Kontorelev
Synes du det lyder spændende at lære om lovgivning, sagsbehandling og administration? Ikke mindst økonomi i en offentlig sektor, som ikke er ligesom at have matematik i skolen, men meget mere spændende og hvor tallene lige pludselig giver mening.
Vores elever kommer som hovedregel ikke i vores økonomiafdeling, men der er massere af økonomi ude i afdelingerne.
Solrød Kommune er et sted som altid er i forandring, og hvor der stilles store krav.
Du har ikke nødvendigvis direkte borgerkontakt, som elev kan du også komme i en afdeling hvor hovedparten af kundekontakten er ens kollegaer rundt om i kommunen.
Uddannelsen varer som udgangspunkt 2 år.
Solrød Kommune ansætter ca. 2 kontorelever årligt. Lige nu har vi 5 elever i gang.
Vi har afsluttet rekrutteringen for kontorelever til 1. september 2023, og forventer derfor først at søge igen til foråret 2024.
Din tid som elev i SolrødÅbn/luk punkt
Elevfrokost:
Vores kontorelever spiser frokost sammen et par gange om måneden for at styrke sammenholdet. På den måde har 1. års eleverne mulighed for at spørge ind til fagprøve, studietur og andre både faglige og private ting.
Elevdag:
En gang om året kommer vores elever også på en elevdag sammen med elevkoordinatoren, hvor dagen byder på forskellige temaer.
I hverdagen:
Vores elever bliver en del af det daglige team, og får både sidemandsoplæring samt egne ansvarsområder. Har man mange års erfaring på arbejdsmarked, er det vigtigt at man har gjort sig tanker om arbejdet som elev, som kan have en anden arbejdsgang end man måske er vant til.
Bøger:
Vi bestiller, og betaler dine bøger til uddannelsen.
Studietur:
Vi betaler studieturen, og giver samtidig tilskud til maden på turen, men lommepengene betaler du selv.
Hvilken forskel kan du gøre?
Som Kommune skal Solrød leve op til forskellige krav og følge den gældende lovgivning. Du kan derfor kun gøre en forskel indenfor for de rammer som er sat. Men du kan altid være med til at yde en god service og på den måde gøre en forskel i hverdagen.
UddannelsesstartÅbn/luk punkt
Ansættelse:
Vi ansætter som hovedregel elever til 1. september, og slår stillingerne op i foråret. Men der kan være situationer som gør, at vi er nødt til at gøre det anderledes.
Lige nu har vi 5 elever i gang.
Vi har afsluttet rekrutteringen for kontorelever til 1. september 2023, og forventer derfor først at søge igen til foråret 2024.
Da vi skal slå stillingerne op, for at kunne ansætte, er det vigtigt at du søger når vi har opslag på vores hjemmeside, og søger via linket der.
Adgangskrav:
Du skal have gennemført en af følgende uddannelser:
- EUX Business (kontor)
- HHX
- HF , HTX, STK inkl. grundforløb
- HG2 med kvalifikation til offentlig administration opnået før 1. august 2015
Hvis du er over 25 år, skal du kontakte en handelsskole med henblik på at få lavet en realkompetencevurdering (RKV). Realkompetencevurderingen skal vedhæftes ansøgningen.
Er du i tvivl, henviser vi til, at du kontakter din lokale handelsskole.
SkoleÅbn/luk punkt
Vores nuværende elever går på Niels Brock i København, hvor vores kommende elever også skal gå, du skal derfor overveje om det er en skole for dig, inden du søger en af vores stillinger.
Der er i alt 14 ugers skoleperioder. Derudover er der en skriveperiode på 1 uge, hvor eleven skal skrive fagprøve, og herefter til eksamen.
Den ene uge i skoleperioden kommer eleverne på studietur, hvor turen går til Bruxelles for at lære om EU.
ArbejdstidÅbn/luk punkt
• 37 timer pr. uge
• Betalt frokost
• Flekstid
Arbejdstiden er forskellig fra afdeling til afdeling. På Rådhuset hvor mange af elevpladserne er, vil arbejdstiden typisk være fra kl. 8:00 til 15:30 mandag til onsdag. Torsdag fra kl. 8:00 til 17:00 (kl. 18:00 i BorgerService) og fredag kl. 8:00 til 13:30.
På skolerne følger arbejdstiden skolens sekretariat, og flekstiden er begrænset. Når du er elev på en af vores skoler, kan du komme til at arbejde mere end 37 timer om ugen, men får i stedet fri i alle skolen ferier.
LønÅbn/luk punkt
Løn og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst.
Løn pr. 1. april 2023:
1. års elev under 25 år: |
15.215 kr. |
Voksenløn over 25 år: | 23.079 kr. |
Læs mere om ferieregler som kontorelev på HK's hjemmeside
Hvis du starter som elev pr. 1 september, har du ret til ferie med fuld løn fra første dag, i alt 25 feriedage.
1. maj året efter får du også 6. ferieuge.
Gode egenskaber som kontorelevÅbn/luk punkt
- Mødestabil
- Omstillingsparat og fleksibel
- Serviceminded og positiv
- Gode formuleringsevner både skriftligt og mundligt
- Interesse for tal
- Interesse for det offentlige arbejde i Solrød Kommune
- Flair for IT
- Selvstændig, kvalitetsbevidst og engageret
- Parat til at modtaget sidemandsoplæring.
Læs mere om vores afdelingerÅbn/luk punkt
Vores nye elever som starter 1. september 2023, skal enten være elev i Personaleafdelingen hele elevtiden. Eller være elev i 3 forskellige afdelinger, hvor elevtiden starter i vores Visitation og Koordination, herefter kommer eleven i Borgerservice, og afslutte i Læring og Udvikling.
Herunder kan du læse mere om de afdelinger, som vores kommende elever får muligheden for at komme i, nederst kan du også læse om de afelinger som vores nuværende elever er i:
Personaleafdelingen:
Solrød Kommunes Personaleafdeling har til formål at understøtte organisationen både generelt, men også strategisk. Dette sikres ved arbejderet med overenskomster, lønninger, personalejura, HR-udvikling og personalearrangementer for alle medarbejdere i hele kommunen
Vi er en stabsfunktion, hvilket betyder, at vi støtter op om institutionerne og afdelingerne i hele kommunen. Vores institutioner og afdelinger rekrutterer selv deres medarbejdere, men de kan hente hjælp og vejledning hos HR-udviklingsmedarbejdere i Personaleafdelingen.
Når der udbydes interne kurser, er det også Personaleafdelingen, der står for at arrangere dem, med alt hvad det indebærer, som f.eks. aftaler med undervisere, bookning af lokaler, bestilling af forplejning og efterfølgende evaluering af kurserne.
En vigtig opgave er at sikre medarbejdernes løn hver måned. I Personaleafdelingen har vi et stærkt team af lønkonsulenter, der sørger for den rigtige løn til kommunens ca. 1.500 medarbejdere. Lønkonsulenterne hjælper også institutioner og afdelingerne med råd og vejledning i forbindelse med lønaftaler og lønforhold i øvrigt.
Som elev kommer du til at stifte bekendtskab med rigtigt mange af de nævnte opgaver, og du vil derfor få en god forståelse for, hvordan kommunen hænger sammen, da vi har kontakt til alle afdelinger i kommunen. I Personaleafdelingen vil du ikke få direkte borgerkontakt, da vores interessenter er ledere og medarbejdere i kommunen, som du til gengæld vil få kontakt med.
Borgerservice:
Borgerservice er indgangsdøren til hele kommunen. Det er her telefonen betjenes når borgeren ringer, og skal stilles videre til den rigtige medarbejder i kommunen. Det er også her borgerne, samarbejdspartnerne og gæsterne til rådhuset møder op fysisk, når de har en aftale. Det er også her du kan få hjælp til pas, kørekort og meget mere.
I Solrød Kommune er opkrævningen også en del af Borgerservice. Når regningerne til kommunen ikke bliver betalt til tiden, sørger vi for at indkræve pengene.
Da der er meget borgerkontakt lægger vi stor vægt på, at du er serviceminded og ikke er bange for at tale i telefon eller stå direkte over for en borger. Som elev er du aldrig alene, men du vil få selvstændige arbejdsopgaver efter grundig oplæring.
Det er også en stor fordel at du er stærk til IT, da vi vejleder borgerne i de digitale løsninger, og rigtig meget foregår i dag digitalt.
Visitation og Koordination(VK):
Visitation og Koordination er en del af ældreområdet i Solrød Kommune. Ældreområdets kerneopgave er at bidrage til et værdig borgerforløb. Vi er en myndighed, hvilket betyder, at vi visiterer og bevilger hjælp til borgerne med henvisning til dele af Serviceloven.
I visitationen er vi på nuværende tidspunkt 15 medarbejdere, bestående af 13 visitatorer, to administrative medarbejdere og en leder. Visitationen er opdelt i flere teams, herunder Team hjælpemidler, Team pleje, Team udskrivning og Adm. team.
Som kontorelev vil du være en del af det administrative team. Det administrative team har blandt andet ansvar for at behandle ansøgninger på kropsbårne hjælpemidler, merudgifter, betaling af regninger og meget mere. Det administrative team har ligeledes ansvar for at passe telefonen samt håndtere personlig henvendelser ved fremmøde.
Visitator har ansvaret for at behandle ansøgninger på personlig og praktisk hjælp og hjælpemidler. Visitatorerne har ligeledes ansvar for at passe telefonen, som i rådhuset åbningstid er åben for borgerne, samt håndtere personlig henvendelser ved fremmøde.
Du får mulighed for både faste opgaver og ad hoc opgaver. Da vi har daglig borgerkontakt, lægger vi vægt på at du er serviceminded og ikke er bange for at tale i telefonen eller stå direkte over for en borger eller leverandører. Det er en fordel at du kan lide at arbejde i forskellige IT systemer og trives i at have mange bolde i luften. Du får en grundig oplæring, inden du kommer til at løse dine opgaver selvstændigt.
Vi er en alsidig medarbejdergruppe, der fysisk er placeret i storrumskontor på rådhuset i Solrød. Vi er en afdeling i fuld udvikling, hvor alle har indflydelse og tager ansvar. Det skaber et godt kollegialt fællesskab, både i arbejdstid og fritid.
Læring og Udvikling:
I Læring og Udvikling arbejder vi med drifts- og udviklingsopgaver på dagtilbuds- og skoleområdet. Du bliver en del af et sekretariat, som arbejder tæt sammen om de gode opgaveløsninger.
Sekretariatets hovedopgaver:
- Anvisning af pladser til dagtilbud
- Opkrævning af betaling for dagtilbud
- Tilsyn og pædagogisk udvikling i alle dagtilbud
- Elev- og økonomiadministration på skoleområdet.
- Pædagogisk udvikling af skoleområdet i samarbejde med skolelederne.
Som kontorelev i Læring og Udvikling bliver du en del af administrativt team.
Du får mulighed for både faste opgaver samt ad hoc opgaver. Da der er meget borgerkontakt lægger vi stor vægt på, at du er serviceminded og ikke er bange for at tale i telefon eller stå direkte over for en borger.
Dine opgaver bliver blandt andet telefonbetjening, digital pladsanvisning, bevilling af tilskud til privat pasning, pasning af egne børn samt ad hoc opgaver for hele sekretariatet. Du skal trives i at have mange bolde i luften.
Det er en fordel at du er stærk til IT, da Læring og Udvikling har vejledningsopgaver til både digital pladsanvisning og AULA.
Læring og Udvikling er en faglig ambitiøs arbejdsplads. Vi sætter pris på et godt, uformelt arbejdsmiljø, og en arbejdsplads hvor vi værdsætter hinandens forskellighed.
Næværende elever er bl.a. her:
Uglegårdsskolen:
På Uglegårdsskolen er hverdagen og opgaverne forskellige fra dag til dag. Det er ikke for sjov, at vi kaldes ”hovedbanegården” og den gamle myte om, at skolesekretærer blot sætter plastrer på knæ, er absolut ikke sand. Hverdagen på en folkeskole er spændende og byder på både rutineprægede opgaver og div. ad hoc opgaver. Det er derfor vigtigt, at du trives med mange bolde i luften og kan holde hovedet koldt og håndtere opgaver og udfordringer i hverdagen med et smil på læben.
Vi søger en kontorelev som er udadvendt og trives i kontakt med mange mennesker, særligt de søde børn som besøger vores kontor i dagligdagen. Som kontorelev på Uglegårdsskolen kommer du til at løse både praktiske og administrative opgaver. Hos os fokuserer vi på muligheder frem for begrænsninger.
Teknik og Miljø:
Du er sikkert ikke klar over det, men Teknik og Miljø sørger for at Solrød Kommune fungerer…
Afdelingen sikrer drift og udvikling af byen til gavn for borgerne, erhvervslivet og andre brugere af byen.
Vi sørger for at holde Solrød grøn og klimavenlig, ved bl.a.at holde styr på, hvor der må bygges og renoveres, at affald hentes til tiden og veje, stier og grønne områder vedligeholdes.
Som kontorelev i Teknik og Miljø bliver du en del af en stor levende afdeling med et højt energiniveau og gode og hjælpsomme kollegaer. Du får lov til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver, både egne faste opgaver og div. ad hoc opgaver, derfor er to dage aldrig ens, og tiden flyver afsted. Du kommer til at sidde i Teknisk Sekretariat, som er reception for afdelingen. Så kan du lide at have travlt, og har du lyst til at lære en masse, så kan du glæde dig til at blive elev i Teknik og Miljø.
Munkekærskolen:
På Munkekærskolen står tiden aldrig stille. Hverdagen på skolen er altid spændende og man kan aldrig vide sig sikker på hvad dagen bringer. Der vil være rutineprægede opgaver, diverse ad hoc opgaver og mulighed for at tænke ud af boksen. Vi har let til smil og latter, så man skal gerne kunne trives i, at der er liv omkring en.
Vi søger en kontorelev, der er udadvendt, kan holde hovedet koldt i pressede situationer og ikke være bange for at kaste sig ud i nye ting. Du vil komme til at løse både praktiske og administrative opgaver i samarbejde med hele kontoret.
Ledelsessekretariatet:
Vores kerneopgave er at skabe helhedsorienterede løsninger til gavn for hele kommunen. Vores arbejdsområder er understøttelse af byråd og fagudvalg, direktion og chefgruppe, organisationsudvikling, kommunikation og digitalisering.
Som elev i Ledelsessekretariatet får du prøvet at arbejde ud fra en meget central placering i Solrød Kommune, da vi har en stor kontaktflade til alle kommunens afdelinger, institutioner, ledere og medarbejdere.
Du kommer til at løse mange forskellige slags opgaver og din arbejdsdag forløber ikke altid som ventet, så du kommer til at lære, hvor vigtigt det er at have et godt overblik og at have konstant fokus på, hvilken opgave der haster mest og derfor skal prioriteres først.
Dine opgaver bliver blandt andet: Administrative opgaver for borgmester, byråd og direktion, kvalitetssikring af politiske dagsordener og referater, kalender- og mødeplanlægning og sekretariatsopgaver i forbindelse med afholdelse af valg. Desuden er der administrative opgaver i forbindelse med vielser og mærkedage, arrangementer, topmøder og konferencer.
I Ledelsessekretariatet er vi ambitiøse på en dejlig uformel måde. Vi hjælper hinanden og har et godt arbejdsmiljø med en åben og ærlig dialog.
Du får en grundig oplæring, inden du kommer til at løse dine opgaver selvstændigt.
Vi lægger vægt på, at du er engageret, ansvarlig, hjælpsom og grundig, når du skal løse dine opgaver.
Kultur og Fritid:
Kultur- og fritidssekretariatet har den daglige kontakt til Solrød Kommunes foreninger og borgere. Vi arbejder med projekter som spænder fra udvikling af nye fritidstilbud til optimering og etablering af nye faciliteter.
Alle økonomi- og personaleopgaver er placeret i sekretariatet – også opgaver for Idrætssektionen og Bibliotek og Kulturhus, som vi har et tæt samarbejde med. I sekretariatet har vi opgaver med budgetter, regnskaber, bogføring, fakturering, kommunal refusion, brugeroprettelser m.m.
I årets løb står sekretariatet også for arrangementerne: ”Sjov sommer” for Solrøds skoleelever, Fritid i Solrød-event, bustur med borgmesteren for nye borgere, Vandrefestival og borgerinddragelsesprocesser.
Jobcenteret:
Som kontorelev i jobcenteret får du, et godt kendskab til alle de faktorer der er i afdelingen.
Du får som del af uddannelsen, oplæring i hvordan man håndterer borgerere der ringer og skal bruge kommunens hjælp.
Du er med andre ord, første step når en borger henvender sig i skranken, eller ringer til kommunen.
Som elev får du et godt netværk samt en god viden overalt i Job og Socialcenteret, fordi du skal kunne vejlede borgerne i alt lige fra hvem der kan hjælpe med den rette sagsbehandler, til selv at hjælpe borgeren, med blandt andet at melde sig ledig på computeren.
Du får også mulighed for at få både faste og løbende arbejdsopgaver samt ad-hoc opgaver, som gør at din dag vil være meget varieret.
Jobcenteret er hjertet i kommunen, og du er derfor en vigtig spiller i det store kommunefællesskab.
Arbejdsopgaver i Solrød KommuneÅbn/luk punkt
Arbejdsopgaver i Solrød Kommune:
Som elev i Solrød Kommune får du opgaver som alle andre administrative medarbejdere i kommunen. Der findes ikke opgaver, som kun er elevopgaver, og nogle opgaver er mere spændende end andre. Vi bruger alle opvaskemaskinen, så alle er også med til at tømme den både elever og ansatte.
Hvis du bliver elev på en af vores skoler, skal du også hjælpe med fx:
- At skrive Facebook-opslag
- Praktisk opgaver som at hjælpe til på skolebiblioteket eller i skoleboden.
I kommunerne er økonomi en vigtig opgave, og en opgave vores elever kommer igennem. Der er mange regninger, som skal betales, og budgetter, som skal overholdes. Alt skal dokumenteres, og i Solrød Kommune har vi godt styr på økonomien.
Når du arbejder i en kommune, er der særligt fokus på GDPR. Vi skal passe på borgernes og medarbejdernes oplysninger, og samtidig skal vi gemme alt, hvad kan have betydning for en sag. Derfor journaliserer/gemmer vi vores dokumenter i et system, som hedder SBSYS. Her har vi alt fra personalesager til byggesager, sager omkring sygdom og refusion, og sager om dem, som får hjælp fra kommunen.
Det er heller ikke helt forkert, at vi holder mange møder i kommunerne. Til møderne skal der ofte skrives referater, og kommer der gæster ude fra, byder vi også gerne på en kop kaffe, som vi selv dækker op til.
Det er bare nogle af alle de spændende opgaver, som venter vores elever. Det er ikke alle vores elever, der har direkte kontakt med borgere, men så kan det være de servicere lederne i kommunen, eller vores samarbejdspartnere.
Hvis der bliver udskrevet valg, mens du er elev hos os, vil du også komme bagom arbejdet til valget, en unik mulighed som ikke alle prøver.
Husk at tage stilling til, hvorfor du vil arbejde i en offentlig organisation?
Tiden efter elevÅbn/luk punkt
Når du er udlært i Solrød Kommune, er du klar til at blive ansat som kontorassistent. Vi kan devsærre ikke love ansættelse i Solrød Kommune, men mange af vores elever er i dag ansat i kommunen. Så hvis der kommer en ledig stilling når du er færdig som elev, er du altid velkommen til at søge den, og så er det gerne en fordel at kende kommunen i forvejen.
Se vores film med Anika og Jacob, der begge har søgt en stilling efter deres elevtid og blevet fastansat her.
Hvad er forskelle på offentlig og privat?Åbn/luk punkt
I det offentlige er der mange love og regler, som er vigtige at have styr på. Vi betjener borgerne og til forskel fra det private har vi ikke kunder. Vores økonomi er afhængig af skatter, børnetal, puljer fra staten og meget mere. Vi har ikke en omsætning ligesom en privat virksomhed. Igennem din elevtid, kommer du primært til at lære om personaleadministration, sagsbehandling, offentlig økonomi, love og regler i det offentlige samt betjening af ledere, borgere og kolleger. I Personaleafdelingen har vi næsten ingen borgerbetjening, men betjener i stedet ledere og medarbejdere.
Som elev i Solrød Kommune får du en solid uddannelse inden for kontor med speciale samt et godt indblik i, hvordan samfundet hænger sammen og hvorfor vi fx har regler for GDPR. Husk at læse mere om adgangskravene, da disse er højere ved uddannelse inden for kontor med speciale end ved almindelig kontor.