Referat
Udvalg: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget
Mødedato: 19-08-2019
Mødested: Solrød Rådhus, lokale 130A
145. Igangsætning af lokalplanarbejdet for Ulvedalsvej, Havdrup nordøstÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P00-6-19
Igangsætning af lokalplanarbejdet for Ulvedalsvej, Havdrup nordøst
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til, om arbejdet med en ny lokalplan for området ved Ulvedalsvej, Havdrup skal igangsættes.
Indstilling
Administrationen indstiller, at lokalplanarbejdet igangsættes og dermed indgår i den samlede prioriteringsliste (aktivitetsliste) med udførelse ultimo 2019.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Baggrund
Solrød Kommune har den 24. april 2019 modtaget en ansøgning om udarbejdelse af en lokalplan for området ved Ulvedalsvej 3 på ca. 6 ha. i Havdrup (nord for Havdrup Skole). Lokalplanen skal danne ramme om et nyt boligområde.
Lokalplanforslaget skal udarbejdes inden for ét år
Af planloven fremgår det, at såfremt en udstykning eller et byggearbejde er i overensstemmelse med kommuneplanen, påhviler det kommunen at udarbejde et lokalplanforslag senest ét år efter modtagelsen af en ansøgning om udarbejdelse af en lokalplan.
Gældende kommuneplanramme tillader, at området anvendes til boligformål eller erhvervsformål http://kommuneplan.solrod.dk/dk/rammer/rammer/rammer-for-lokalplanlaegning/enkelte-rammer.htm?planid=3635246 . Hvis arealet anvendes som boligområde, skal boligerne opføres som åben-lav bebyggelse med en bebyggelsesprocent på 30 for hver enkelt ejendom. Det vil således være i overensstemmelse med gældende kommuneplan at opføre fritliggende parcelhuse med en bebyggelsesprocent på 30 i området ved Ulvedalsvej. Et luftfoto af området er vedlagt som bilag. Der vil forventeligt kunne opføres 40 - 50 boliger i området.
En projektlokalplan som denne skal udarbejdes i samarbejde med grundejeren og indledes med et dialogmøde med naboerne, hvor grundejeren præsenterer sine udstykningsplaner forud for udarbejdelsen af et egentlig lokalplanforslag.
Behov for klimatilpasning
Vejadgang til området skal ske over det kommunalt ejede jordstykke matr. nr. 6b Ulvemose, Havdrup øst for ejendommen. KLAR Forsyning har udpeget samme kommunale areal til etablering af et regnvandsbassin til håndtering af regnvand fra den eksisterende bymæssige bebyggelse. Ved etablering af et nyt boligområde er det derfor nødvendigt at indtænke håndtering af regnvand fra det nye boligområde såsom yderligere et regnvandsbassin eller anden forsinkelse af regnvand.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
146. Forslag til lokalplan for Strandens Hus og kommuneplantillægÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P00-5-19
Forslag til lokalplan for Strandens Hus og kommuneplantillæg
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til forslag til Lokalplan for Strandens Hus og tilhørende forslag til tillæg til Solrød Kommuneplan 2017 med henblik på udsendelse i 8 ugers offentlig høring.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
1. Forslag til Lokalplan 316.5 for Strandens Hus godkendes med henblik på udsendelse i 8 ugers offentlig høring.
2. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017 godkendes med henblik på udsendelse i 8 ugers offentlig høring.
3. Forslag til Lokalplan 316.5 og forslag til kommuneplantillæg nr. 10 ikke miljøvurderes.
4. Der afholdes borgermøde om lokalplanforslaget med tilhørende kommuneplantillæg den 1. oktober 2019.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Byrådet vedtog den 28. januar 2019 at igangsætte udarbejdelse af projektlokalplan som grundlag for realisering af projekt Strandens Hus.
Den 26. februar 2019 afholdt administrationen et forhåndsdialogmøde om lokalplanen for projektet.
Administrationen har med input fra foreninger og i samarbejde med rådgiver bearbejdet projektforslaget "Strandens Hus" således, at det kan danne grundlag for en projektlokalplan. Projektet er bearbejdet i en form, så det fortsat holder sig inden for rammebestemmelserne i den gældende lokalplan 316.4. Lokalplanforslag 316.5 udgør derfor en præcisering af de konkrete planmæssige rammer for Strandens Hus.
Beskrivelse af forslag til lokalplan
Lokalplanforslaget har til formål at danne grundlag for gennemførelse af projektet Strandens Hus. I planen angives byggefelter til opførelse af kommunal bygning til søsportsfaciliteter for foreninger samt tilhørende funktioner som opbevaring, lager, toiletter mv. Desuden er der i planen angivet et byggefelt til opførelse af privat restaurant. Lokalplanforslaget anviser samtidig placering af adgangsveje og parkeringsareal med plads til i alt 67 parkeringspladser, hvoraf to skal indrettes som handicapparkering. Dette er 16 parkeringspladser mere end i dag, selvom 12 parkeringspladser på Østre Strandvej nedlægges af hensyn til trafiksikkerheden. Lokalplanforslaget skal derudover sikre, at den grønne karakter i området bevares ved krav om genplantning af træer ved fældning.
Lokalplanen omfatter et offentligt areal på ca. 10.500 m², hvoraf ca. 4.500 m² udgør Østre Strandvej og en hjørnematrikel med parkeringsareal. Området, hvor Strandens Hus kan etableres, udgør ca. 6000 m² og er en del af de tre offentlige strandmatrikler. Matriklerne er bebyggelsesmæssigt reguleret af flere byggelinjer og kan kun bebygges inden for de angivne byggefelter. Der er udlagt to byggefelter, hvor der kan bygges i to etager i en maksimal højde på 8,5 meter og maksimalt 350 etagemeter i hver. Derudover er der udlagt et byggefelt, som kan bebygges i en etage til brug for opførelse af sauna, skur til opbevaring, lager, toilet mv. Dertil er udlagt et felt, som angiver placering af træterrasser i første sals højde langs bygningernes østvendte facader. Lokalplanforslaget giver mulighed for nedrivning af sommerhuset ”Rørdal” og stiller krav om bevaring af sommerhuset ”Kunda” og mulighed for tilbygning til "Kunda".
Bebyggelse inden for lokalplanområdet skal primært fremstå med facader af sort træbeklædning. Bygningerne i to etager skal opføres som sammenbyggede gavlhuse eller længehus med tværgavl og savtakket tag i form af sadeltag. Bygningerne i to etager kan på facader i stueplan suppleres med facader i andre materialer i farverne grå eller sand. Alle tage skal fremstå sorte i tagpap eller som integrerede solceller. De to bygninger i to etager skal fremstå i samme farvenuancer og med et arkitektonisk ensartet udtryk.
Kystsikring
Sideløbende med projekt Strandens Hus pågår et projekt om kystsikring. Kystsikringen kan realiseres uden en lokalplan, men nærværende forslag tager hensyn til placering af diger, og begge projekter er realiserbare uafhængigt af hinanden.
Forslag til tillæg nr. 10 til kommuneplan 2017
En ændring af planloven betyder, at der pr. 1. februar 2018 trådte nye regler i kraft om forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion. Når der udarbejdes en ny lokalplan for et sådan område, er der således et nyt krav i planloven om, at lokalplanen følges af et kommuneplantillæg, der behandler risikoen for oversvømmelse. Forslag til lokalplan nr. 316.5 for Strandens Hus ledsages derfor af forslag til tillæg nr. 10 til kommuneplan 2017, som beskriver dette.
Miljøscreening af forslag
Ifølge Lov om miljøvurdering af planer og programmer og projekter forpligtes offentlige myndigheder til at foretage miljøvurdering af planer og programmer, hvis de kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Miljøscreening af lokalplanforslaget og kommuneplantillægget har været i høring hos berørte myndigheder og interne parter. På baggrund heraf har administrationen vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Dette begrundes i, at forslagene ikke muliggør væsentlige ændringer, da forslagene holder sig inden for de allerede eksisterende rammer. På den baggrund indstiller administrationen, at Lokalplanforslag nr. 316.5 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 10 ikke miljøvurderes. Screeningen er vedlagt som bilag.
Høring
Administrationen anbefaler, at lokalplanforslaget med forslag til kommuneplantillæg sendes i offentlig høring i 8 uger i perioden fra den 22. august 2019 til den 16. oktober 2019, begge dage inklusive. Administrationen anbefaler, at der afholdes borgermøde om lokalplanforslaget den 1. oktober 2019 kl. 1730 - 1900 i rådhusets kantine.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
147. Ansøgning om forlængelse af badebroen ved Solrød StrandparkÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.24.16-G01-1-19
Ansøgning om forlængelse af badebroen ved Solrød Strandpark
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til ansøgning om forlængelse af badebroen ved Solrød Strandpark samt fremtidig drift.
Indstilling
Administrationen indstiller, at der gives tilladelse til den ansøgte forlængelse af badebroen ved Solrød Strandpark. Tilladelsen gives på en række vilkår, herunder at Solbaderne står for den fremtidige drift af hele badebroen året rundt.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune har den 27. februar 2019 modtaget en ansøgning om forlængelse af badebroen ved Solrød Strandpark. Ansøgningen er indsendt af foreningen Solbaderne, der ønsker at forlænge broen til vinterbadning.
Der er tale om en 50 meters forlængelse af den eksisterende bro. Med forlængelsen vil badebroen opnå en samlet længde på 100 meter. Forlængelsen udføres i samme fabrikat og materialer som den eksisterende bro. Broen afsluttes med en platform monteret med stige for de badende. Den nuværende platform bevares ligeledes.
Med en badebroslængde på 100 meter vil der efter ansøgers oplysning være 1,5 meter dybt for enden af badebroen ved lavvande.
Broen vil stå ude hele året og være offentlig tilgængelig.
Den nuværende badebro var i sin tid en gave fra Solrød Strands Grundejerforening til Solrød Kommune. Gaven blev givet med den betingelse, at Solrød Kommune overtog vedligeholdelsen af broen - en vedligeholdelse, som med projektets gennemførelse vil blive varetaget af Solbaderne.
Forhold vedrørende fredning
Solrød Strandpark er fredet. Fredningens formål er at sikre offentlighedens adgang til stranden og badning ved denne. I forbindelse med opsætningen af den nuværende bro blev der givet samtykke fra Fredningsnævnet. Da der ikke sker indgreb i det fredede areal i forbindelse med forlængelsen af badebroen, er Fredningsnævnet ikke hørt i denne sammenhæng.
Vilkår
Tilladelsen bør gives på en række vilkår, som er nærmere beskrevet i vedlagte bilag. Det vigtigste er, at broen opfylder en række sikkerhedskrav, samt at broen bliver offentlig tilgængelig.
I forhold til broens finansiering og drift er vilkårene, at Solbaderne vil stå for indkøb af broforlængelsen samt opsætning af denne. Derudover vil Solbaderne stå for den fremtidige drift af hele badebroen, det vil sige både den nuværende kommunale del og forlængelsen, som er ejet af Solbaderne.
Høring
Ansøgningsmaterialet har jf. bekendtgørelsen om bade- og bådebroer været i orientering ved Strandparkens nærmeste naboer på Duevej og Birkevej.
Der er indkommet 6 høringssvar. Kommentarerne fra naboerne har udelukkende været positive. Der har været stillet spørgsmål vedrørende finansiering af indkøb og drift. Høringssvarene er samlet i det vedlagte bilag.
Ansøgningen har ikke været sent til kommunens grønne råd eller handicapråd, da administrationen vurderer, at gennemførelse af projektet ikke påvirker naturen eller adgang for alle i negativ eller positiv retning.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Hvis Solbaderne overtager driften af hele badebroen, vurderes det fra Forstas, der har den nuværende drift, at der spares ca. 20 timer årligt på opsætning, nedtagning og løbende drift. Disse timer vil derefter indgå i løsning af andre opgaver inden for drift af veje, natur og grønne områder i Solrød Kommune.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
148. Afrapportering 2018 - KlimakommuneaftaleÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 82.09.00-G01-8997-15
Afrapportering 2018 - Klimakommuneaftale
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal orienteres om afrapportering i henhold til kommunens aftale med Danmarks Naturfredningsforening vedrørende resultatet af Solrød Kommunes klimakommuneindsats i 2018.
Indstilling
Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune tilsluttede sig Danmarks Naturfredningsforenings klimakommuneaftale i oktober 2008. Målsætningen for Solrød Kommune er at reducere CO2-udledningen med 2 % om året frem til år 2025. Aftalen med Danmarks Naturfredningsforening (DN) indgår i Solrød Kommunes Klimaplan 2010-2025.
Solrød Kommunes afrapportering tager udgangspunkt i kommunen som virksomhed, det vil sige forbruget i kommunes ejendomme, og hvad der bruges af kørsel i forbindelse med drift af disse.
Afrapporteringen viser, at Solrød Kommune har reduceret udledningen med 110 tons/CO2 i 2018. Dette svarer til en reduktion på 7,3%.
Klimakommuneaftalens mål er absolutte, og der korrigeres ikke for ændringer i bygningsarrealet.
Solrød Kommunes CO2-besparelser siden tilslutningen til klimakommuneaftalen fremgår af nedenstående tabel:
År | Årlig CO2-Besparelse i procent |
2009 | 0,8 % |
2010 | 5,1 % |
2011 | 4,8 % |
2012 | 5,5 % |
2013 | 5,4 % |
2014 | 3,9 % |
2015 | 5,6 % |
2016 | 4,7 % |
2017 | 2,3 % |
2018 | 7,3 % |
Solrød Kommune opfylder således den indgåede aftale med DN.
I tillæg til aftalen med DN underskrev Solrød Kommune i 2017 en fornyet forpligtende aftale med EU - Borgmesterpagten. Aftalen indebærer, at Solrød Kommune skal reducere CO2-emissioner på sit område med mindst 40% inden 2030 gennem øget energieffektivitet og øget brug af vedvarende energikilder samt øge kommunens modstandsdygtighed og tilpasning til virkningerne af klimaforandringerne. Status i forhold til denne aftale fremlægges ultimo 2019/primo 2020.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
149. Akut og forebyggende blodprøvetagning i hjemmet som erstatning for Det Mobile LaboratoriumÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 29.24.00-A00-1-19
Akut og forebyggende blodprøvetagning i hjemmet som erstatning for Det Mobile Laboratorium
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til etablering af en ny ordning, hvor akutteamet kan varetage akut og forebyggende blodprøvetagning i hjemmet under vejledning af en bioanalytiker.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Personaleressourcer til akut og forebyggende blodprøvetagning i hjemmet øges med 16 timer ugentligt.
- Der indkøbes apparatur til blodprøvetagning og nødvendigt udstyr til akutteambilen.
- Der ansættes en bioanalytiker 16 timer om måneden.
- Der anvendes 204.842 kr. i 2019 og 274.839 kr. i 2020 og frem af de afsatte midler til mobillaboratorium.
Beslutning
Anbefales.
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 12. august 2019, pkt. 89:
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 12. august 2019, pkt. 89:
Anbefales.
Fraværende: Ivar Haugaard-Hansen.
Sagsfremstilling
Akutteamet i Solrød Kommune var i perioden 1. april 2017 til 31. december 2018 en del af et regionalt/kommunalt projekt omkring Det Mobile Laboratorium. Projektet gjorde det muligt i samarbejde med praktiserende læge at tage akutte blodprøver i borgerens eget hjem. Resultatet af prøverne kom inden for få minutter og gav mulighed for at diagnosticere og iværksætte den korrekte handling for borgeren ude i borgerens eget hjem.
Resultatet af projektet viste, at muligheden for at tage og få svar på blodprøver i borgerens eget hjem forebyggede gennemsnitligt 4 indlæggelser pr. måned, hvilket svarede til en kommunal besparelse på 1.200.000 kr. til 1.440.000 kr. årligt i medfinansieringsudgifter. Byrådet afsatte i forbindelse med budgetvedtagelsen 2019 til 2022 335.000 kr. årligt til en permanent finansiering af det mobile laboratorium. Region Sjælland valgte imidlertid helt at lukke Det Mobile Laboratorium ned.
I perioden 1. januar 2019 til nu, hvor akutteamet ikke har haft samme mulighed for at tage akutte blodprøver, har konsekvensen været flere eksempler på borgere, som er blevet indlagt, men hvor det efterfølgende stod klart, at indlæggelsen kunne være forebygget, hvis akutteamet havde haft muligheden for at tage akutte blodprøver. Konsekvensen for borgere, som indlægges uhensigtsmæssigt, kan være store i form af funktionsnedsættelse, udmattelse, konfushed mm. som kan medføre øget kommunal hjælp.
De praktiserende læger benytter akutteamet aktivt, når de er bekymrede for en borger. Det vil derfor være hensigtsmæssigt, at akutteamet får muligheden for at tage akutte blodprøver i borgerens eget hjem. Dette kan spare uhensigtsmæssige indlæggelser samt give mulighed for at igangsætte den rette behandling med det samme i et tæt samarbejde med den tilknyttede praktiserende læge.
Det er kendt, at måden at tage blodprøver på, opbevaringen af blodprøver og apparatur samt kvalitetssikring af apparater har afgørende betydning for, om prøven viser det korrekte resultat. Hvis en læge skal handle korrekt, er det afgørende at prøvens resultat er sikker, således at borgeren undgår uhensigtsmæssig behandling eller potentiel indlæggelse.
Forudsætningen for, at akutteamet selv kan tage blodprøver i borgerens eget hjem, er, at akutteamet får tilknyttet en bioanalytiker. Bioanalytikeren foreslås ansat 16 timer om måneden og skal have til opgave at varetage kvalitetssikring af alt apparatur til blodprøvetagning inkl. blodsukkerapparater for Den Kommunale Hjemmepleje, Sygepleje og Plejecenteret Christians Have. Bioanalytikeren skal ligeledes undervise personalet i korrekt blodprøvetagning og håndtering (inkl. blodsukkerprøver) samt udarbejde og vedligeholde instrukser og arbejdsgange, derfor forslås det at bioanalytikeren har flere timer i en 3 måneders opstartsfase, jf. bilag.
Styrelsen for Patientsikkerhed har fokus på kvalitetssikring af apparater og de anvendte arbejdsmetoder i forbindelse med akutteamets arbejde. En bioanalytiker vil kunne sikre den kvalitet, der skal til, samt udarbejde de instrukser og tjeklister, der kræves.
En uddybning af, hvad der skal til for at etablere ordningen og den løbende drift heraf, ses i bilag.
For at akutteamet i Solrød Kommune i samarbejde med borgere og de praktiserende læger kan minimere uhensigtmæssige indlæggelser, er der således behov for:
- Ansættelse af bioanalytiker 16 timer om måneden, dog lidt mere i en opstartsfase
- Indkøb af apparatur til blodprøvetagning
- Indkøb af nødvendigt udstyr til akutteambilen
- Øgede ressourcer til akutteamet med 16 timer ugentligt
Økonomi
Det er muligt at finansiere ordningen af de i budget 2018 afsatte midler til et mobilt laboratorium.
Høring
Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet er vedlagt som bilag.
Økonomi
Sagen medfører ingen bevillingsmæssige konsekvenser, idet der i budget 2019-2022 er afsat 335.000 kr. årligt til videreførelse af det Mobile Laboratorium. Af disse midler anvendes 204.842 kr. i 2019 og 274.839 kr. årligt i 2020 og frem til implementering og drift af akut og forebyggende blodprøvetagning i hjemmet.
De tilbageværende midler på 130.158 kr. i 2019 tilbageføres til kassebeholdningen, mens de tilbageværende midler på 60.161 kr. årligt i 2020 og frem indarbejdes i budgetforslaget for 2020.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
150. Revisionsberetning vedrørende årsregnskabet 2018Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.32.10-K01-1-19
Revisionsberetning vedrørende årsregnskabet 2018
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til revisionsberetning for 2018 vedrørende årsregnskabet og den endelige godkendelse af årsregnskabet for 2018.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Revisionsberetning for 2018 vedrørende årsregnskabet godkendes.
- Regnskabet for 2018, som består af "Årsberetning 2018" inkl. revisionspåtegning og "Årsberetning 2018, Bilagshæfte", godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede på mødet den 29. april 2019 at oversende regnskab 2018 til revision. Der er ikke foretaget ændringer i det regnskabsmateriale, som Byrådet fik tilsendt til behandling af sagen bortset fra, at revisionspåtegningen nu er indsat på side 222-226 i "Årsberetning 2018". Regnskabet er tilgængeligt på kommunens hjemmeside.
Kommunens revision - Deloitte - har den 15. juni 2019 fremsendt "Revisionsberetning for 2018 vedrørende årsregnskabet" til Byrådets behandling. Revisionsberetningen er udsendt til Byrådets medlemmer via mail den 18. juni 2019.
Det fremgår af revisionens påtegning af årsregnskabet, at det er Deloittes opfattelse, at årsregnskabet i alle væsentlige henseender er rigtigt, dvs. udarbejdet i overensstemmelse med bekendtgørelse om kommuners budget og regnskabsvæsen, revision mv. Revisionspåtegningen er uden forbehold.
Revisionen har givet anledning til seks revisionsbemærkninger:
- Der er ingen revisionsbemærkninger til forvaltningsrevisionen.
- Der er ingen revisionsbemærkninger til revisionen af årsregnskabet.
- Der er seks revisionsbemærkninger, der er relateret til socialrevisionen jf. særskilt revisionsberetning vedrørende de sociale områder, som behandles i særskilt sag.
Den endelige godkendelse af regnskab 2018 sker i forbindelse med Byrådets behandling af denne sag og besvarelse af de indkomne bemærkninger fra revisionen.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
151. Godkendelse af revisionsberetning vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter 2018Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.32.10-K01-1-19
Godkendelse af revisionsberetning vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter 2018
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til revisionsberetning for 2018 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion, og godkende besvarelse af revisionsbemærkningerne.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Revisionsberetning for 2018 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion, tages til efterretning.
- Administrationens besvarelse af revisionsbemærkningerne godkendes.
Beslutning
Social-, sundheds- og fritidsudvalgets indstilling blev anbefalet.
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 12. august 2019, pkt. 86:
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 12. august 2019, pkt. 86:
Anbefalet.
Social-, sundheds- og fritidsudvalget bemærker, at revisionen bruger en kraftig kritisk retorik, men at administrationens forklaring om årsager og retning for genopretning virker betryggende.
Fraværende: Ivar Haugaard-Hansen.
Sagsfremstilling
Kommunens revision - Deloitte - har den 15. juni 2019 afsluttet revisionen af kommunens regnskab for 2018 vedrørende sociale udgifter, der er omfattet af statsrefusion, og har fremsendt revisionsberetning for 2018 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter. Revisionsberetningen er den 18. juni 2019 udsendt til Byrådets medlemmer via mail.
Det er revisionens opfattelse, at områderne generelt administreres i overensstemmelse med gældende regler således, at kommunen i al væsentlighed er berettiget til de beløb, der fremgår af de årlige refusions- og tilskudsopgørelser.
Revisionen har givet anledning til revisionsbemærkninger og kommentarer, som dog efter revisionens opfattelse ikke har væsentlig betydning for kommunens refusions- og tilskudshjemtagelse. Der er følgende revisionsbemærkninger:
- Revalidering
- Løntilskud - systematisk fejl
- Opfølgning på revisionsbemærkning nr. 1 fra 2017 - Revision af personsager
- Opfølgning på revisionsbemærkning nr. 1 fra 2016 - Manglende kvalitet i sagsbehandlingen
- Opfølgning på revisionsbemærkning nr. 3 fra 2017 - Integrationsområdet
- Opfølgning på revisionsbemærkning nr. 6 fra 2017 - Ledelsestilsyn
Der er i notatet "Redegørelse i forhold til revisionsrapport 2018" redegjort for de administrative tiltag, der gennemføres for at rette op på bemærkningerne.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
- Revisionsberetning for 2018 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion
- Bilag 1 - Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2018
- Bilag 2 - Redegørelse til Beskæftigelsesministeriet for 2018
- Bilag 3 - Redegørelse til Udlændinge- og Integrationsministeriet for 2018
- Notat - Redegørelse ift. revisionsrapport 2018
152. Godkendelse af ændringer af Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets mødeplan for 2019Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.01.00-A00-69-18
Godkendelse af ændringer af Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets mødeplan for 2019
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til ændringer i udvalgets politiske mødeplan for 2019 som følge af den ændrede tidsplan for budgetlægning 2020-2023.
Indstilling
Administrationen indstiller, at ændringer af Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets politiske mødeplan i forlængelse af den ændrede tidsplan for budgetlægning 2020-2023 godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Jf. anden sag på Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets dagsorden indstiller administrationen, at Byrådet godkender en ændret budgettidsplan. Ændringerne af budgettidsplanen sker i forlængelse af, at social- og Indenrigsminister Astrid Krag har meddelt, at fristen for vedtagelse af budget 2020-2023 er flyttet fra den 15. oktober 2019 til den 5. november 2019 samt KL’s vurdering af, at forhandlingerne om økonomiaftalen for 2020 kan afsluttes primo september 2019. Medio september forventes ministeriet at komme med tilskudsudmeldingen (bloktilskud).
Den ændrede budgettidsplan har afledte konsekvenser for Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets politiske mødeplan og indebærer følgende ændringer af udvalgets mødeplan:
- 1. behandling af budget: Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets møde den 2. september 2019 aflyses (idet Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets 1. behandling af budgettet i stedet sker på udvalgets møde den 30. september 2019)
- 2. behandling af budget: Der indkaldes til et møde i Økonomi-, teknik- og miljøudvalget den 28. oktober 2019.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
153. Ændret tidsplan for budget 2020-2023Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.30.10-G00-1-18
Ændret tidsplan for budget 2020-2023
Beslutningstema
Byrådet skal godkende ændret tidsplan for budgetlægning 2020-2023, som følge af frist for budgetvedtagelse er flyttet fra 15. oktober 2019 til 5. november 2019 i konsekvens af tilskudsudmeldingen (bloktilskud) først sendes til kommunerne medio september 2019.
Indstilling
Administrationen indstiller, at den ændrede budgettidsplan godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Byrådet blev på møde den 17. juni 2019 orienteret om mulige konsekvenser for procedure og tidsplan for budgetlægning 2020-2023 og politisk mødekalender 2019, hvis tidsfristen for budgetvedtagelse blev udskudt som følge af folketingsvalget og deraf forsinket tilskudsudmelding fra Ministeriet i form af 3 scenarier. Byrådet bemyndigede borgmesteren til at sætte det relevante scenarie for en ændret tidsplan i værk, hvis det bliver aktuelt.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag har meddelt, at fristen for vedtagelse af budget 2020-2023 er flyttet fra den 15. oktober 2019 til den 5. november 2019. Det er KL's vurdering, at forhandlingerne om økonomiaftalen for 2020 kan afsluttes primo september 2019, så Ministeriet medio september 2019 kan komme med tilskudsudmeldingen (bloktilskud), der er en væsentlig forudsætning for udarbejdelse af budgetforslag 2020-2023.
Tidsplanen for budgetlægning 2020-2023 ændres derfor til følgende:
- Budgetkonference den 27. september 2019, kl. 8.30-17 på Comwell Køge Strand, hvor budgetmaterialet udleveres til Byrådets medlemmer.
- Førstebehandling i Økonomi-, teknik- og miljøudvalget den 30. september 2019
- Offentliggørelse af budgetforslag den 2. oktober 2019, kl. 14
- Orienteringsmøde for ledere, tillidsrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter i HMU den 3. oktober 2019, kl. 9-10 (Solrød Bibliotek, lokale 25)
- Orienteringsmøde for brugerbestyrelser den 3. oktober 2019, kl. 19-21 (Rådhusets kantine)
- Førstebehandling i Byrådet den 7. oktober 2019
- Høringsperiode i brugerbestyrelser og MED-struktur fra den 3. oktober 2019 - 11. oktober 2019 med frist for indsendelse af høringssvar den 14. oktober 2019, kl. 9
- Frist for indsendelse af høringssvar fra HMU den 15. oktober 2019, kl. 15
- De modtagne høringssvar fra brugerbestyrelser og MED-struktur udsendes elektronisk til Byrådets medlemmer den 15. oktober 2019, kl. 16
- Frist for indsendelse af ændringsforslag fra partier og partilister den 21. oktober 2019, kl. 10
- Andenbehandling i Økonomi-, teknik- og miljøudvalget den 28. oktober 2019
- Andenbehandling i Byrådet den 4. november 2019, kl. 17
De afledte konsekvenser for Byrådets politiske mødekalender i 2019 bliver besluttet i anden sag på dagsordenen.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
154. Anlæg af grønne områder i Trylleskov Strand - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.00.05-P20-10-17
Anlæg af grønne områder i Trylleskov Strand - anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til anlæg af grønne områder i Trylleskov Strand for etape 4A, en del af etape 5 samt stiforbindelse under S-banen.
Indstilling
Administrationen indstiller, at de grønne områder i etape 4A ,en del af etape 5 samt stiforbindelse under S-banen anlægges. Der frigives i den forbindelse et resterende rådighedsbeløb med tilhørende anlægsbevilling på 1.050.000 kr.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune anlægger de grønne områder i Trylleskov Strand, som ligger mellem boligøerne. Arbejdet skal sikre et naturpræg i hele bydelen efter en samlet landskabsplan (se bilag Oversigtsplan). Friarealerne er inspireret af naturområderne Karlstrup Mose, Engstrup Mose og Trylleskoven, som ligger i direkte tilknytning til bydelen.
I 2019 anlægger Solrød Kommune sidste del af etape 4A omkring Domeas boligø 23 samt størstedelen af etape 5 i Trylleskov Strand (se bilag Etapeoversigt). Den sidste del af etape 5 udskydes grundet byggeaktiviteter på boligø 19. Anlæggene omfatter såning af engarealer samt plantning af træer og buske. Desuden etableres asfaltsti under S-banen, som skal forbinde den østlige og vestlige del af Trylleskov Strand.
Status for anlæg og overdragelser af grønne områder
Efter anlæg af de forskellige etaper drifter og vedligeholder Solrød Kommune arealerne i to år, hvorefter de overdrages til Ejerlavet Trylleskov Strand.
Ejerlavet har allerede fået overdraget etape 1A og 1B. I efteråret 2017 blev den sidste del af etape 1 (etape 1C) anlagt. Det samme gjorde broen over den store sø samt stier og stibelysning i forbindelse hermed. Disse arealer overdrages til Ejerlavet i løbet af efteråret 2019.
Etape 2, 3 og 4 samt en del af 4A inklusiv anlægget af en ny legeplads blev påbegyndt i 2018. Etape 4 og 4A blev færdiganlagt, mens etape 2 og 3 fik udskudt en del til 2019 grundet problemer med vand i terrænet. Disse er nu færdiganlagt.
Budget
Der er i budget 2019 afsat 1.250.000 kr. til anlæg af grønne områder i Trylleskov Strand. I forbindelse med anlægget af legepladsen på en del af etape 4A godkendte Byrådet i marts 2018 fremrykkelse og frigivelse af rådighedsbeløb med tilhørende anlægsbevilling på 200.000 kr. fra budget 2019 til legepladsens færdiggørelse.
Der søges derfor om frigivelse af rådighedsbeløb med tilhørende anlægsbevilling på 1.050.000 kr. i budget 2019 til anlægget af etape 4A, 5 samt stiforbindelse under S-banen.
Høring
Der er løbende sparring, og der afholdes møder mellem Solrød Kommune og Ejerlavet Trylleskov Strand, hvorigennem borgerne i området bliver involveret i udviklingen af de grønne områder, som de senere overtager.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser, idet rådighedsbeløbet på 1.050.000 kr. er afsat i budget 2019 for Trylleskov Strand Friarealer - grønne områder.
Kompetence til afgørelse
Byrådet
Bilag
155. Plantning af træer for erstatningsgodtgørelse - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 04.01.00-P20-2-19
Plantning af træer for erstatningsgodtgørelse - anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til plantning af nye træer med midler fra erstatningsgodtgørelse fra Banedanmark for fældede træer i forbindelse med etablering af København-Ringstedbanen.
Indstilling
Administrationen indstiller, at træplantningen udføres, og at rådighedsbeløb på 100.000 kr. fra erstatningsgodgørelse fra Banedanmark frigives fra resterende rådighedsbeløb fra erstatningsopgørelse fra Banedanmark.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Ved etablering af den nye bane København-Ringsted modtog Solrød Kommune erstatning på 100.000 kr. for fældning af træer i kommunen. Sagen vedrørende erstatning blev behandlet på byrådsmødet den 25. marts 2019, og indtægten tilgik kassebeholdningen.
Erstatningen dækkede bl.a. to asketræer ved Tåstrupvej og otte gråpopler ved Åmarken. Det er ikke muligt at genplante på disse lokaliteter, da banen/omlagt vejanlæg mm. forhindrer dette.
I tråd med kommunens træpolitik (Kommuneplan 2017), hvor en af Byrådets strategier er at ”Bevare og forbedre de nuværende og kommende træbevoksninger og enkeltstående træer i Solrød Kommune”, anbefaler administrationen, at der genplantes. Dette for at bevare ”det grønne billede i kommunen” og for at signalere, at når kommunen fælder træer, så genplantes der.
Administrationen foreslår, at plantning af nye træer bliver på følgende lokaliteter:
- Trekantsareal ved Nylukkevej (overfor Pilevænget) - her er i dag kun buskbeplantning.
- Det grønne areal ved Solrød Byvej/Strandvej - her er der to store egetræer, der ikke kunne klare den meget tørre sommer i 2018.
- Parkering ved Solrød Center øst mod Mosevej - her er et 'midterbed' uden træer.
- Ved Skæringsstreget langs Cordozasvinget er der blevet ryddet en del krat og levende hegn.
Der vil på hver lokalitet blive plantet op til fem træer, hvor det konkrete antal, plantestørrelse og omfang af beplantning vil afhænge prisen for plantearbejdet, som er planlagt udført i efteråret 2019. Det foreslås, at hvert medlem af Byrådet får mulighed for at plante et træ som tidlig markering af Solrød Kommunes 50-års jubilæum til næste år.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser, da rådighedsbeløb til plantning af træer finansieres af resterende rådighedsbeløb fra erstatningsopgørelse.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
156. Lukket: Salg af bolig på Dalparken 17 i HavdrupÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.06.02-G10-1-19
157. Lukket: Godkendelse af ny forpagter af caféen i Solrød IdrætscenterÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 82.16.05-Ø54-1-19
158. MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-57-18
Meddelelser
Indstilling
Meddelelser til orientering:
- Se bilag.
Beslutning
Taget til efterretning.
Bilag
159. Lukket: MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-57-18
160. Digital godkendelse af referatÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-56-18
Digital godkendelse af referat
Indstilling
Digital godkendelse af referat.
Beslutning
Godkendt.