Nyt fra byrådetNyt fra byrådet

Nyt fra byrådet den 17. juni 2019

Her kan du læse om, at byrådet har vedtaget at sætte penge af til en ny busrute, og at byrådet har lyttet til borgernes ønsker i forbindelse med etableringen af Solrød Idrætscenters nye Hjerterum

Solrød-borgere bliver ikke bus-løse: Strandområdet får en ny busrute 

Byrådet har besluttet at sætte næsten 1,3 mio. kr. af til en ny buslinje i strandområdet, som kører til Køge Nord Station, og til at fortsætte med natbus 97N.

Da Region Sjælland i slutningen af 2018 meldte ud, at man ville nedlægge bus 120 på den ca. 17 kilometer lange strækning mellem Karlsunde og Køge Station medførte det store frustrationer hos de mange Solrød-borgere, der så ud til at blive bus-løse.

Nu har byrådet i Solrød Kommune imidlertid taget sagen i egen hånd og vil i samarbejde med Køge Kommune og Region Sjælland sikre, at de mange unge, ældre og erhvervsaktive, der dagligt bruger buslinjen, fortsat kan komme frem med det gule lyn.

Et flertal i byråd har nemlig besluttet at etablere en helt ny buslinje – bus 121 – der skal køre i en ring fra Strandvejen gennem Trylleskov Strand og forbi Solrød Strand Station til Køge Nord Station.

”Byrådet kunne ikke acceptere udsigten til, at hele strandområdet pludselig skulle være bus-løse, så selvom vi er ærgerlige over, at kommunen på grund af regionens besparelser pludselig bliver pålagt så stor en udgift, så skal vores borgere naturligvis kunne komme fx på arbejde, i skole, en tur i centeret og til hospitalet,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune og fortsætter:

”Og intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Bus 121 kommer til betjene mange af vores borgere endnu bedre, fordi den både kører gennem vores nye bydel Trylleskov Strand og forbi Munkekærskolen.”

Byrådet afsætter i alt 1,2 mio. kr. til den nye busrute, som træder i kraft fra årsskiftet og som også bliver delvist finansier et af Region Sjælland.

Solrød fortsætter med natbussen
Også Natbus 97N, som lige nu kører fra Rådhuspladsen til Køge Station, har byrådet i Solrød Kommune besluttet at redde. Regionen vil spare bussen væk fra årsskiftet, men byrådet har besluttet at afsætte 70.000 kr., så bussen fortsat kan køre gennem Solrød Kommune.

Bussen får imidlertid endestation ved Solrød Strand Station, da Køge Kommune ikke er interesseret i at betale for busruten.

”Der er et beskedent antal passagerer på bus 97N, men vi ved, at bl.a. unge mennesker og folk med skiftende arbejdstider gerne vil beholde bussen, og Ældresagen har også givet udtryk for, at de ældre er glade for bussen. Derfor er det en lille pris, vi skal betale for at kunne opretholde en god service til vores borgere,” siger Niels Hörup. 

 

Fakta
Buslinjerne 120 og 97N er i dag regionale ruter og finansieres fuldt ud af Region Sjælland. På grund af besparelser vil regionen nedlægge den ca. 17 kilometer lange strækning mellem Karlslunde Station og Køge Station, hvor bus 120 kører. Hvis bussen fortsat skal køre på strækningen skal kommunerne finansiere bussen, men Greve Kommune ønsker ikke at betale for, at bus 120 kan køre fra Karlslunde Station og frem til kommunegrænsen til Solrød. Bussen får derfor fremover en rute fra Høje Taastrup til Karlslunde Station.

Køge Kommune ønsker ikke at fortsætte med Natbus97N, og bussen kommer derfor fremover til at have endestation ved Solrød Strand Station.

 

 

Borgerne har talt: Her er idrætscentrets nye Hjerterum

Byrådet har afsat 1,7 mio. kr. til etableringen af Solrød Idrætscenters nye hjerterum, som skal formes efter borgernes ønsker.

Solrød Byråd vil gøre Solrød Idrætscenter til et mere levende og aktivt idrætscenter. Det betyder bl.a., at idrætscentret skal have et hjerterum med plads til fællesskaber, hvor borgerne føler sig hjemme.

Og hvis brugerne af Solrød Idrætscenter skal bestemme, hvad det kommende hjerterum skal indeholde, så står særligt en ting højt på ønskelisten – et nyt og rummeligt køkken og caféområde.

Det stod klart, efter alle idrætscentrets brugere var inviteret til workshop om hjerterummet tilbage i maj måned, og da byrådet på juni måneds byrådsmødet havde hjerterummet på dagsordenen vægtede brugernes ønsker naturligvis højt. 

Derfor er det også en betragtelig andel af anlægsbevilling på 1,7 mio. kr., som byrådet vedtog at frigive på byrådsmødet, som skal bruges på at få brugernes ønsker til at gå i opfyldelse.

Det betyder samtidig, at der ikke er penge til nogle af de andre idéer, som har været oppe at vende i forbindelse med projekt Hjerterum som fx en træterrasse.

”Idéer har vi nok af, men vi har selvfølgelig ikke ubegrænsede midler, derfor er det også meget vigtigt for byrådet, at vi inddrager vores borgere og lytter til, hvad der betyder mest for dem, når vi skal skabe det kommende Hjerterum og gøre idrætscentret til et endnu mere fleksibelt og levende samlingspunkt,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds-, og fritidsudvalget.

Ombygningen af foyer-området i Solrød Idrætscenter og etableringen af Hjerterummet forventes at gå i gang til efteråret, når Klub2680 er flyttet ind i sine nye rammer.