Vejledning om overførsel til andet afstemningssted på valgdagen

Du kan blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed.

Afstemningsstedet er det sted, hvor du kan stemme til Folketingsvalget på valgdagen, hvis du har valgret. I Solrød Kommune er valgstederne Munkekærhallen, Havdrup Idrætscenter og Solrød Idrætscenter.

Det er muligt at blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed. Dette kan for eksempel være, hvis du sidder i kørestol og har brug for at blive overført til et afstemningssted med handicapvenlige fysiske adgangsforhold.

Alle afstemingssteder er indrettet, så det er tilgængeligt for handicappede, og på alle afstemningssteder vil der være sorte penne til rådighed.

Der er på hvert afstemningssted en ekstra bred afstemningsboks med god plads til kørestol og evt. hjælper. Der vil også være en særlig lup, som kan forstørre tekst til mindst firedobbelt størrelse, og som kan benyttes uden hænder. Og der vil også være en ikke håndholdt LED-lampe, som kan reguleres i lysstyrke og lysfarve.

I Solrød Idrætscenter vil den ekstra brede stemmeboks ligeledes være indrettet med et hæve-sænkebord samt et forstørrelsesapparat med skærm af typen CCTV, hvor skriftstørrelse, kontraster og lysstyrke kan reguleres.

Hvis du ønsker at blive overført til et andet valgsted, skal du sende eller indlevere din ansøgning til Borgerservice i vores almindelige åbningstid.

Ansøgningen behandles og afgøres af Solrød Kommune. Hvis kommunen har brug for yderligere oplysninger fra dig, vil du blive kontaktet.

Når din ansøgning er færdigbehandlet, vil du modtage et skriftligt svar fra Solrød Kommune.

Ansøgningsskemaet kan afhentes i Borgerservice eller downloades på: /politik/valg/overfoersel-til-et-andet-afstemningssted-paa-valgdagen.

Siden er sidst ændret: 08-04-2024 Til top