Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Rygestop

Hånd der banker ned i cigaretter.
Vil du gerne kvitte tobakken, er der hjælp at hente på rygestopkurser i Solrød Kommune.

Der er flere muligheder for at få gratis hjælp til rygestop, enten via rygestopkursus, telefonrådgivning eller digitalt stopprogram/app. Læs mere om mulighederne nedenfor og find det tilbud, som passer dig bedst.

Rygestopkursus

Et rygestopkursus er en effektiv metode, når du har besluttet dig for at holde op med at ryge. Du har fem gange større chance for at blive røgfri, hvis du får hjælp til det.

Rygestopkurset består af fem mødegange á ca. 1-2 timers varighed (afhængig af antallet af deltagere) og ledes af en uddannet instruktør.

På kurset møder du andre, der også ønsker at kvitte tobakken. Således vil der være mulighed for at udveksle erfaringer og arbejde med motivationen for et vedvarende rygestop.

Du behøver ikke være holdt op med at ryge for at tilmelde dig, men have besluttet, at du gerne vil stoppe med at ryge.

Rygestopkurset i Solrød Kommune er GRATIS.

Der er mulighed for at få tilskud til nikotinerstatning/rygestopmedicin, hvis du følger et rygestopkursus og opfylder nogle kriterier. Det vil rygestoprådgiveren vejlede nærmere om på kurset.

Næste rygestopkursus

Hold 1, 2023: Opstart onsdag den 25. januar, klokken 16:30-18:30. De øvrige kursusgang er: 1/2, 8/2, 15/2 og 1/3, samme tid. Sted: Mødelokale 24, 1. sal over Solrød Bibliotek, Solrød Center 4.

Der bliver løbende oprettet kurser i forhold til efterspørgslen, så kontakt os for at høre mere om mulighederne. Vi har desuden et samarbejde med Greve Kommune, så det er også muligt at komme på et af deres rygestopkurser.

Tilmelding på telefon: 56182400 eller på sikker mail.

For tilmelding eller mere information: 

Kontakt forebyggelseskonsulent Louise Leilund på tlf. 56182400 eller på mobil 51169312.

Andre muligheder for hjælp til rygestop
Siden er sidst ændret: 24-11-2022 Til top