Referat
Udvalg: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget
Mødedato: 18-05-2020
Mødested: SKYPE-møde
84. Godkendelse af Forslag til Lokalplan 417.2 Green Hills med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 11Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P16-1-19
Godkendelse af Forslag til Lokalplan 417.2 Green Hills med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 11
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til forslag til Lokalplan 417.2 - Green Hills med tilhørende kommuneplantillæg nr. 11.
Indstilling
Administrationen indstiller, at forslag til Lokalplan 417.2 - Green Hills med tilhørende kommuneplantillæg nr. 11 godkendes med henblik på udsendelse i offentlig høring i 8 uger.
Beslutning
Emil Blücher (I) stillede ændringsforslag om, at parkeringsnormen i lokalplanforslaget blev ændret til 1.2 pr. bolig.
For ændringsforslaget stemte 1; Emil Blücher (I).
Imod ændringsforslaget stemte 6; Niels Hörup (V), Lene Stevnhoved (V), Henning Christiansen (L), Hans Odder (C), Jonas Ring Madsen (A) og Claus Redder Madsen (løsgænger).
Ændringsforslaget blev forkastet.
Indstillingen blev tiltrådt.
Jonas Ring Madsen (A) kunne ikke støtte indstillingen, da lokalplan og kommuneplantillæg indeholder intet krav om almene boliger.
Sagsfremstilling
På den tidligere Cordozagrund skal det markante arkitektoniske boligbyggeri Green Hills opføres. Det bliver både et markant vartegn for Solrød Kommune og et bæredygtigt foregangsprojekt, der kommer til at rumme boligmuligheder for mennesker i alle aldre og med et seniorfællesskab i hjertet af bebyggelsen. Et bidrag til kommunens vision om at være det bedste sted at leve og bo. For at muliggøre boligbyggeriet skal forslag til Lokalplan 417.2 og tilhørende kommuneplantillæg nu i høring.
I forbindelse med budgetaftalen for 2018 blev det besluttet at igangsætte et udbud af Cordozagrunden. I juni 2019 godkendte Byrådet Tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017, som muligjorde planlægning for etageboliger i området samt stiforbindelse mod Køge Nord Station.
Området er afgrænset mod syd af Cordozavej, mod vest af Tåstrupvej, mod øst af Køge Bugt Banen og mod nord af vandløbet Skæringsstreget og nabobebyggelsen Havfruens Kvarter.
Cordozagrunden var i udbud i fra august til november 2019. Det vindende tilbud, Green Hills, samt igangsætningen af lokalplan for området blev godkendt af Byrådet i december 2019.
Beskrivelse af projektet
Projektets bebyggelse består af to V-formede bygninger mod Tåstrupvej, Cordozavej og S-banen med i alt 294 boliger samt en selvstændig bygning med 56 boliger i det indre gårdrum.
De ydre bygningers hjørner rejser sig i ca. 32 meters højde mod sydvest og sydøst. Bygningsenderne går tæt til terræn mod nord samt mod Cordozavej og understreger forholdet og hensynet til de omkringliggende grønne områder og naboerne mod nord.
Den indre bygning er en U-formet, åben karré med et glasoverdækket gårdrum, der fungerer som opvarmet vinterhave. Byggeriet opføres som et seniorbofællesskab.
Byggeriet forventes at opnå en DGNB-certificeringsgrad i guld, som sikrer at byggeriet opføres bæredygtigt.
Tilretninger af projektet Green Hills
I forhold til det vindende projekt er der foretaget tilretninger for at imødekomme bl.a. udfordringer med støj og regnvand.
I udbuddet var der stillet krav om 1,5 parkeringsplads pr. bolig, da typen og størrelsen af boligerne ikke var kendte. Kommuneplanen stiller krav om 1 parkeringsplads pr. bolig ved etagbyggeri. Størstedelen af de 350 boliger er 2 og 3 værelses boliger, derfor er en anmodning fra køber om et mindre antal parkeringspladser imødekommet. Lokalplanen lægger op til der anlægges 1,2 plads pr. bolig, svarende til 420 pladser. De 0,2 plads pr. bolig, svarende til 70 pladser, skal der dog kun reserveres areal til, således de kan anlægges hvis Solrød Kommune finder, at der opstår behov for flere parkeringspladser.
Parkeringskonstruktionen i split level (forskudte etage), som var indeholdt i det oprindelige projekt, viste sig kompliceret at etablere på grund af den høje grundvandsstand i området. Det blev meget højere end oprindeligt planlagt og ville derfor dels genere naboejendommen i Havfruens Kvarter og give parkeringen en alt for markant karakter på grunden. Ramperne til parkeringen kom også til at fylde et stort areal af grunden, når øverste dæk blev højere. Derfor er der ikke længere parkering i split level.
Der etableres et større anlæg til opsamling og tilbageholdelse af regnvand (LAR-anlæg) i det indre gårdmiljø. Dette etableres som et rekreativt område. Jordbundsprøver i området har vist at grunden ikke kan nedsive større mængder vand som der var forudsat i oprindelig projekt.
Eksisterende plangrundlag
Området er i dag underlagt kommuneplanramme 417, som udlægger området til tæt/lavt og etageboligbebyggelse med en samlet bebyggelsesprocent for området under ét på maks. 75. Der må bebygges i maks. 9 etager og 30 meters højde nærmest Cordozavej, mens der nærmest Skæringsstreget og naboejendommen Havfruens Kvarter mod nord må bygges i maks. 2 etager.
Den nuværende lokalplan 417.1 udlægger området til erhvervsmæssig anvendelse.
Fremtidigt plangrundlag
Det nye kommuneplantillæg medfører kun ganske få ændringer i forhold til det nuværende. Muligheden for at bygge i højden udvides fra 30 meter til ca. 32 meter i højden, men udelukkende inden for et mindre og klart afgrænset areal for de yderste bygningshjørner for de to V-formede bygninger, jf. bilag om bygningshøjde.
Bebyggelsesprocenten øges til 80, bl.a. for at muliggøre etableringen af vinterhaven i seniorbofællesskabet. I tilbudsprojektet var vinterhaven ikke medregnet som bebygget areal.
Den nye lokalplan 417.2 udlægger ligeledes området til boligbebyggelse med bestemmelser for højde og bebyggelsesprocent i overensstemmelse med kommuneplantillæggets bestemmelser.
Den østligste del af området, nærmest Køge Bugt Banen (S-tog), udlægges til offentlige formål med henblik på en etablering af en ny stiforbindelse, som skal forbinde lokalplanområdet til det eksisterende stisystem (mod nord og øst) samt til Køge Nord via en fremtidig eventuel stibro over Cordozavej.
Vejadgang skal ske fra Tåstrupvej. Herfra føres vejen ind gennem en port i den vestlige bygning og videre til det indre gårdrum.
Der etableres parkering på ydersiden af den vestlige bygning i form af skovparkering med fokus på ekstra beplantning samt mod Skæringsstreget og i en del af gårdrummet tættest på seniorboligfællesskabet.
Centralt i bebyggelsen anlægges de primære rekreative funktioner samt anlæg til Lokal Afledning af Regnvand (LAR). Indretningen af de udendørs arealer tager udgangspunkt i støjmæssige hensyn på grunden.
I forbindelse med LAR-anlægget etableres en permanent sø, som bidrager med herlighedsværdi. Desuden etableres små bakker i terrænet forbundet af broer og stier.
LAR-anlægget fungerer ved, at områderne rundt om de små bakker oversvømmes ved større regnhændelser og skaber små øer, som man kan bevæge sig rundt på via stisystemet
Der etableres endvidere forskellige opholds- og legemuligheder på øerne samt langs indersiden af de to V-formede bygninger.
De rekreative funktioner i bebyggelsen er placeret ud fra hensyn til støjpåvirkningen fra områdets veje. Således stiller lokalplanen også krav til opholdsarealerne.
Miljøforhold
Støj
I forbindelse med forundersøgelserne af området er der lavet vurderinger af støjpåvirkningen, ligesom der i projekteringen er udført yderligere beregninger, jf. lokalplanens bilag med støjnotat. Beregningerne viser, at de er betydelig støjpåvirning fra områdets veje med Cordozavej som den største bidragsyder med mere end 68 dB, hvilket er grænsen for, hvor man sædvanligvis planlægger for støjfølsom anvendelse.
Det har derfor været en forudsætning for udbuddet samt for den fremtidige anvendelse af grunden, at bebyggelsen bliver en del af løsningen i forhold til håndtering af vejstøj. Bygningerne i Green Hills er derfor placeret, så de skærmer det indre gårdrum mest muligt og derved skaber passende opholdsarealer.
I bilaget med støjnotatet kan det ses, i hvilket omfang facaderne er påvirket af vejstøj. Facaderne mod Cordozavej har størst påvirkning med op til 70 dB. Derfor indeholder lokalplanen bestemmelser om, at bebyggelsens facader skal støjsikres for at kunne overholde de indendørs grænseværdier for støj som angivet i bygningsreglementet.
Lokalplanen er tilrettelagt, så det er muligt at overholde krav om opholdsarealer uden at skulle medregne støjbelastede arealer. Jf. støjnotatet er bebyggelsens opholdsarealer placeret inden for de områder, som overholder den vejledende støjgrænse på 58 dB.
Lokalplanen hindrer ikke, at der ud over de primære opholdsarealer etableres opholdsmuligheder i de øvrige friarealer, som ikke overholder den vejledende grænseværdi.
Lokalplanen tillader altaner på maks. 1,60 meter i dybden på indvendige facader samt på seniorbofællesskabet. For de udvendige facader mod hhv. Cordozavej, Tåstrupvej og S-banen må altaner ikke overstige 1,20 meter i dybden. Dette for ikke at opfordre til længerevarende ophold, da støjpåvirkningen på facaderne her overstiger den vejledende grænseværdi på 58 dB.
Vand
I forhold til det oprindelige projekt er der foretaget ændringer for løsningerne til håntering af regnvand. Hvor der i det oprindelige projekt var planlagt flere mindre løsninger til bl.a. nedsivning, etableres i det endelige projekt én stor løsning til håndtering af områdets regnvand. Løsningen tager udgangspunkt i en permanent sø centralt i bebyggelsen. I forbindelse med større regnhændelser vil søen brede sig og til sidst omslutte de små bakker i terrænet samt omkring seniorbofællesskabet, så der dannes små øer. Løsningen sikrer tilbageholdelse af vandet, så udledningen til vandløbet Skæringsstreget ikke overstiger det tilladte.
Der udarbejdes et tillæg til Spildevandsplanen, som sikrer muligheden for håndteringen af regnvandet.
Høring og inddragelse
Miljøscreeningen af lokalplanforslaget og forslag til kommuneplantillæg har været i høring i perioden 28. april til 12. maj 2020 hos berørte myndigheder og interne parter.
På baggrund af screeningen vurderer administrationen ikke at der skal udarbejdes miljørapport, da de miljømæssige forhold i høj grad har været inddraget i hele plan- og projektprocessen.
Administrationen anbefaler, at lokalplanforslaget med tilhørende forslag til kommuneplantillæg sendes i offentlig høring i 8 uger i perioden fra 20. maj 2020 til 15. juli 2020 begge dage inklusive, og at der afholdes borgermøde den 11. juni 2020.
Såfremt situationen vedrørende COVID-19 og forsamlingsforbud ikke har ændret sig, anbefaler administrationen at afholdelse af borgermødet enten sker digitalt via Skype, eller ved afholdelse af fysisk borgermøde med holdopdeling og tilmelding, så det sikres, at den på mødetidspunktet gældende grænse for forsamlinger kan overholdes.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik og miljøudvalget.
Bilag
85. Godkendelse af forslag til tillæg til spildevandsplanenÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 06.00.05-P00-2-20
Godkendelse af forslag til tillæg til spildevandsplanen
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til forslag nr. 4 til tillæg til Solrød Kommunes Spildevandsplan til udsendelse i offentlig høring i 8 uger. Tillægget fastsætter rammerne for kloakering af spildevand og håndtering af regnvand i det nye boligområde – Green Hills
Indstilling
Administrationen indstiller, at forslag til tillæg nr. 4-2020 til Solrød Kommunes Spildevandsplan 2014-2026 - "Kloakering af Green Hills" godkendes med henblik på udsendelse i offentlig høring i 8 uger.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
I forbindelse med udvikling af Cordoza-grunden til bæredygtigt boligbyggeri skal rammerne for håndtering for regn- og spildevand fastlægges i et tillæg til Solrød Kommunes Spildevandsplan.
Tillæg nr. 4 til Solrød Kommunes spildevandsplan 2014-2026 fastlægger rammerne for kloakering af spildevand og håndtering af regnvand i det nye, bæredygtige boligbyggeri Green Hills. Den fremtidige håndtering vil basere sig på separat afledning af spildevand til KLAR Forsynings spildevandskloak, mens regnvandet håndteres inden for arealet med egen udledning til vandløb. Ved at etablere eget regnvandssystem med udledning til recipient, udtræder bygherre af kloakforsyningen for regnvand. Det betyder, at bygherre ikke betaler tilslutningsbidrag for regnvand mod selv at håndtere regnvandet indenfor området.
Gennemførelsen af kloakeringen og byudviklingen af området forventes ikke at medføre, at der skal placeres ledningsanlæg på privat grund. Skulle dette dog alligevel vise sig nødvendigt for gennemførslen af spildevandskloakeringen, vil evt. berørte matrikelejere kunne påregne at skulle afstå rettigheder til KLAR Forsyning til etablering af ledningsanlæg. Dette vil i første omgang ske ved, at der indgås frivillige aftaler mellem matrikelejer og KLAR Forsyning.
Kan der ikke opnås enighed, giver dette tillæg KLAR Forsyning de nødvendige rettigheder til at kunne erhverve sig rettighederne via ekspropriation.
Økonomi
Udgifter til etablering og drift af det nye offentlige spildevandsanlæg samt udgifter til evt. tinglysning afholdes af KLAR Forsyning.
Tilslutningsbidrag for kloakering af Solrød Green Hills betales til KLAR Forsyning. Takster fremgår af Takstblad for Solrød Spildevand A/S, og udgør i 2020 39.707,34 kr. inkl. moms pr. boligenhed for tilslutning af spildevand. Dette svarer til 60% af det samlede tilslutningsbidrag, hvis KLAR forsyning også skulle have modtaget regnvand fra området.
Høring og inddragelse
Der er gennemført en miljøscreeningen af forslaget til spildevandsplantillæg hos berørte myndigheder og interne parter.
På baggrund af screeningen vurderer administrationen ikke, at der skal udarbejdes miljørapport, da der tages hensyn til de miljømæssige forhold i plan- og projektprocessen.
Efter Byrådets godkendelse af tillægget offentliggøres det i en periode på 8 uger, hvor offentligheden har mulighed for at komme med kommentarer til tillægget. Efter behandling af indkomne kommentarer kan Byrådet vedtage tillægget endeligt. Den endelige vedtagelse offentliggøres på kommunens hjemmeside.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
86. Godkendelse af projektering af vejanlæg med svingbaner på Tåstrupvej ved Green Hills - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.06.04-P00-5-18
Godkendelse af projektering af vejanlæg med svingbaner på Tåstrupvej ved Green Hills - anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til forarbejde og projektering af ombygning, tilkørsel og svingbaner på Tåstrupvej i forbindelse med det kommende boligområde Green Hills.
Indstilling
Administrationen indstiller, at forundersøgelse og projektering af ombygningen af Tåstrupvejen igangsættes. Anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 400.000 kr. frigives og fremrykkes fra 2021.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
I december 2019 godkendte Byrådet salget af "Cordozagrunden" til boligbebyggelse af et samlet boligkompleks under navnet "Green Hills". Området kommer til at rumme 350 boliger. Boligområdet, som har fået vejnavnet Fortunas Have, skal have indkørsel fra Tåstrupvej. Det vil kræve, at der etableres en formel indkørsel til den samlede ejendom fra Tåstrupvej.
I forbindelse med forarbejderne til lokalplanen, som skal ligge til grund for byggeriet, er der opstået behov for allerede nu at få kendskab til ombygningen af Tåstrupvej. Der er af bygherres rådgiver forespurgt om, hvorvidt der kunne indgås et samarbejde med vejadministrationen om en samlet afvanding af både den offentlige vej, Tåstrupvej og p-pladserne i det kommende Green Hills.
Årsagen er den høje grundvandstand i området, som gør det vanskeligt for den private byggemodning at projektere et fornuftigt afvandingsanlæg uden at involvere en nærliggende vejgrøft. Alternativet er oplyst til at være dybtliggende afløbsledninger med meget lidt fald, og som tilmed det meste af tiden vil være vandfyldte, hvilket udfordrer rensemulighederne.
For at afdække mulighederne for at indgå i et offentligt-privat afvandingssamarbejde til en fornuftig fremtidig fællesdrift er det vigtigt at få afstemt muligheder og krav. Derfor anbefales det, at der allerede nu projekteres de forventede svingbaner og det ændrede vejforløb med indkørsel til den kommende bebyggelse. Det nuværende vejstykke skal desuden projekteres til en kommende hastighedsgrænse på 50 km/t (byzone) fra det nuværende 70 km/t.
Det vurderes, at udgifterne til rådgiverbistand og forundersøgelser beløber sig til 400.000 kr. Der er i anlægsbudgettet for 2021 afsat et rådighedsbeløb på 8 mio. kr. til ombygningen, heraf fremrykkes de 400.000 kr. til 2020.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt. Der samarbejdes med bygherre af Green Hills.
Økonomi
Sagen har bevillingsmæssigge konsekvenser. Der frigives og fremrykkes en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 400.000 kr fra budget 2021.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
87. Beslutning om udsættelse af dialogmøde mellem grundejerforeninger og landsbylaug og Økonomi-, teknik- og miljøudvalget mandag den 15. juni 2020 kl. 15.30 - 17.00Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.01.00-A00-62-19
Beslutning om udsættelse af dialogmøde mellem grundejerforeninger og landsbylaug og Økonomi-, teknik- og miljøudvalget mandag den 15. juni 2020 kl. 15.30 - 17.00
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til udsættelse af det planlagte dialogmøde med grundejerforeninger og landsbylaug på møde den 15. juni 2020.
Indstilling
Administrationen indstiller, at dialogmødet som følge af Corona udsættes til Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets møde den 28. september 2020.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal som en del af procedure og tidsplan for budgetlægning 2021-2024 tilrettelægge dialogmøder med institutioner/bestyrelser. I den forbindelse har udvalget besluttet at afholde dialogmøde med grundejerforeninger og landsbylaug den 15. juni 2020.
Sædvanligvis træffer udvalget på sit møde forud for dialogmødet stilling til dagsorden og deltagende grundejerforeninger og landsbylaug. Imidlertid er det på grund af Corona forventeligt ikke er muligt at afholde denne type møder nogen tid endnu. Derfor anbefaler administrationen, at det planlagte dialogmøde udsættes.
Besluttes det at udsætte mødet til Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets møde den 28. september 2020, vil administrationen til udvalgets møde den 31. august 2020 fremlægge forslag til dagsorden og deltagende grundejerforeninger og landsbylaug.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
88. Godkendelse af høringssvar til planforslag for Køge NordÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.00-P17-3-19
Godkendelse af høringssvar til planforslag for Køge Nord
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til udkast til høringssvar til to planforslag for Køge Nord (i Køge Kommune).
ndstilling
Administrationen indstiller, at udkast til høringssvar til Køge Kommunes forslag til lokalplan 1088 med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 7 godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Køge Kommune udvikler en ny bydel (Køge Nord) op til kommunegrænsen til Solrød Kommune, blandt andet med udvidelse af Skandinavisk Transport Center (STC). Den nye bydel bliver markant set fra Solrød Kommune. Derfor har Solrød Kommune bedt om at blive inddraget ved den fremtidige planlægning af området.
Køge Kommune har den 26. marts 2020 sendt forslag til lokalplan 1088 samt forslag til kommuneplantillæg nr. 7 i høring frem til den 28. maj 2020. Begge planforslag er vedlagt som bilag.
Forud for høringen af planforslagene har Køge Kommune indkaldt idéer og forslag (forud for kommuneplantillægget) samt sendt miljøscreeninger af planforslagene i høring af to omgange. Begge gange har administrationen sendt høringssvar til miljøscreeningerne. Administrationens høringssvar til disse er vedlagt som et samlet bilag.
Derudover har administrationen været i dialog med Køge Kommune omkring stiforbindelser, særligt mellem Køge Nord og Solrød Kommune (Green Hills) samt stiforbindelser i Skensved Ådal i øvrigt.
Lokalplanforslag 1088 for STC III - del 2
Lokalplanområdet er beliggende i Køge Kommune mellem Egedesvej og Skensved Å nærmest Lille Skensved og Naurbjerg.
Lokalplanforslagets formål er at give mulighed for en udvidelse af STC (Skandinavisk Transport Center) med bygninger i op til 15 meters højde.
Visualisering af området set fra kysten og fra Skensved Ådal fremgår af lokalplanforslagets redegørelse samt tilhørende ikke-tekniske resumé af miljørapporten (bagest i lokalplanforslaget).
Visualisering af området set fra kysten og fra Skensved Ådal fremgår af lokalplanforslagets redegørelse samt tilhørende ikke-tekniske resumé af miljørapporten (bagest i lokalplanforslaget).
Forslag til kommuneplantillæg nr. 7
Masterplanen for Køge Nord er blevet revideret, og dette følges op af et kommuneplantillæg, som tilpasser rammerne. Kommuneplantillæggets formål er at bytte om på anvendelsen af arealerne, så STC (Skandinavisk Transport Center) bliver mere sammenhængende. Samtidig sænkes højden på bygninger nærmest boligarealerne i området (fra 40 til 20 meter), og det bliver muligt at etablere et kvarterhus i Ølsemagle Landsby.
Derudover revideres Køge Kommunes udpegninger til stiforbindelser i området, så blandt andet en ny planlagt forbindelse mellem Køge Nord Station og Solrød Kommune (via Green Hills) fremgår.
Rammerne for de nordligste arealer (nærmest Skensved Ådal) suppleres desuden med fokus på det visuelle og det grønne set fra nord (og dermed Solrød Kommune).
Administrationens vurdering og høringssvar
I begge planforslag er der taget højde for en række emner, som Solrød Kommune i tidligere høringssvar har anført. Dette omfatter:
- Bygningers maksimalt tilladte højder (max 15 meter inden for lokalplanområdet og max 30 nærmest den nye jernbaneforbindelse uden for lokalplanområdet) samt bebyggelsesprocent (max 50).
- Køreveje og parkeringspladser skal etableres på sydsiden af bygningerne.
- Krav om grøn karakter mod Skensved Ådal (mindst 15 meter bredt beplantningsbælte med høje træer, som vil skærme for en del af bygningerne).
- Belysning af den visuelle påvirkning af ny bebyggelse på landskabet langs Skensved.
- Planlægning for en kommende stiforbindelse mellem Køge Nord Station og Solrød Kommune.
Køge Kommune har som supplement til planforslagene udarbejdet visualiseringer set fra Solrød Kommune. Visualiseringerne, som er vedlagt som bilag, indeholder angivelse af den efterfølgende etape af transportcentret (i baggrunden), hvor bygningshøjden forventes sænket fra 40 til 20 meter med kommuneplantillægget (begge højder fremgår som to forskellige alternativer i visualiseringer).
Derudover har Solrød Kommune tidligere i dialogen med Køge Kommune konkret påpeget, at bygninger ikke ønskes belyst på nordsiden (så bygninger ikke bliver for fremtrædende i mørke set fra Solrød Kommune).
Administrationen har med afsæt i ovenstående udarbejdet et udkast tilhøringssvar til planforslagene, som er vedlagt som bilag.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
89. Beslutning om revideret proces for etablering af Strandens HusÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 01.02.05-P00-5-19
Beslutning om revideret proces for etablering af Strandens Hus
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal træffe beslutning om den videre proces for implementering af Strandens Hus som opfølgning på Byrådets godkendelse den 27. april 2020 af medlemsforslag fra Claus Redder Madsen og den verserende klagesag ved Planklagenævnet vedr. plangrundlaget for Strandens Hus.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Økonomi-, teknik- og miljøudvalget træffer beslutning om den videre proces med afsæt i den i sagsfremstillingen beskrevne procesplan.
Beslutning
Tiltrådt med den bemærkning, at der forelægges et lokalplantillæg på næste møde i Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, som muliggør bygning af 350 m2 etageareal i byggefelt B1. Derudover forelægges en sag med et udbudsmateriale til udlejning af kommunal grund til opførelse af 350 m2 etageareal cafe/restaurant i byggefelt B1.
Sagsfremstilling
Baggrund
Byrådet vedtog den 27. januar 2020 Lokalplan 316.5 for Strandens Hus endeligt. Lokalplanen fastsætter de planmæssige rammer for etableringen af Strandens hus, herunder at det maksimalt tilladte etageareal i Byggefelt B1, hvor der kan opføres café/restaurant i 2 etager, er på 200 m2.
Lokalplanen blev inden for de fire ugers klagefrist påklaget til Planklagenævnet, se vedhæftede klage. Klagen vedrører følgende punkter:
- Byrådsmedlem Hans Odders habilitet.
- Antallet af parkeringspladser til Strandens Hus.
- Begrundelsen for plangrundlagets indhold og udformning.
Solrød Kommune har via klageportalen fremsendt vedhæftede svarskrivelse. Klagen er i skrivende stund under behandling af Planklagenævnet. Det forventes ikke, at en afgørelse i Planklagenævnet er nært forestående.
På Byrådets møde den 27. april 2020 behandlede Byrådet forslag stillet af Claus Redder Madsen på vegne af budgetforligskredsen vedrørende rammerne for opførelse af café/restaurant:
"Det foreslås,
- at der inden sommerferien udbydes en sokkelgrund på 200 m2, hvorpå der kan bygges 200 m2 i grundplan, med udnyttet tagetage i alt 350 m2 med direkte adgang til terrasse, hvor der vil være mulighed for udeservering
- at den vedtagne lokalplan 316.5 justeres som konsekvens heraf, med henblik på vedtagelse og gennemførelse efter den kortest mulige procedure"
Byrådet tiltrådte forslaget med "den bemærkning, at den konkrete udmøntning af beslutningen bliver oversendt til Økonomi-, teknik- og miljøudvalget."
Med afsæt i ovenstående fremlægger administrationen en mulig procesplan for udmøntningen af Byrådets beslutning. Procesplanens består af tre hovedspor:
- Plangrundlag.
- Udbud af udleje af kommunal grund til opførelse privat café/restaurant.
- Udbud og igangsættelse af kommunalt byggeprojekt.
Plangrundlag
Det nuværende plangrundlag giver mulighed for at opføre café/restaurant i to etager i Byggefelt B1 med maksimalt 200 m2 etageareal. Byrådet besluttede den 27. april 2020, at arealet skal øges til 350 m3 etageareal, hvilket svarer til det tilladte etageareal i byggefelt B1 til café/restaurant, som indgik i det lokalplanforslag, som var i offentlig høring. Arealet blev efter høringen af Byrådet reduceret til de gældende 200 m2 etageareal.
Administrationen vurderer, at det ikke er muligt at give tilladelse til en så betydelige forøgelse af etagearealet ved dispensation, se vedlagte juridiske vurdering. Plangrundlaget skal derfor fornys, hvilket kan gennemføres ved enten a) at udarbejde et tillæg til den vedtagne plan, eller b) ved at udarbejde en helt ny lokalplan.
a) Udarbejdelse af tillæg til Lokalplan 316.5, som kun omhandler det ene element, som Byrådet den 27. april 2020 besluttede at ændre: forøgelse af etagearealet i Byggefelt B1 fra 200 m2 til 350 m2. Alle andre bestemmelser i Lokalplan 316.5 fastholdes. Vælges denne fremgangsmåde, kan administrationen have et forslag klar til behandling på Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets møde i juni. Forslaget vil så kunne sendes i høring i juni/juli 2020 i 6 uger med henblik på forelæggelse til Byrådets endelige behandling i begyndelsen af september, se vedlagte tidsplan.
b) Alternativt kan der udarbejdes en helt ny lokalplan. Dette kræver tilretning af den vedtagne lokalplan 316.5 i overensstemmelse med Byrådets beslutning den 27. april 2020 samt konsekvensretning og gennembearbejdning i overensstemmelse dermed. Revisionen er omfattende, og det vil ikke umiddelbart være muligt for administrationen at have et forslag klar til Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets møde i juni.
Uanset om man vælger at udarbejde en helt ny lokalplan eller blot et tillæg gælder, at nedenstående proces skal gennemføres:
- Økonomi- teknik og Miljøudvalget skal godkende lokalplanforslag eller forslag til tillæg.
- Lokalplanforslag eller forslag til tillæg skal sendes i offentlig høring.
- Efter endt høring skal Byrådet godkende lokalplanforslag eller forslag til tillæg endeligt (antaget at der kommer væsentlige bemærkninger under høringen).
- Efter endelig vedtagelse og annoncering gælder en klagefrist på fire uger.
Med afsæt i indholdet af den verserende klagesag er det sandsynligt, at et nyt plangrundlag enten i form af ny lokalplan eller tillæg til den gældende lokalplan vil blive påklaget. Dette har betydning for de næste punkter i procesplanen.
Udbud af udleje af kommunal grund til opførelse privat café/restaurant
Administrationen har i overensstemmelse med den tidsplan, som blev forelagt Byrådet i januar 2020, klargjort et udbudsmateriale til udleje af kommunal grund til opførelse af 200 m2 etageareal café/restaurant i Byggefelt B1. Det er muligt for administrationen at tilrette udbudsmaterialet til at rumme 350 m2 etageareal og forelægge materialet til Byrådets behandling i juni.
Da der verserer en klage over det vedtagne plangrundlag, og da udbuddet vil gå videre end det, der er klaget over, vil udbuddet være forbundet med så betydelige forbehold, at det ikke er tilrådeligt at gennemføre udbuddet før et endeligt og upåankeligt plangrundlag foreligger, jævnfør vedlagte juridiske vurdering. Det skal i den forbindelse bemærkes, at Byrådet den 27. januar 2020 besluttede, at realiseringen af den private café/restaurant skal afvente opførelsen af den kommunale del af Strandens Hus.
Udbud og igangsættelse af kommunalt byggeprojekt
Administrationen har i overensstemmelse Byrådets beslutninger i januar 2020 klargjort udbudsmaterialet til opførelse af den kommunale del af Strandens Hus. Administrationen kan således igangsætte udbuddet med meget kort varsel.
Da en klage over plangrundlaget verserer, vil det være usædvanligt og ikke tilrådeligt at gennemføre udbuddet, før et endeligt og upåankeligt plangrundlag foreligger, jævnfør vedlagte juridiske vurdering.
For yderligere belysning af ovenstående i øvrigt henvises til den vedlagte juridiske vurdering.
Høring og inddragelse
Der er ingen høringspligt for så vidt angår stillingtagen til procesplanen.
Hvis det besluttes at udarbejde et nyt plangrundlag, skal dette sendes i offentlig høring forud for at Byrådet kan behandle forslaget endeligt. I den forbindelse kan det overvejes at undlade at holde et borgermøde, da de fleste synspunkter på sagen må antages at være fremført og drøftet i forbindelse med den tidligere planproces.
Det skal endvidere bemærkes, at andre emner end forøgelse af etagearealet i Byggefelt B1 fra 200 m2 til 350 m2 kan komme i spil i forbindelse med den offentlige høring.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Budget 2021-2024 vil blive tilrettet i overensstemmelse med den procesplan, som besluttes, og som den verserende og evt. yderligere klagesager måtte udvikle sig.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
90. Orientering om generalforsamling i Solrød Biogas A/SÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.01.00-A00-20294-20
Orientering om generalforsamling i Solrød Biogas A/S
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal orienteres om generalforsamling i Solrød Biogas A/S den 18. maj 2020.
Indstilling
Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Solrød Biogas A/S har på bestyrelsesmøde den 22. april 2020 truffet beslutning om, at orientere Solrød Kommune som 100 % ejer om, at der afholdes ordinær generalforsamling i Solrød Biogas A/S den 18. maj 2020.
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal jf. vedtægter for Solrød Biogas A/S omfatte:
1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne regnskabsår.
2. Fremlæggelse af revideret årsrapport samt beslutning om godkendelse heraf og om anvendelse af overskud eller dækning af underskud i henhold til den godkendte årsrapport.
3. Forslag fra bestyrelsen eller kapitalejerne.
4. Valg af medlemmer til bestyrelsen.
5. Valg af revisor.
På mødet skal generalforsamlingen godkende den af bestyrelsens indstillede Årsrapport 2019, der vedlægges som bilag. Hovedlinjerne i årsrapporten er kort gengivet herunder.
Årsrapport 2019
Hovedkonklusion: En markant lavere omsætning i 2019, sammenholdt med andre år, samt ekstraordinære udviklingsomkostninger har i 2019 ført til et negativt resultat på –6.282.000 kr.
De væsentlige faktorer for den lavere omsætning har været en væsentlig reduktion af pristillæg til el produceret på biogas, samt ekstraomkostninger og udetid ved VEKS’ biogasmotor som følge af 30.000 timers service. Hertil skal lægges ekstraordinære udviklingsomkostninger samt stigende transport- og råvareudgifter, som forklaring på resultatet.
Solrød Biogas A/S oplyser endvidere, at:
- Et bredt flertal i folketinget har ændret rammerne for drift af biogasanlæg med offentlige tilskud i 2019. Solrød Biogas A/S er stadig omfattet af tilskudsordninger, men har oplevet det begrænsende i f.t. udvidelse med nye tiltag.
- Det er selskabets vurdering, at det budgetterede driftsresultat for 2020 vil være overskudsgivende, og på et tilfredsstillende niveau.
- Rammerne for tilskud til el-produktion baseret på biogas er reduceret betydeligt i 2019 bl.a. som følge af høje gaspriser i 2018 samt en generel nedjustering af tilskuddet. De lave gaspriser i 2019 har omvendt betydet, at tilskuddet til el-produktion er øget i 2020.
- Solrød Biogas A/S indgik i august 2015 en 5-årig driftsaftale - efter EU-udbud - med Bigadan A/S, som udløber august 2020. Med baggrund heri har Solrød Biogas A/S haft en driftsaftale i EU-udbud, som forventes indgået i løbet af maj 2020.
Balance
Regnskabet viser i alt aktiver på 93.314.000 kr., herunder immaterielle anlægsaktiviteter på 5.704.000 kr., anlægsaktiver på 82.271.000 kr. og omsætningsaktiver på 11.043.000 kr.
Passiverne udgøres af en egenkapital på 19.909.000 kr., udskudt skat på 1.107.000 kr., langfristede gældforpligtelser på 53.594.000 kr. og kortfristede gældforpligtelser på 18.704.000 kr.
Likvider pr. 31.12.2019 jf. årsregnskab: 1.545.000 kr.
Afskrivninger
Produktionsanlæg og maskiner: 10-40 år.
Bygninger: 50 år.
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar: 5-10 år.
Generalforsamlingen skal endvidere godkende eventuelle forslag fra bestyrelsen i Solrød Biogas A/S og kapitalejeren Solrød Kommune.
Selskabet har den 31.12.2017 afholdt ekstraordinær generalforsamling. På generalforsamlingen blev der valgt en ny bestyrelse bestående af: Niels Hörup (formand), Claus Redder Madsen, Hans Odder, Lene Stevnhoved og Jens Fiskbæk.
Bestyrelsen i Solrød Biogas A/S har desuden indstillet til generalforsamlingen, at statsautoriseret revisor Morten Hagerup, BDO genvælges som selskabets revisor.
Link: http://solrodbiogas.dk/
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik og miljøudvalget.
Bilag
91. Godkendelse af projektforslag for anvendelse af overskudsvarme fra Solrød BiogasÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.03.00-P00-1-20
Godkendelse af projektforslag for anvendelse af overskudsvarme fra Solrød Biogas
Beslutningstema
Byrådet skal tage endelig stilling til projektforslaget fra Solrød Fjernvarme a.m.b.a. vedrørende fjernvarmeforsyning af ejendomme i Naurbjerg, Kirke Skensved, dele af Havdrup, Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter baseret på overskudsvarme fra Solrød Biogas.
Indstilling
Administrationen indstiller, at projektforslaget godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Solrød Fjernvarme a.m.b.a. har anmodet Solrød Kommune om godkendelse af et varmeforsyningsprojekt for udnyttelse af bl.a. overskudsvarme fra Solrød Biogas A/S til fjernvarmeforsyning af byerne Naurbjerg, Kirke Skensved og en del af Havdrup. Byrådet har den 30. marts 2020 vedtaget, at administrationen kunne fortsætte sagsbehandlingen af projektforslaget, herunder sende forslaget i høring hos relevante parter. Projektet har været i høring i 4 uger og skal nu endelig godkendes. Der er indkommet ét høringssvar til projektforslaget i høringsperioden.
Byrådet godkendte den 25. marts 2019 Solrød Fjernvarmes ansøgning "Projektforslag vedrørende fjernvarmeforsyning af Naurbjerg, Kirke Skensved og dele af Havdrup by baseret på overskudsvarme fra CPKelco". Imidlertid indtrådte en række opsættende forhold, der gør, at udtag af overskudsvarme flyttes til Solrød Biogas i stedet for CPKelco. Forholdene er beskrevet indstillingen til Byrådets godkendelse af 30. marts 2020. Nærværende godkendelse er derfor en godkendelse på ændrede forhold, idet ændring af områdeafgrænsningerne mellem fjernvarme og naturgas allerede blev godkendt ved Byrådets tidligere godkendelse i marts 2019.
Projektforslaget
Solrød Fjernvarme planlægger at etablere et varmepumpeanlæg, der omdanner overskudsvarme fra den afgassede biomasse ved Solrød Biogas. Fjernvarmen sendes ud i et nyt ledningsnet, der føres frem til byerne Naurbjerg, Kirke Skensved samt til den sydlige del af Havdrup by, hvor varmecentralen Ørnesædet med dets varmeforbrugere tilsluttes, ligesom Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter tilsluttes. Desuden kobles det nye fjernvarmenet sammen med det eksisterende fjernvarmenet ved Havdrup Allé, hvor der i dag er anlagt en fjernvarmehovedledning til Havdrup Solvarmeanlæg. Sammenkoblingen giver også mulighed for, at Havdrups biogasfyrede kraftvarmeværk og Havdrup solvarmeanlæg kan udvide deres produktion. Ved Havdrup solvarmeanlæg er planen at opsætte en varmepumpe til kombineret udnyttelse af luftvarme og uudnyttet solvarme. Områderne, der overgår til fjernvarme i den kommunale varmeplanlægning, blev fastlagt ved Byrådets godkendelse i marts 2019 og omfatter:
- Landsbyerne Naurbjerg og Kirke Skensved, der hidtil har ligget uden for de kollektive varmeforsyningsområder
- Den sydlige del af Havdrup by, der i dag er udlagt til naturgasområde
- Ørnesædets naturgasfyrede varmecentral med dets varmeforbrugere
- Havdrup Skole og Havdrup Idrætscenter, der også har naturgasforsyning, bortset fra Hal M på Havdrup Skole, der har fået varme fra et jordvarmeanlæg
Fjernvarmesystemet forberedes for, at fjernvarmen kan udbygges yderligere i Havdrup i en senere fase og i Jersie. Projektets geografiske omfang er vist i vedlagte bilag. Det samlede fjernvarmepotentiale er opgjort til 324 varmekunder. Fjernvarmeudbygningen og dermed kundetilslutningen antages gennemført frem til år 2024. Solrød Fjernvarme anmoder ikke om tilslutningspligt.
Selskabs- og brugerøkonomi
Anlægsoverslaget for det samlede projektforslag er vurderet til i alt 34,5 mio. kr. ekskl. moms. I overslaget er forudsat opnåelsen af en række tilskud. Lånefinansiering af projektet vil kræve garanti fra Solrød Kommune. De nye kunder vil modtage varme i henhold til Solrød Fjernvarmes tarifblad. Desuden kan kunder tilsluttes på favorable vilkår i en periode uden at betale tilslutningsomkostninger eller for et nyt kundeanlæg. De selskabsøkonomiske konsekvenser udtrykkes gennem tilbagebetalingstiden for den samlede investering. Ud fra de favorable tilslutningsvilkår forventes projektet at have en tilbagebetalingstid ca. 22 år.
Grundet den relativt høje tilbagebetalingstid, usikkerhed ved den store anlægsinvestering samt usikkerheden omkring Folketingets kommende energipolitik ved bortfald ultimo 2020 af den statslige energispareordning, forbeholder Solrød Fjernvarme sig ret til at genoverveje projektets samlede selskabsøkonomiske risiko, selvom samfundsøkonomien fortsat vil være positiv.
Projektforslaget viser, at fjernvarmen er brugerøkonomisk attraktivt. Hvis ejendommenes gasfyr planlægges udskiftet, vil fjernvarmen være et billigere alternativ. Individuelle eldrevne varmepumper er også et alternativ, men her kan luft/vand varmepumper blive en støjmæssig udfordring, og jordvarme vil kræve et tilstrækkeligt stort grundareal. Det bemærkes også, at varmepumper kræver, at bygningen er velisoleret, eller radiatorarealet er stort, da fremløbstemperaturen på det vand, som en varmepumpe leverer, generelt ikke er så høj som f.eks. på gasfyr, oliefyr eller fjernvarme.
Samfundsøkonomi
Det er en forudsætning for Byrådets godkendelse, at projektet er i overensstemmelse med Varmeforsyningslovens formål om at fremme den samfundsøkonomisk set bedste anvendelse af energi til bygningers opvarmning og til forsyning med varmt brugsvand. Beregningerne af samfundsøkonomien viser, at fjernvarmen er samfundsøkonomisk mest fordelagtig sammenlignet med individuelle løsninger, hvor der forventes en omlægning til individuelle eldrevne varmepumper. Administrationen har vurderet, at den samfundsøkonomiske beregning, som Solrød Fjernvarme har vedlagt projektforslaget, er positiv og robust, og at beregningen er i overensstemmelse med kravene i projektgodkendelsen. Kravet om positiv samfundsøkonomi er således opfyldt.
Miljø- og klimafordele
Med projektet installerer Solrød Fjernvarme en større eldreven varmepumpe til udnyttelse af industriel overskudsvarme til fjernvarmeproduktion, idet Solrød Biogas støtter og finder miljøfordele ved, at biomassen afkøles umiddelbart efter udrådning, hvorved varme udtrækkes og stilles til rådighed som overskudsvarme. Desuden etablerer Solrød Fjernvarme en supplerende varmepumpe ved Havdrup solvarmeanlæg. Den vil bruge uudnyttet solvarme i kombination med udeluften som varmekilde. Når Solrød Fjernvarme udnytter overskudsvarme til fjernvarme, fortrænges brugen af fossil energi i bygninger opvarmet med gas- og oliefyr, hvilket giver en reduktion i udledningen af CO2 til atmosfæren og skadelige partikler til lokalmiljøet. Konkret er CO2-gevinsten med det skitserede projekt vurderet til ca. 1.200 tons om året svarende til stort set CO2-neutralitet i forsyningsområdet trods - indtil videre - fortsat brug af naturgaskedler som spids- og reservelast. Projektet har også til formål at danne grundlag for, at hele Havdrup by kan planlægges med CO2-neutral fjernvarme. Projektforslaget er således helt i tråd med Solrød Kommunes klimaplan- og mål.
Behandling af høringsvar
Projektforslaget har været i 4 ugers høring hos relevante parter. Der er indkommet ét høringssvar fra gasselskabet Evida Nord A/S i høringsperioden. Evida anfører, at de ikke er enige i alle forudsætningerne i projektet, men at de ikke har nogen indsigelser til projektforslaget. På den baggrund indstiller administrationen, at projektet godkendes. Administrationens behandling af høringssvaret er vedlagt sagen.
Ingen VVM-pligt
Til orientering har administrationen på baggrund af en VVM-screening af projektforslaget vurderet, at etableringen af projektet ikke har en karakter og et omfang, der gør, at det vil få væsentlig indvirkning på miljøet. Projektet er derfor ikke VVM-pligtigt. Afgørelsen om VVM-pligt har været offentliggjort på kommunens hjemmeside i perioden fra den 8. april 2020 til den 6. maj 2020.
Høring og inddragelse
Projektforslaget har været i 4 ugers høring hos relevante parter, hvor der indkom ét høringssvar.
Projektforslaget kan efter endelig godkendelse påklages i 4 uger til Energiklagenævnet.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
92. Godkendelse af fremadrettet organisering af uddannelsesvejledningen i grundskolenÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 17.27.00-A00-1-19
Godkendelse af fremadrettet organisering af uddannelsesvejledningen i grundskolen
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til den fremtidige organisering og opgavevaretagelse af uddannelsesvejledningen i grundskolen.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
1. Den fremtidige opgavevaretagelse af uddannelsesvejledningen i grundskolen organiseres og ledes af UngSolrød.
2. Samarbejdsaftalen om vejledningsaktiviteter mellem Ungecentrum Køge og Solrød Kommune godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Familie- og uddannelsesudvalget, 12. maj 2020, pkt. 48:
Familie- og uddannelsesudvalget, 12. maj 2020, pkt. 48:
Anbefales.
Sagsfremstilling
Baggrund
Den 27. januar 2020 besluttede Byrådet at hjemtage uddannelsesvejledningen i grundskolen og opsige nuværende samarbejdsaftale med Ungecentrum Køge ved udgangen af skoleåret 2019/2020. Pr. august 2020 virksomhedsoverdrages uddannelsesvejledningen til Solrød Kommune. Baggrunden for, at nuværende aftale blev opsagt, var, at der ikke foreligger de samme muligheder for tværkommunalt samarbejde, som dengang man indgik aftalen i 2006, da Stevns og Greve også har hjemtaget deres uddannelsesvejledning.
Organisering og ledelse under UngSolrød og i tæt samarbejde med Kommunens Unge Indsats (KUI)
Administrationen indstiller, at den fremtidige organisering og ledelse af uddannelsesvejledningen i grundskolen placeres under UngSolrød. UngSolrød og Kommunens Unge Indsats vil indgå i et tæt samarbejde og understøtte hinanden i den vejledningsfaglige opgaveløsning. Administrationen forventer, at sammenhængskraften i vejledningsopgaven styrkes, og at vejledningsfagligheden højnes gennem en samlet og koordineret ledelse og drift af uddannelsesvejledningen under UngSolrød.
Opgavevaretagelsen - samme økonomiske ramme, serviceniveau og kvalitet
Ved omorganiseringen af uddannelsesvejledningen til UngSolrød fastholdes nuværende serviceniveau og kvalitet, og uddannelsesvejledningen i grundskolen vil varetage de samme opgaver som tidligere, eksempelvis levere Tal på Vejen-rapporter, vejlede elever i erhvervsklasserne, foretage uddannelsesparathedsvurderinger i 8. klasse og lignende.
Driften af uddannelsesvejledningen i grundskolen løses inden for samme økonomiske ramme som før hjemtagelsen og inden for det nuværende budget:
2020 | Solrød | |
Antal unge | ||
Vejledning 1.-10. klasse | 2732 | 2.039.346,75 |
Uddannelse og Job samt opfølgende vejledning | 268.034,58 | |
Grundtilskud | 222.590,93 | |
I alt | I alt 2.529.972,26 kr. |
Virksomhedsoverdragelse af medarbejdere fra Ungecentrum Køge til Solrød Kommune
Fra august 2020 virksomhedsoverdrages tre uddannelsesvejledere fra Ungecentrum Køge til Solrød Kommune. Det er ikke al medarbejderkraft der virksomhedsoverdrages fra Ungecentrum Køge og der ansættes derfor yderligere en medarbejder, således at samme serviceniveau og kvalitet fastholdes ved hjemtagelsen.
Fremtidigt samarbejde med Ungecentrum Køge
Administrationen anbefaler, at Solrød Kommune indgår en samarbejdsaftale med Ungecentrum Køge om fortsat at løse større fælles aktiviteter, som går på tværs af Solrød Kommune og Køge Kommune som eksempelvis uddannelsesmesser, brobygning og lignende.
Høring og inddragelse
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser og vil blive løst inden for den samme økonomiske ramme.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
93. Lukket: Afslutning af klubhusaftale med Solrød Fodbold ClubÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 18.15.12-Ø40-1-19
94. Lukket: Lukket punkt: Godkendelsen af renovering af tennisbaner ved Solrød Idrætscenter - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 04.00.00-A00-1-20
95. Lukket: Godkendelse af resultat af udbud og igangsættelse af vedligeholdelsesarbejder i svømmehallen på Solrød Idrætscenter - anlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 82.18.00-Ø00-3-19
96. MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-47-19
Meddelelser
Indstilling
Meddelelser til orientering:
- Se bilag.
Beslutning
Taget til efterretning.
Bilag
97. Lukket: MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-47-19
98. Digital godkendelse af referatÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 85.02.02-P35-57-19
Digital godkendelse af referat
Indstilling
Digital godkendelse af referat.
Beslutning
Godkendt.