Vejledning om overførsel til andet afstemingssted på valgdagen

Du kan blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed.

Afstemningsstedet er det sted, hvor du kan stemme til Europa-Parlamentsvalget på valgdagen den 16. november 2021, hvis du har valgret. I Solrød er valgstederne Munkekærhallen, Havdrup Idrætscenter og Solrød Idrætscenter.

Det er muligt at blive overført til et andet afstemningssted, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed. Dette kan for eksempel være, hvis du sidder i kørestol og har brug for at blive overført til et afstemningssted med handicapvenlige fysiske adgangsforhold.

Alle afstemingssteder er indrettet, så det er tilgængeligt for handicappede, og på alle afstemningssteder vil der være sorte penne til rådighed.

Der er på hvert afstemningssted en ekstra bred afstemningsboks med god plads til kørestol og evt. hjælper. Der vil også være en særlig lup, som kan forstørre tekst til mindst firedobbelt størrelse, og som kan benyttes uden hænder. Og der vil også være en ikke håndholdt LED-lampe, som kan reguleres i lysstyrke og lysfarve.

I Solrød Idrætscenter vil den ekstra brede stemmeboks ligeledes være indrettet med et hæve-sænkebord samt et forstørrelsesapparat med skærm af typen CCTV, hvor skriftstørrelse, kontraster og lysstyrke kan reguleres.

Hvis du ønsker at blive overført til et andet valgsted, skal du sende eller indlevere din ansøgning til BorgerService i vores almindelige åbningstid.

Du kan tidligst sende eller indlevere din ansøgning til kommunen fra mandag den 19. oktober 2021 og Solrød Kommune skal senest have modtaget din ansøgning den 8. november 2021, kl. 12.00.

Ansøgningen behandles og afgøres af Solrød Kommune. Hvis kommunen har brug for yderligere oplysninger fra dig, vil du blive kontaktet.
Når din ansøgning er færdigbehandlet, vil du modtage et skriftligt svar fra Solrød Kommune.

Ansøgningsskemaet om overførsel til andet valgsted kan du finde her.

Siden er sidst ændret: 01-10-2021 Til top