Referat
Udvalg: Byrådet
Mødedato: 20-12-2021
Mødested: Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand
183. Godkendelse af dagsordenÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-34-20
Godkendelse af dagsorden
Indstilling
Administrationen indstiller, at forslag til dagsorden godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
184. Ændring af styrelsesvedtægt for Solrød KommuneÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.15.00-A21-1-21
Ændring af styrelsesvedtægt for Solrød Kommune
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til ændring af styrelsesvedtægt for Solrød Kommune, så der er mulighed for etablering af en borgerrådgiverfunktion.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Byrådet 2. behandler ændring af styrelsesvedtægten for Solrød Kommune.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Sagsfremstilling
En ændring af styrelsesvedtægten forudsætter i henhold til lovgivningen to behandlinger i Byrådet med minimum 6 dages mellemrum. Byrådet 1. behandlede sagen på sit møde den 29. november 2021 og besluttede at oversende sagen til 2. behandling den 20. december 2021.
Ved en beslutning om etableringen af en borgerrådgiverfunktion efter lov om kommunernes styrelse § 65 e skal kommunens styrelsesvedtægt inden beslutningen suppleres med et afsnit om en borgerrådgiverfunktion.
Vedlagte forslag til styrelsesvedtægt er tilføjet et nyt kapitel (kapitel VI), der omhandler en borgerrådgiverfunktion og afspejler bestemmelserne i Lov om kommunernes styrelse § 65 e. Med denne ændring er der mulighed for, at Byrådet kan træffe beslutning om etablering af en borgerrådgiver. Styrelsesvedtægten er gældende pr. 1. januar 2022.
Nyt kapitel VI i styrelsesvedtægten lyder som følger:
Kapitel VI
Borgerrådgiver
§ 14
Stk.1
Direkte under Byrådets myndighed etableres en borgerrådgiverfunktion, jf. styrelseslovens § 65e.
Stk. 2
Borgerrådgiveren skal yde vejledning og rådgivning til borgerne inden for de af Byrådet fastsatte rammer herfor. Herudover skal borgerrådgiveren vejlede og i særlige tilfælde føre tilsyn med kommunens administration.
Stk. 3
Byrådet ansætter og afskediger borgerrådgiveren og fastsætter nærmere regler for borgerrådgiverens virksomhed.
Der er herudover udelukkende foretaget konsekvensrettelser som følge af tilføjelsen af kapitel VI, og der er ikke foretaget øvrige ændringer af styrelsesvedtægten.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Bilag
185. Godkendelse af etablering af borgerrådgiverfunktion i Solrød KommuneÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.15.00-A21-1-21
Godkendelse af etablering af borgerrådgiverfunktion i Solrød Kommune
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til etablering af en borgerrådgiverfunktion i Solrød Kommune samt vedtægter for borgerrådgiveren.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Etablering af en borgerrådgiverfunktion i Solrød Kommune godkendes. Statslig pulje til etablering af en borgerrådgiverfunktion modtages, og der godkendes en udgifts- og indtægtsbevilling på 307.000 kr. i 2022 og 410.000 kr. i 2023 og 2024.
- Vedtægten for borgerrådgiveren godkendes.
- Ansvaret for gennemførelse af ansættelsesproces delegeres til administrationen med efterfølgende indstilling til Byrådet om valg af kandidat.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune har søgt og fået et betinget tilsagn om tilskud fra puljen til borgerrådgivning under Indenrigs- og Boligministeriet (Bolig- og Planstyrelsen). Solrød Kommune har modtaget et betinget tilskud på et beløb svarende til ansættelse af en borgerrådgiver 20 timer om ugen indtil udgangen af 2024.
Der er udarbejdet et forslag til vedtægt for en borgerrådgiver i Solrød Kommune. Forslaget til vedtægten er i overensstemmelserne med bestemmelserne i § 65 e i Lov om kommunernes styrelse.
I vedtægten er beskrevet, at formålet med en borgerrådgiver er at bidrage til at styrke kommunens dialog med borgerne og sagsgangene i forbindelse med henvendelser fra borgere.
Borgerrådgiveren er forankret direkte under Byrådet, dvs. at borgerrådgiveren ikke henhører under de stående udvalgs og Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets umiddelbare forvaltning, og borgerrådgiveren er uafhængig af borgmesterens øverste daglige ledelse af forvaltningen. Administrationen har ikke instruktionsbeføjelse over borgerrådgiveren.
Det er borgerrådgiverens opgave at have løbende dialog med borgerne i konkrete sager, hvor det handler om at:
- Understøtte en konstruktiv dialog mellem borgerne og kommunens institutioner/afdelinger
- Hjælpe borgerne med at finde vej i den kommunale forvaltning
- Give vejledning i forbindelse med klager
- Behandle henvendelser vedr. kommunens sagsbehandling, medarbejdernes ageren og betjening af borgerne, herunder også spørgsmål til den praktiske opgaveløsning
Borgerrådgiveren rapporterer til Byrådet én gang om året i form af en årsberetning.
Den videre proces
Det er en betingelse for modtagelse af tilskuddet fra Indenrigs- og Boligministeriet (Bolig- og Planstyrelsen), at Solrød Kommune senest 31. januar 2022 fremsender dokumentation for, at der er truffet beslutning om oprettelse af en borgerrådgiverfunktion efter § 65 e i Lov om kommunernes styrelse.
Det er en forudsætning for at kunne etablere en borgerrådgiver efter § 65 e i Lov om kommunernes styrelse, at kommunens styrelsesvedtægt ændres, så styrelsesvedtægten suppleres med et afsnit om borgerådgiverfunktionen. Der er derfor udarbejdet forslag til ændring af styrelsesvedtægten, som blev førstebehandlet på byrådsmødet den 29. november 2021, og som andenbehandles på byrådsmødet den 20. december 2021.
Hvis Byrådet godkender ændringen af styrelsesvedtægten samt forslaget til etablering af borgerrådgiver, vil administrationen fremsende den nødvendige dokumentation til Bolig- og Planstyrelsen.
Det er anbefalingen, at ansvaret for gennemførelsen af en ansættelsesproces og udarbejdelse af indstilling til Byrådet om valg af kandidat delegeres til administrationen. Administrationen vil derfor igangsætte rekruttering af en borgerrådgiver med henblik på indstilling til Byrådet om valg af kandidat i februar 2022 og ansættelse pr. 1. april 2022.
Ansættelsen af en borgerrådgiver finansieres af puljen til borgerrådgivning under Indenrigs- og Boligministeriet. Puljen kan alene anvendes til finansiering af borgerådgivningsopgaver som defineret i § 65 e i Lov om kommunernes styrelse.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser, idet der skal gives en indtægtsbevilling og en tilsvarende udgiftsbevilling på 307.000 kr. i 2022. Indtægtsbevilling og en tilsvarende udgiftsbevilling på 410.000 kr. indarbejdes i budget 2023-2026 i årene 2023 og 2024.
Kompetence til afgørelse
Bilag
186. Godkendelse af Lokalplan for Solrød Idrætscenter og daginstitutionen Børnenes IdrætshusÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P00-5-18
Godkendelse af Lokalplan for Solrød Idrætscenter og daginstitutionen Børnenes Idrætshus
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til vedtagelse af lokalplan for Solrød Idrætscenter og Børnenes Idrætshus.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Lokalplan 306.4 vedtages med de i sagsfremstillingen anførte ændringer.
Beslutning
Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets indstilling blev tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 197:
Anbefales med den bemærkning, at mulighed for etablering af hal i delområde 5 udtages af lokalplanen.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede i december 2020, at der skulle arbejdes videre med etableringen af en ny idrætshal i Solrød Idrætscenter. Opførelsen af en ny hal kan ikke ske inden for rammerne af den gældende lokalplan og derfor skal en ny lokalplan udarbejdes.
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget vedtog i september 2021 forslag til lokalplan 306.4, som herefter blev sendt i offentlig høring i 8 uger i perioden fra den 9. september til den 4. november, begge dage inklusive.
I løbet af høringsperioden er der indkommet 8 høringssvar, som for størstedelens vedkommende omhandler muligheden for en hal mellem tennisbanerne og Litorinaparken, de trafikale forhold i området, herunder parkering og højden på fremtidigt byggeri. Samtlige høringssvar, inklusive administrationens kommentarer og anbefalinger, er vedlagt som bilag. Det vurderes, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen.
Der foretages enkelte administrative rettelser. Blandt andet ændres afgrænsningen mellem delområde I og III, så det bliver muligt at anlægge parkering på arealet mellem Børnenes Idrætshus og den eksisterende parkeringsplads.
Herudover foretages redaktionelle rettelser, der præciserer lokalplanens retningslinjer og kortbilag.
Fremtidigt plangrundlag
Lokalplanen udlægger området til offentlige formål i form af idrætsfaciliteter og daginstitution, og inddeler lokalplanområdet i en række delområder.
Lokalplanen muliggør, at der kan opføres ny bebyggelse på op til 8,5 meters højde i forbindelse med den eksisterende Hal C. Desuden muliggøres en ny hal på maks. 8,5 meters højde på et areal mellem tennisbanerne og Litorinaparken. Dette areal benyttes pt. som fodboldbane og er belyst. Ved en eventuel fremtidig udnyttelse af muligheden skal forholdene derfor afklares.
Bebyggelse ved Hal C kan etableres med halvgulv ned til 4 meter under terræn, mens det for en eventuel hal ved tennisbanerne kan ske ned til 2 meter under terræn.
Mellem opvisningsbanen og kunststofbanerne kan der etableres bebyggelse i maks. 4 meters højde.
Ved en eventuel opførelse af yderligere bebyggelse til daginstitution i delområde III må det ske i maks. 8,5 meters højde.
For hallerne undtaget den eksisterende tennishal kan der etableres tekniske anlæg på tag i op til 2 meter over tagniveau, forudsat at disse indpasses i bygningernes arkitektur og tilbagetrækkes minimum 3 meter fra tagets kant. Lokalplanen tillader desuden, at tage udføres med formål til indvinding af solenergi, opsamling af regnvand eller som "grønne" tage.
Krav til facader og tag har udgangspunkt i de eksisterende bebyggelser i de forskellige delområder.
Ubebyggede arrealer, delområderne II, IV og VI, skal anvendes til udendørs idrætsfunktioner, håndtering af overfladevand eller beplantning.
Miljøvurdering
En miljøscreening af lokalplanforslaget har været i høring hos berørte myndigheder og interne parter i perioden 16. - 30. august 2021. På baggrund af høringen og administrationens anbefaling besluttede Økonomi, teknik- og miljøudvalget på mødet den 6. september 2021, at der ikke skal udarbejdes en miljørapport.
Afgørelsen blev offentliggjort den 9. september 2021 i forbindelse med udsendelsen af planforslaget i offentlig høring. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.
Høring og inddragelse
Planforslaget har været i offentlig høring i perioden fra den 9. september til den 4. november 2021, begge dage inklusive. Ved høringsperiodens afslutning var der indkommet 8 høringssvar. Der blev afholdt borgermøde den 27. september 2021 med deltagelse af ca. 17 borgere, foreninger og byrådsmedlemmer. Referat fra mødet og høringsnotat er vedlagt som bilag.
Finansiering
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Bilag
187. Godkendelse af lokalplan for Havdrup Vest etape 7Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P16-2-17
Godkendelse af lokalplan for Havdrup Vest etape 7
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til vedtagelse af lokalplan for Havdrup Vest etape 7.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Lokalplan 206.3 vedtages med de i sagsfremstillingen anførte ændringer.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 198:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
Etape 7 i Havdrup Vest er den sidste del af det nye byområde, der endnu mangler at blive udbygget. Siden 2013 er områderne Kamillehaven, Timianhaven, Hyldeblomsthaven og Syrenhaven blevet udbygget.
Byrådet vedtog den 6. september 2021 forslag til Lokalplan 206.3 Havdrup Vest Etape 7. Forslaget blev herefter udsendt i offentlig høring i otte uger i perioden fra den 9. september til den 4. november 2021.
I løbet af høringsperioden er der indkommet 6 skriftlige høringssvar, som blandt andet omhandler natur- og miljøforhold, bebyggelsesmæsse forhold samt trafikale forhold både i og udenfor lokalplanområdet. Samtlige høringssvar inklusive administrationens kommentarer og anbefalinger er vedlagt som bilag.
Ændringer fra planforslag
Administrationen vurderer på baggrund af de indkomne høringssvar, at der bør foretages følgende ændringer til Lokalplan 206.3:
- § 5.2 tilføjes mulighed for ændring af vejforløb og bebyggelsesplan i den nordlige del af delområde I med henvisning til endnu uafklarede forhold med Miljøstyrelsen omkring byggelinje for Havdrup Nyskov.
- § 5.3 ændres, så der gives mulighed for etablering af vejene B uden fortov for at give plads til parkering på vejareal.
- § 5.4 ændres, så der blive mulighed for 2 parkeringspladser på egen grund i forbindelse med opførelse af rækkehuse.
- § 6.3 ændres, således at udhuse indgår i bestemmelsen, og krav om integrering under samme tag som boligen skrives ud af planen.
- Ny § 6.5 tilføjes. Fastsætter højdegrænseplan som 0,5 x afstanden til modstående vejside. § 6.5 bliver dermed ny § 6.6.
- § 7.1 tilføjes filset og vandskuret facade som mulighed.
- § 7.7 ændres, så bygningshøjde måles fra byggemodnet terræn. Krav om integrering af carporte/garager i beboelsesesbygning som forudsætning for, at carporte/garager kan udføres med samme taghælding som beboelsesbygningen, fjernes.
- § 8.4 tilføjes mulighed for terrænregulering på op til +/- 1 meter inden for delområde II i forbindelse med udformningen af de grønne områder. Terrænreguleringen skal ske efter Byrådets nærmere godkendelse.
- Ny § 8.5, som fastlægger etableringen af legemuligheder i lokalplanområet.
Ud over ovenstående foretages der redaktionelle rettelser.
Fremtidigt plangrundlag
Lokalplanen muliggør opførelsen af op til 103 boliger på matr. nr. 20b, Ulvemose, Havdrup og tager et principielt udgangspunkt i strukturplanen for Havdrup Vest fra 2012. Lokalplanområdet opdeles i to delområder. I delområde I må der opføres åben-lav bebyggelse i form af parcelhuse samt tæt-lav bebyggelse i form af rækkehuse og dobbelthuse.
Bebyggelse må opføres i maks. 8,5 meter og én etage med udnyttet tagetage. Parcelhusgrunde må bebygges med maks. 30 %, mens række- og dobbelthusgrunde må bebygges med maks. 40 %.
I delområde II skal der etableres fælles grønne friarealer samt anlæg til håndtering af regnvand. De fælles friarealer skal anlægges ud fra en samlet plan, som tager hensyn til de allerede etablerede grønne friarealer i Havdrup Vest. Beplantning skal generelt ske med hjemmehørende arter, og minimum 20 % af friarealerne skal etableres som vildeng med blomster og urter, der kan bidrage til områdets biodiversitet.
Lokalplanområdet får vejadgang fra Kildevej og fra Havdrup Allé via en nye vej. Mellem de to vejadgange anlægges den gennemgående vej A med fortov på én side og parkeringslommer på modsatte side. Stikvejene, som udgår fra den gennemgående vej, tillades anlagt uden fortov for at give mulighed for yderligere parkering langs vejene.
Miljøscreening
Miljøscreeningen af planforslagene har været i høring hos berørte myndigheder og interne parter i perioden 16. - 30. august 2021. På baggrund af høringen og administrationens anbefaling besluttede Byrådet på mødet den 6. september 2021, at der ikke skal udarbejdes en miljørapport.
Afgørelsen blev offentliggjort den 9. september 2021 i forbindelse med udsendelsen af planforslaget. Afgørelsen er ikke blevet påklaget.
Høring og inddragelse
Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i perioden fra den 9. september til den 4. november 2021, begge dage inklusive. Ved høringsfristens afslutning var der indkommet 6 høringssvar. Der blev afholdt borgermøde den 4. oktober 2021 med deltagelse af ca. 40 borgere. Referat fra mødet samt høringsnotat er vedlagt som bilag.
Finansiering
Kompetence til afgørelse
Bilag
188. Godkendelse af Solrød Kommuneplan 2021Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.03-P15-1-20
Godkendelse af Solrød Kommuneplan 2021
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til endelig vedtagelse af Solrød Kommuneplan 2021.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Solrød Kommuneplan 2021 vedtages endeligt med de ændringer, som fremgår af sagsfremstillingen.
Beslutning
Der blev begæret afstemning.
For Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets indstilling stemte 14:
Niels Hörup (V), Kim Sunesen (V), Ivar Haugaard-Hansen (V), Lene Stevnhoved (V), Michael Arnø (V), Henning Arlofelt Petersen (V), Dina Oxfeldt (V), Claus Redder Madsen (F), Henrik T. Larsen (F), Morten Scheelsbeck (C), Jan Færch (C), Henning Christiansen (L), John Wennerwald (A), Jytte Willendrup (A).
Imod Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets indstilling stemte 1: Bo Nygaard Larsen (B).
Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets indstilling blev tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 199:
Anbefales med den bemærkning, at de tre foreslåede byudviklingsområder ved Skovvænget, Sallevvej og Ørnesædet udtages af Kommuneplan 2021, og i stedet indgår som mulige byudviklingsområder i en eventuel kommende helhedsplan for Havdrup.
Inden offentliggørelsen af den endelig vedtaget Kommuneplan 2021 skal der ske en konsekvensrettelse af kommuneplanen i forhold til de udtagede områder, således at områderne tilbageføres til perspektivområder i kommuneplanen.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
Kommuneplanen er en overordnet plan med Byrådets mål og retningslinjer for den fremtidige udvikling og arealanvendelse i Solrød Kommune.
Byrådet godkendte den 21. juni 2021 Forslag til Solrød Kommuneplan 2021 til offentlig høring i perioden fra den 28. juni - 6. september 2021. I høringsperioden blev der afholdt to borgermøder med fokus på de væsentlige ændringer, som kommuneplanforslaget lagde op til.
Solrød Kommuneplan 2021 er udarbejdet ud fra de mål, strategier og indsatser, som fremgår af Planstrategi 2020 og Den Grønne Dagsorden. Links til den gældende kommuneplan (2017), planstrategien og kommuneplanforslaget er vedlagt som bilag.
Kommuneplanen udgør grundlaget for den fremtidige planlægning og disponering af arealerne i kommunen, lokalplanlægning og administration af landzonen.
I høringsperioden er der indkommet 46 høringssvar, som er vedlagt som bilag (i 2 dele).
Høringssvarene omhandler mange forskellige emner, som byudvikling (især de nye boligområder ved Havdrup), prioritering mellem byudvikling og natur, ønsker om flere mindre og seniorvenlige boliger, trafikale forhold, klima (CO2-reduktion og håndtering af regnvand), flere rekreative muligheder og mere natur og skov.
Høringssvarene og administrationens oplæg til ændringer af kommuneplanen fremgår af vedlagte høringsnotat.
Bemærkninger fra staten
Administrationen har også været i dialog med den statslige planmyndighed (Bolig- og Planstyrelsen) og har på baggrund af disse drøftelser samt myndighedens høringssvar (herunder også bemærkninger fra Vejdirektoratet og Miljøstyrelsen) foretaget en række ændringer i kommuneplanen.
Det statslige høringssvar med bilag fremgår af de samlede høringssvar (se høringssvar nr. 14, i del 1 af høringssvarene).
Ændringer i kommuneplanen
På baggrund af høringssvarene, har administrationen lagt op til en række ændringer, som fremgår detaljeret af vedlagte høringsnotat.
De væsentligste ændringer er:
- Tilpasning af afsnittet om Grønt Danmarkskort (om naturbeskyttelse og forbindelser for dyr og planter), primært for at leve op til Miljøstyrelsens krav til redegørelsen.
- Eventuel fremtidig omfartsvej ved Naurbjerg Landsby (fra Fingerplan 2019).
- Udpegninger til skovrejsning på en ejendom ved Solrød Landsby forbliver som i Kommuneplan 2017 (reduceres).
- Justering af rammen for Skovvænget Nord, så skovarealet (granplantagen) nærmest jernbanen friholdes for bebyggelse og fastholdes som grønt areal.
Derudover skal der arbejdes med etablering af kig/udsyn til landskabet fra fællesarealet.
Samtidig stilles krav om et forløb/en stiforbindelse gennem området med forbindelse til den omkringliggende by og sammenhængende med det fælles rekreative areal. - Justering af rammen for Ørnesæde Øst, så arealet kan rumme 50 boliger og mindst 20 % rekreativt fællesareal.
- Generel mulighed for fælles faciliteter (fx bofællesskaber) i de tre nye boligområder ved Havdrup.
- Retningslinje om boligområder og grønne arealer suppleres med et krav om, at der skal sikres forbindelse til den eksisterende by samt funktioner i nærheden.
Der skal også arbejdes med overgangen fra boligområdet til det åbne landskab. - Mulighed for anvendelse til rekreative formål (fx hundelufteareal) i en række rammeområder ved Havdrup.
- Opdatering af rammen for Cordozasvinget Nord, så området ved omdannelse til rent boligområde maksimalt må have en bebyggelsesprocent på 50 og mindst have 20 % rekreativt fællesareal. Bebyggelsen kan opføres i 2-5 etager, gradvist stigende fra maksimalt 2 etager mod nord og øst til maksimalt 5 etager mod områdets sydvestlige skel.
- Opdatering af skilteregler for Solrød Center (mulighed for skiltning i udvalgte lysmaster) og mulighed for mindre skilt mod Mosevej.
Udkast til den endelige kommuneplan er vedlagt som bilag.
Miljøforhold
I forbindelse med kommuneplanforslaget blev der gennemført en screening af planforslaget for at vurdere, om planforslagets væsentligste ændringer udløste behov for en egentlig miljøvurdering.
Konklusionen var, at kommuneplanforslaget ikke udløste behov for en miljøvurdering. Screeningen påpegede dog en række forhold, der kræver yderligere undersøgelser og vurderinger, inden områderne eventuelt tages i anvendelse. Disse undersøgelser forventes gennemført i forbindelse med den mere detaljerede planlægning for de enkelte områder/emner.
Resultatet af screeningen var i høring samtidig med kommuneplanforslaget, hvor Byrådets afgørelse blev påklaget.
Administrationen afventer pt. Planklagenævnets afgørelse i sagen, men klagen har ikke opsættende virkning.
Det videre forløb
Hvis Byrådet tiltræder administrationens indstilling, vil den endelige vedtagne Kommuneplan 2021 blive offentliggjort efterfølgende, forventeligt den 22.december 2021.
Kommuneplanen vil fortsat være i digital form.
Høring og inddragelse
Forslag til Solrød Kommuneplan 2021 har været i offentlig høring i perioden fra den 28. juni til den 6. september 2021.
Der blev i høringsperioden afholdt to borgermøder om kommuneplanforslaget, begge den 9. august 2021. Det ene møde blev afholdt i Havdrup og det andet i strandområdet (Solrød). Referat fra borgermøderne er vedlagt som bilag.
Forud for kommuneplanforslaget har der desuden været en forudgående indkaldelse af idéer og forslag (jf. Planlovens § 23 a) i forbindelse med Planstrategi 2020 og Den Grønne Dagsorden. Planstrategien var i offentlig høring i perioden fra den 3. marts til den 3. juli 2020. Grundet coronasituationen blev høringsperioden forlænget, så der kunne afholdes to fysiske borgermøder (begge den 16. juni 2020).
Finansiering
Kompetence til afgørelse
Bilag
- Links til Kommuneplan 2017, Planstrategi 2020 og Kommuneplanforslag 2021
- Høringssvar nr. 1-15 til kommuneplanforslag
- Høringssvar nr. 16-46 til kommuneplanforslag
- Høringsnotat - Forslag til Solrød Kommuneplan 2021
- Udkast til endelig kommuneplan 2021
- Referat fra borgermøder den 9. august 2021 om kommuneplanforslag 2021
189. Godkendelse af projektforslag for varmeforsyning af Havdrup (fase 2)Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.03.01-P00-3-21
Godkendelse af projektforslag for varmeforsyning af Havdrup (fase 2)
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til projektforslag for udvidelse af fjernvarmeforsyning i Havdrup (fase 2).
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Projektforslaget endeligt godkendes.
- Scenarier, hvor der anvendes olie og naturgas, ikke indgår i projektforslagets samfundsøkonomiske analyse.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 201:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
Solrød Fjernvarme a.m.b.a. har anmodet Solrød Kommune om at godkende deres projektforslag for udvidelsen af fjernvarmeforsyningen i Havdrup (fase 2). Solrød Fjernvarme planlægger yderligere udbygning med fjernvarme i Havdrup i de kommende år. Byrådet besluttede d. 11. oktober 2021, at administrationen kunne viderebehandle projektforslaget, herunder sende det i høring i 4 uger.
Projektet har nu været i høring. Der er indkommet to høringssvar.
Projektforslaget
Det nye forsyningsområde er vist i projektforslagets bilag 1 og omfatter 285 ejendomme, hovedsageligt villaer. Ejendommene er beliggende i Havdrup by. Området er i dag udlagt til naturgas, og de eksisterende huse forsynes overvejende af individuelle naturgasfyr. Der forventes ca. 85 % tilslutning, svarende til 241 boliger.
Solrød Fjernvarme vil anlægge fjernvarmeledninger i villakvarterets veje og tilslutte de nye fjernvarmekunder med stikledninger. Hvor der kan opnås økonomiske fordele og indgås frivillige aftaler, lægges ledningerne i private arealer. Solrød Fjernvarme anmoder ikke om mulighed for ekspropriation.
Fjernvarmen vil komme fra lokale, klimavenlige energiproduktionsanlæg, herunder det eksisterende solvarmeanlæg og biogasmotoren i Havdrup samt et planlagt varmepumpeanlæg ved Solrød Biogas. Projektforslaget indeholder en udvidelse af kapaciteten af Solrød Fjernvarmes varmepumpeanlæg ved Havdrup Solvarmeanlæg for at understøtte det udvidede varmebehov.
Forsynings-, tilslutnings- og forblivelsespligt
Projektforslaget medfører hverken tilslutningspligt eller forblivelsespligt. Det betyder, at hvis projektet realiseres, kan borgerne til enhver tid vælge en anden godkendt varmeforsyningskilde end fjernvarme.
Med projektet får Solrød Fjernvarme forsyningspligten for området. Forsyningspligten vil medføre, at beboerne i området ikke kan få statsligt tilskud til opsætning af varmepumper i henhold til de nuværende støtteregler.
Selskabs- og brugerøkonomi
Selskabsøkonomisk viser projektforslaget en tilbagebetalingstid på ca. 20 år.
Projektforslaget viser, at fjernvarmen har en bedre brugerøkonomi end et alternativ med varmepumpe.
Samfundsøkonomi
Det er en forudsætning for godkendelse, at projektet er i overensstemmelse med varmeforsyningslovens formål om at fremme den samfundsøkonomisk set bedste anvendelse af energi til bygningers opvarmning og til forsyning med varmt brugsvand.
Af klimahensyn kan kommuner fravælge, at der regnes på scenarier med olie og gas som forsyningskilde til opvarmning, når der laves analyser af den samfundsøkonomisk set bedste anvendelse af energi til varmeformål. I stedet anvendes typisk varmepumper som et alternativt scenarie.
Administrationen har vurderet, at den samfundsøkonomiske beregning, som Solrød Fjernvarme har vedlagt projektforslaget, er positiv og robust, og at kravet om positiv samfundsøkonomi er opfyldt.
Miljø- og klimafordele
Fjernvarme er den mest gunstige varmeforsyningsform for lokalmiljøet. Projektforslaget forventes at medføre en reduktion på min. 720 tons CO2. Projektforslaget vil således bidrage til Solrød Kommunes mål i Klimaplan 2020-2030 om at reducere CO2-udledningen med 70 % i 2030.
Høring og inddragelse
Projektforslaget har været i høring i fire uger hos berørte parter. Der er indkommet to høringssvar fra henholdsvis elnetselskabet Cerius og gasdistributionsselskabet Evida. Begge har angivet, at de ikke har bemærkninger til høringssvaret. Høringssvarene er vedlagt sagen. Projektforslaget kan af de berørte parter efter endelig godkendelse påklages i fire uger til Energiklagenævnet.
Finansiering
Kompetence til afgørelse
Bilag
190. Beskæftigelsesmål for 2022Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 15.00.00-A00-9-21
Beskæftigelsesmål for 2022
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til Beskæftigelsesplan 2022.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Beskæftigelsesplan 2022 godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 202:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Beslutning fra Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 6. december 2021, pkt. 121:
Anbefales.
Fraværende: John Wennerwald.
Sagsfremstilling
Beskæftigelsesplanen udarbejdes på baggrund af de landsdækkende ministermål og lokalpolitiske mål. Målene for 2022 er blevet drøftet på Social-, sundheds- og fritidsudvalgsmødet den 16. august 2021, og der var bred opbakning til både ministermål og lokale mål.
Beskæftigelsesplanen beskriver kommunens overordnede strategi for beskæftigelsesindsatsen og de indsatser, som vil blive sat i værk for at imødekomme de beskæftigelsespolitiske udfordringer.
2021 var præget af Covid-19. Derfor har beskæftigelsesministeren valgt at videreføre samtlige mål fra 2021 til 2022, idet der skal være fokus på at få nedbragt ledigheden og få genoprettet arbejdsmarkedet efter Covid-19.
I 2022 er ministermålene derfor følgende:
- Alle ledige skal have en værdig sagsbehandling.
- Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft.
- Flere ledige skal opkvalificeres.
- Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende.
- Flere personer med handicap skal i beskæftigelse.
Derudover har administrationen tre lokale mål:
- Flere unge skal støttes til og fastholdes i uddannelse.
- En tidlig og arbejdsmarkedsrettet opfølgning på sygedagpenge.
- Borgere med andre problemer end ledighed skal i beskæftigelse.
Alle ledige skal have en værdig sagsbehandling
Administrationen har valgt at indarbejde ministerens mål om værdighed i beskæftigelsesplanens indledning, da det læner sig op ad Byrådets pejlemærker og administrationens overordnede strategi og indsats over for kommunens ledige. I Solrød Kommune bliver ledige mødt med et ressourcefokus. Det betyder, at medarbejderen har blik for den lediges ressourcer frem for begrænsninger og en tro på, at den ledige kan komme i job eller uddannelse. Det betyder også, at den ledige mødes med forventninger og krav.
Beskæftigelsesplanen er inddelt i seks hovedafsnit, og for hvert ministermål og lokale mål er der udarbejdet en overordnet strategi og prioriteret fokusområder og resultatmål for det kommende år:
Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft
Fokus er at hjælpe virksomhederne med at få den arbejdskraft, de efterspørger. Det sker gennem et smidigt og ubureaukratisk samarbejde med fokus på formidling af ordinære job og på at uddanne/opkvalificere og omskole inden for områder, hvor der er efterspørgsel efter arbejdskraft.
Jobparate og a-dagpenge
I 2022 er der fokus på at få nedbragt ledigheden yderligere. Det vil fortsat ske gennem en målrettet brug af regeringens uddannelsespulje med henblik på uddannelse, opkvalificering eller omskoling af ledige til nye brancher inden for mangelområder.
Integration
For at støtte kommunens nytilkomne flygtninge er der fokus på at lære dansk kombineret med en virksomhedsrettet indsats indtil ordinær beskæftigelse er opnået.
Unge
Unge skal hjælpes hurtigst muligt i uddannelse eller job. For unge med komplekse udfordringer tilbydes social- og behandlingsindsatser parallelt med den virksomhedsrettede indsats, som skal bringe den unge tættere på uddannelse eller job.
Sygedagpenge
For at sikre, at den sygemeldte hurtigst muligt genvinder sin arbejdsevne og vender tilbage til arbejdsmarkedet, er der fokus på en tidlig indsats, inddragelse af fastholdelseskonsulenten og målrettede virksomhedspraktikker.
Borgere med andre problemer end ledighed
Denne målgruppe har komplekse sociale og helbredsmæssige udfordringer, og al forskning peger på, at denne gruppe af borgere rykker tættere på arbejdsmarkedet gennem parallelle indsatser. Derfor vil der i 2022 være fokus på at kombinere sundhedsmæssige indsatser med virksomhedsrettede indsatser samt tæt opfølgning.
Derudover er der fokus på brugen af handicapkompenserende ordninger så som personlig assistance og hjælpemidler til borgere med funktionsnedsættelse.
Høring og inddragelse
Høringssvar fra Handicaprådet er vedlagt som bilag. Handicaprådet bakker op om de initiativer og indsatser, som administrationen har fremlagt i Beskæftigelsesplan 2022. Handicaprådet anbefaler, at administrationen i målet om værdighed indtænker kompetenceudvikling til medarbejdere ifm. håndtering af målgrupper med særlige behov. For så vidt angår måltallene i beskæftigelsesplanen, vurderer Handicapråddet, at administrationen skal være opmærksom på, at forudsætningen for at nå målene også afhænger af andre faktorer udefra. Administrationen tager Handicaprådets anbefalinger til efterretning og indtænker dem i indsatserne for 2022.
Finansiering
Kompetence til afgørelse
Bilag
191. Godkendelse af udbudsmaterialet vedr. tøjvask til visiterede borgereÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 88.12.03-Ø54-1-20
Godkendelse af udbudsmaterialet vedr. tøjvask til visiterede borgere
Beslutningstema
Byrådet skal godkende udbudsmaterialet vedrørende tøjvask til visiterede borgere og bemyndige administrationen til at gennemføre udbudsprocessen.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Udbudsmaterialet godkendes.
- Administrationen bemyndiges til at gennemføre den samlede udbudsproces.
Beslutning
For indstillingen stemte 11:
Niels Hörup (V), Kim Sunesen (V), Ivar Haugaard-Hansen (V), Lene Stevnhoved (V), Michael Arnø (V), Henning Arlofelt Petersen (V), Dina Oxfeldt (V), Morten Scheelsbeck (C), Jan Færch (C), Henning Christiansen (L), Bo Nygaard Larsen (B).
Imod indstilling stemte 4: John Wennerwald (A), Jytte Willendrup (A), Claus Redder Madsen (F), Henrik T. Larsen (F).
Indstillingen blev tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 192:
Administrationens indstilling anbefales.
Claus Redder Madsen (F) kan ikke anbefale indstillingen.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Beslutning fra Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 6. december 2021, pkt. 119:
Anbefales af Ivar Haugaard-Hansen, Dina Oxfeldt og Henning Arlofelt Petersen.
Jytte Willendrup, Brian Mørch og Henrik T. Larsen kan ikke anbefale indstillingen.
Fraværende: John Wennerwald.
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 21. juni 2021, at der skal gennemføres et udbud af tøjvask til hjemmeboende, visiterede borgere.
For at sikre størst mulig konkurrence gennemføres udbuddet som et offentligt udbud, hvor alle interesserede virksomheder, der opfylder egnethedskrav og minimumskrav, kan afgive tilbud.
Den udbudte opgave består af:
- Lån af vasketøjssæk
- Afhentning af vasketøjssæk på borgerens bopælsadresse
- Sortering, vask og tørring af vasketøj i henhold til vaskeanvisningen
- Sammenlægning og emballering af det vaskede tøj/linned
- Aflevering af vasket tøj/linned på borgerens bopælsadresse
Administrationen har udarbejdet et forslag til udbudsproces og udbudsmateriale, der vedlægges som bilag til sagen. I det følgende er redegjort for væsentlige dele af udbudsprocessen og konkurrencebetingelserne.
Udbudsproces
Udbudsmateriale og udbudsbekendtgørelse sendes til offentliggørelse den 3. januar 2022.
Tilbudsgiverne fremsender deres tilbud senest den 11. februar 2022, hvorefter administrationen foretager en tilbudsevaluering.
Kontrakten træder i kraft den 1. maj 2022.
Udelukkelse og egnethed
Der stilles, udover de obligatoriske udelukkelsesgrunde, krav til tilbudsgiverens årlige omsætning, positivt årsregnskab og erfaring i form af positive referencer.
Tildeling
Tildeling sker på baggrund af bedste forhold mellem pris og kvalitet.
Pris: 50 %
Service: 30 %
Miljø: 20 %
Mindstekrav
Alle krav i udbudsmaterialet er minimumskrav. Der er bl.a. stillet krav til:
- Medarbejdernes uniformering og optræden over for borgeren
- Ren straffeattest
- Behandling af vasketøjet, herunder sortering og anvendelse af miljøgodkendte vaskemidler
- Procedure, hvis borgeren ikke er hjemme ved aflevering/afhentning.
- Krav til løn- og ansættelsesvilkår i form af ILO-konventioner (Den Internationale Arbejdsorganisation).
I forbindelse med levering af den aftalte ydelse skal leverandøren overholde alle minimumskrav i udbudsmaterialet. Overholder denne ikke kravene i kontraktsperioden, er der indsat en række sanktioner, der resulterer i bod. Hvis der er tale om væsentlige misligholdelser i kontraktsperioden, er der bestemmelser om ophævelse af kontrakten.
Prisfastsættelse
Prisen skal afgives som en fast pris pr. vasketøjssæk pr. gang.
Der vil således ikke være mulighed for fakturering af ekstra ydelser.
Hvis borgerens ønsker at købe andre ydelser, f.eks. gardinvask, vil det være en aftale direkte mellem leverandøren og borgeren.
Kontraktperiode
Det forventes, at kontrakten træder i kraft 1. maj 2022. Kontrakten løber over to år med mulighed for forlængelse i op til 2 år.
Høring og inddragelse
Sagen er sendt til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Høringssvar vil foreligge ved sagens behandling i Social-, sundheds- og fritidsudvalget.
Finansiering
Kompetence til afgørelse
Bilag
192. Godkendelse af anlægsbevilling til Aktivitets- og frivillighedscentretÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 29.00.00-Ø00-1-21
Godkendelse af anlægsbevilling til Aktivitets- og frivillighedscentret
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til ombygning af Aktivitets- og Frivillighedscentret og godkende anlægsbevilling.
Indstilling
Administrationen indstiller, at ombygning af Aktivitets- og Frivillighedscenter igangsættes. Anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 180.000 kr. frigives. Rådighedsbeløb på 180.000 kr. finansieres af driftsmidler i Aktivitets- og Frivillighedscentret.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 203:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Beslutning fra Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 6. december 2021, pkt. 118:
Anbefales.
Fraværende: John Wennerwald.
Sagsfremstilling
Aktivitets- og Frivilligcenteret fik overført 268.000 kr. i forbindelse med overførsel af midler fra 2020 til 2021, som godkendt af Byrådet den 22. marts 2021. Planen var, at 180.000 kr. af disse midler skulle bruges til en ombygning af eksisterende hvilerum i Daghjemmet. Ombygning må betegnes som et anlægsprojekt, og det indstilles derfor at midlerne til dette finansieres ved driftsmidler fra Aktivitets- og Frivilligcenteret. Budgetteknisk flyttes midlerne fra serviceudgifter indenfor rammen til anlægsudgifter.
Ved en fejl, blev midlerne ikke i forbindelse med overførselssagen overført til anlæg, hvorfor denne sag nu fremlægges.
Ombygningen blev opstartet i uge 33 og afsluttet i uge 37 i 2021. Hvilerummet er blevet delt op, og der er etableret et mindre hvilerum og et køkken.
Formålet med ombygningen er at etablere køkkenfaciliteter i Daghjemmet, der kan fremme og understøtte aktiviteter, der medvirker til at fastholde borgernes funktionsniveau i hverdagsrelaterede situationer. Det eksisterende thekøkken med vask og bordplade i opholdsstuen vil fremadrettet udelukkende benyttes til kreative formål, så disse af hygiejnemæssige årsager skilles fra håndtering af madvarer.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser, idet rådighedsbeløb på 180.000 kr. finansieres af driftsmidler fra Aktivitets- og Frivillighedscentret. Der flyttes således 180.000 kr. fra serviceudgifter til anlægsudgifter.
Kompetence til afgørelse
193. Godkendelse af tilslutningsbidrag fjernvarme Green Hills - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.06.02-G10-511-19
Godkendelse af tilslutningsbidrag fjernvarme Green Hills - anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til udgift og indtægt for fjernvarmeledning til Green Hills.
Indstilling
Administrationen indstiller, at rådighedsbeløb med tilhørende anlægsbevilling og indtægtsbevilling på 315.000 kr. frigives til udgiften til fjernvarmeledning til Green Hills.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 204:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
I forbindelse med opførelsen af Green Hills er der fremført fjernvarmeledning til grunden.
Solrød Kommune afholder udgiften til fremførelse af ledning, som er udført af Solrød Fjernvarme a.m.b.a. Tilslutningsbidraget opkræves efterfølgende hos bygherre således, at Solrød kommune samlet set ikke har nogen udgifter i den forbindelse.
Udgiften til fjernevarmeledning bliver på 315.000 kr. som er afsat i budget 2021. Der er ikke afsat rådighedsbeløb til indtægten fra bygherre. Rådighedsbeløb til indtægten på 315.000 kr. frigives i budget 2022, indtægten tilgår kassebeholdningen.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser. Rådighedsbeløb til anlægsbevilling er afsat i budget 2021. Rådighedsbeløb til indtægt fra bygherre på 315.000 kr. tilgår kassebeholdningen i 2022.
Kompetence til afgørelse
Bilag
194. Godkendelse af flytning af rådighedsbeløb til forundersøgelser etape 4 på plejecenter Christians Have - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 82.00.00-P20-5-21
Godkendelse af flytning af rådighedsbeløb til forundersøgelser etape 4 på plejecenter Christians Have - anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til, at rådighedsbeløb vedrørende de indledende forundersøgelser, planlægning og projektering af nyt plejecenterbyggeri (etape 4) på plejecenter Christians Have flyttes til budget 2022.
Indstilling
Administrationen indstiller, at rådighedsbeløb til de indledende forundersøgelser, planlægning og projektering af nyt plejecenterbyggeri (etape 4) på plejecenter Christians Have på 500.000 kr. flyttes til budget 2022.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Beslutning fra Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, 13. december 2021, pkt. 205:
Anbefales.
Fraværende: Jan Færch og Jonas Ring Madsen.
Sagsfremstilling
I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2021, blev der afsat et rådighedsbeløb til forundersøgelser, planlægning og projektering af nyt plejecenterbyggeri, etape 4 på plejecenter Christians Have.
Da der i 2021 har været anlægsprojekter, der har krævet flere ressourcer end først antaget, har det ikke i administrationen været muligt at opstarte projektet. Af denne grund ønskes rådighedsbeløbet flyttet til budget 2022.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser. Rådighedsbeløb flyttes fra 2021 til 2022.
Kompetence til afgørelse
195. Medlemsforslag fra byrådsmedlem Jonas Ring Madsen (Socialdemokratiet) vedrørende annullering af sommerferielukning i SFOÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 17.13.00-G01-1-21
Medlemsforslag fra byrådsmedlem Jonas Ring Madsen (Socialdemokratiet) vedrørende annullering af sommerferielukning i SFO
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til medlemsforslag til byrådsmedlem Jonas Ring Madsen (Socialdemokratiet) vedrørende annullering af sommerferielukning i SFO.
Indstilling
Administrationen indstiller, at der tages stilling til behandling af medlemsforslag fra Jonas Ring Madsen vedrørende annullering af sommerielukning i SFO.
Beslutning
Morten Scheelsbeck (C) stillede følgende ændringsforslag: "Sagen sendes til Familie- og udddanelsesudvalget til behandling og udvalget anviser finansiering indenfor udvalgets eget budget".
Ændringsforslaget blev vedtaget.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
Sagsfremstilling
Jonas Ring Madsen (Socialdemokratiet) har stillet følgende medlemsforslag:
"Medlemsforslag fra Socialdemokratiet
Indstilling
Det indstilles at sommerferielukningen i SFO annulleres
Baggrund
Der er mange familier der har udtrykt behov for pasning i sommerferien, samtidig vil en tvungen sommerferielukning medføre, at børnefamilierne får sværere ved at få ferie, familieliv og arbejde til at gå op. Da planlægning af sommerferien er gået i gang for mange, er det vigtigt, at vi hurtigst muligt får annulleret sommerferielukningen, så vi kan få skabt tryghed i familierne.
Finansiering
De 300.000 kr. der skal bruges på at annullere sommerferielukningen, finansieres af budgetsikkerhedspuljen."
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Finansiering
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser, hvis sommerferielukning annulleres, idet det medfører en merudgift på 300.000 kr. Merudgiften fra 2023 er ikke indarbejdet i budgetlægningen for 2023-2026.
Kompetence til afgørelse
Bilag
196. Lukket: Godkendelse af valg af entreprenør til anlæg af kystsikringen i område C vest for Strandvejen - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.24.04-P20-2-19
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen, Emil Blücher og John Wennerwald.
197. MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-35-20
Meddelelser
Indstilling
Meddelelser til orientering
- Ingen.
Beslutning
Taget til efterretning.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen og Emil Blücher.
198. Lukket: MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-35-20
Beslutning
Taget til efterretning.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen, Emil Blücher og John Wennerwald.
199. Lukket: Byrådets timeÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-33-20
Beslutning
Taget til efterretning.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen, Emil Blücher og John Wennerwald.
200. Digital godkendelse af referatÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-34-20
Digital godkendelse af referat
Indstilling
Administrationen indstiller, at referatet godkendes digitalt.
Beslutning
Tiltrådt.
Afbud: Brian Mørch, Peter Klokker, Jonas Ring Madsen, Emil Blücher og John Wennerwald.