyttes uden hænder. Og der vil også være en ikke håndholdt LED-lampe, som kan reguleres i lysstyrke og lysfarve.

I Solrød Idrætscenter vil den ekstra brede stemmeboks ligeledes være indrettet med et hæve-sænkebord samt et forstørrelsesapparat med skærm af typen CCTV, hvor skriftstørrelse, kontraster og lysstyrke kan reguleres.

Hvis du ønsker at blive overført til et andet valgsted, skal du sende eller indlevere din ansøgning til Borgerservice i vores almindelige åbningstid.

Du kan tidligst sende eller indlevere din ansøgning til kommunen fra onsdag den 5. oktober 2022 og Solrød Kommune skal senest have modtaget din ansøgning den 24. oktober 2022, kl. 12.00.

Ansøgningen behandles og afgøres af Solrød Kommune. Hvis kommunen har brug for yderligere oplysninger fra dig, vil du blive kontaktet.
Når din ansøgning er færdigbehandlet, vil du modtage et skriftligt svar fra Solrød Kommune

 

Ansøgningsskemaet kan afhentet i Borgerservice eller downloades på /politik/valg/overfoersel-til-et-andet-afstemningssted-paa-valgdagen

 

 

 

 

Siden er sidst ændret: 10-10-2022 Til top