Referat
Udvalg: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget
Mødedato: 15-02-2016
Mødested: Lokale 125B, Solrød Rådhus
17. Regnskab 2015 - Optagelse af lånÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.34.05-Ø00-1-16
Regnskab 2015 - Optagelse af lån
Beslutningstema
Byrådet skal godkende optagelse af langfristet lån vedrørende regnskab 2015.
Indstilling
Administrationen indstiller, at der optages lån for i alt 16,431 mio. kr. med maksimal løbetid på 25 år inden udgangen af marts måned 2016 i Kommunekredit.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Kommunerne kan i begrænset omfang optage lån til formål, der fremgår af lånebekendtgørelsen. Det drejer sig for Solrød Kommunes vedkommende om udgiften til energibesparende foranstaltninger, udgiften til erhvervelse og indretning af ejendomme til udlejning til beboelse i henhold til integrationsloven og udgiften til lån til betaling af ejendomsskatter for pensionister fratrukket indfriede lån.
Der er budgetteret med en lånoptagelse på 24,963 mio. kr. i budget 2015. Der kan optages lån svarende til de afholdte udgifter i 2015 inden udgangen af april måned 2016.
Administrationen har på baggrund af regnskab 2015 opgjort låneramme 2015 i 1.000 kr. ud fra de afholdte udgifter, der er låneberettigede i henhold til lånebekendtgørelsen:
Formål | Budgetteret lånoptagelse | Låneramme for 2015 | Forskel |
Energibesparende foranstaltninger jf. lånebekendtgørelsen §2, stk. 6 | 13.527 | 12.386 | -1.141 |
Erhvervelse og indretning af ejendomme til udlejning til beboelse i henhold til integrationsloven jf. lånebekendtgørelsen §2, stk. 13 | 4.436 | 4.045 | -391 |
Udgiften til lån til betaling af ejendomsskatter fratrukket de i regnskabsåret indfriede lån jf. lånebekendtgørelsen §2, stk. 16 | 7.000 | 0 | -7.000 |
I alt | 24.963 | 16.431 | -8.532 |
Der kan i alt optages et samlet lån på 16,431 mio. kr., hvilket er 8.532 mio. kr. mindre end budgetteret i regnskab 2015.
I budget 2015 er der oprindeligt forudsat en låneoptagelse på 7 mio. kr. til dækning af nettolikviditetstab ved udlån til betaling af ejendomsskat. Der har imidlertid i 2015 været mange indfrielser af lån, hvorfor det samlede udlån er nedbragt med 0,016 mio. kr. Der kan derfor ikke optages lån, idet der ikke har været et nettoudlån.
I forbindelse med revurdering af omfanget af anlægsarbejder i 2015 besluttede Byrådet i juni måned 2015, at der skal budgetteres med lånoptagelse jf. lånerammen til anlægsprojekter med automatisk låneadgang på 17,963 mio. kr. Det er kan optages lån svarende til de afholdte nettoudgifter i regnskab 2015 på 16,431 mio. kr.
Jf. Økonomisk politik og finansiel strategi er administrerende direktør og økonomichef bemyndiget til i forening at foretage låneoptagelsen.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
18. Status på byggesagsbehandling 2015Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 02.00.00-G01-1-16
Status på byggesagsbehandling 2015
Beslutningstema
Indstilling
1. Orienteringen tages til efterretning.
2. Forslag til servicemål godkendes.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Administrationen arbejder systematisk med at forbedre borgerbetjeningen og effektivisere byggesagsbehandlingen. Borgerne og erhvervsvirksomhederne skal opleve en kompetent myndighedsbehandling, der foregår så smidigt som muligt inden for lovgivningens rammer. Nedenfor præsenteres Økonomi-, teknik- og miljøudvalget for en status over 2015 sammen med initiativer, der er på vej, og forslag til servicemål for 2016.
Erhvervsbyggesager
Solrød Kommune afholder hvert år ”Gå-Hjem-Møde” for professionelle byggeaktører i kommunen, hvor de fremmødte bliver præsenteret for den dialogorienterede myndighedsbehandling. I 2015 var de væsentlige fokusområder på møderne opfølgning og afslutning af byggesager samt bedre synliggørelse på kommunens hjemmeside om forhåndsdialogmøde. Tilbud om forhåndsdialogmøder bliver nu præsenteret som det første på kommunens hjemmeside under fanen med Erhvervsbyggeri.
Siden sommeren 2014 har administrationen udført brugertilfredshedsundersøgelse for byggesagsbehandling af erhvervsbyggeri, for at måle ansøgernes tilfredshed med byggesagsbehandlingen. Desværre er responderingen fortsat lav, hvorfor administrationen vil tage undersøgelsen op til revision.
Byggesagsbehandling af enfamiliehuse
Administrationen afholder hvert år byggeinformationsmøder for borgere med byggeplaner. På møderne bliver borgerne informeret om, hvor og hvordan de skal søge om byggetilladelse samt hvor de kan finde relevant bygge- og planlovsinformation om det byggeri, de ønsker at opføre.
Administrationen foretager, i lighed med byggesagsbehandlingen af erhvervsbyggesager, brugertilfredshedsundersøgelser af ansøgernes oplevelse af byggesagsbehandlingen. Af 432 afgørelser har 38% responderet på undersøgelsen. Heraf er 91 % af besvarelserne tilfredse med den oplevelse, de har haft af byggesagsbehandlingen.
Nye byggelovsmæssige tiltag
Der er trådt et nyt bygningsreglement i kraft 1. januar 2016. Den væsentligste ændring er energireduktionen for nybyggeri, der skal være 50% lavere end kravet i 2008. I 2020 er det planlagt, at energikravene i forhold til 2008-niveauet skal være 75% lavere. Indtil 30. juni 2016 kan borgerne vælge, om de vil søge byggetilladelse i forhold til Bygningsreglement 2010, hvor bl.a. energikravet er 25% af 2008-niveauet.
Der er fremsat lovforslag i januar 2016, som forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Lovforslaget sigter mod at fremme effektivitet og vækst i byggeriet. Det foreslås, at Transport- og Bygningsministeren kan fastsætte regler om en certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i kompliceret byggeri. Udgangspunktet vil være, at det nuværende sikkerhedsniveau i byggeriet fastholdes.
Det foreslås endvidere, at al brandlovgivning om indretning og drift af bygninger, hvor der er et særligt hensyn til personsikkerheden, samles i byggeloven for at gøre byggesagsbehandlingen mere ligetil.
Endelig foreslås det, at kommunerne kan opkræve et mindre, fast gebyr ved alle typer byggesager, hvis byggesagsbehandlingen ellers er gratis.
Det foreslås endvidere, at al brandlovgivning om indretning og drift af bygninger, hvor der er et særligt hensyn til personsikkerheden, samles i byggeloven for at gøre byggesagsbehandlingen mere ligetil.
Endelig foreslås det, at kommunerne kan opkræve et mindre, fast gebyr ved alle typer byggesager, hvis byggesagsbehandlingen ellers er gratis.
Digitalisering
Det digitale ansøgningsmodul Byg og Miljø, kaldet BOM, har været i drift siden december 2014. Det er administrationens opfattelse, at ansøgningsmodulet er brugervenligt og "selvforklarende", eftersom der ikke er modtaget klager i den sammenhæng. BOM gør dog fortsat ikke byggesagsbehandlingen fuldstændigt digitalt, idet der fortsat er udfordringer i forhold til kommunens nye ESDH-system SBSYS, men der arbejdes på en løsning.
Byggesagsgebyr
Byrådet har, i forbindelse med vedtagelsen af budget 2016-2019, besluttet at timesatsen for byggesagsbehandling i Solrød Kommune skal være 485 kr. fra 2016 og uden gebyrloft. Evaluering af timesatsen sker i forbindelse med budgetlægning for 2017.
Statistikker og undersøgelser
Solrød Kommune blev i 2015 kåret som den 5. mest ejendomsvenlige kommune i Danmark. Dette var et spring op ad rangstigen fra en 48. plads i både 2013 og 2014. Springet skyldes en hurtigere byggesagsbehandling. Undersøgelsen foretages af Ejendomsforeningen Danmark, og kommunerne vurderes ud fra følgende parametre: størrelsen på dækningsafgiftssatsen, størrelsen på grundskyldspromillen, sagsbehandlingstiden for byggesager, størrelsen på byggesagsgebyrer, og om kommunen har valgt at regulere huslejerne eller ej samt antallet af forbrydelser mod ejendomme (brandstiftelse, hærværk og indbrud). Det er fjerde gang, at denne undersøgelse er udarbejdet.
Endvidere udførte Eurodan-Huse A/S i efteråret en rundspørge i kommunerne om antallet af meddelte byggetilladelser i 2013, 2014 og 2015, der viste, at Solrød Kommune er den kommune i Region Sjælland og Region Hovedstaden, som har størst stigning på 326 % i antal byggetilladelser til nye enfamiliehuse og tæt/lav boliger.
Trafik- og Byggestyrelsen (tidligere Energistyrelsen) har siden 2009 gennemført undersøgelse af kommunernes gennemsnit på byggesagsbehandlingstid for byggeansøgninger modtaget fra marts 2009 og meddelt tilladelse i perioden marts til marts et givent år. For Solrød Kommunes vedkommende er den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid for alle typer sager ifølge undersøgelsen i 2014 110 dage og 91 dage i 2015. Med i den beregning indgår også den tid, som det tager kommunerne at indhente fyldestgørende oplysninger fra ansøgeren, høringer af naboer og andre parter, eventuelle udtalelser fra andre myndigheder samt eventuelt en politisk behandling i kommunen af byggesagen. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i kommunerne i Danmark er på 63 dage.
Servicemål
Kommunalbestyrelserne skal hvert år fastsætte og offentliggøre mål for kommunens sagsbehandlingstid ved behandlingen af en byggesag. Kommunalbestyrelsen skal som minimum fastsætte ét servicemål for byggesagsbehandlingen, men kan fastsætte flere.
KL og regeringen indgik i 2015 økonomiaftale om fastsættelse af konkrete mål for sagsbehandlingstiden på bl.a. byggesager. Det betyder, at byggesager for mindre kompliceret byggeri maksimalt må tage 40 dage og for mere komplicerede byggerier på 50-60 dage. Serviceniveauerne er mål. Enkelte sager kan altså godt tage længere tid, idet tiderne angives som gennemsnitstider. Solrød Kommunes servicemål opfylder allerede disse mål, med mindre andet er aftalt i hvert enkelt tilfælde.
Antallet af byggeansøgninger til sammenbyggede- og enfamiliehuse steg med 52% i 2015 (116 ansøgninger) sammenlignet med 2014 (76 ansøgninger). Antallet af øvrige typer ansøgninger var uændret i forhold til 2014.
Administrationen anbefaler, at servicemålene forbliver uændret i 2016, da de allerede opfylder KL og regeringens aftale om sagsbehandlingstider:
Servicemål for ”Erhvervsbyggeri og etageboliger”: | 2015 | 2016 | |
Byggetilladelser | Aftales individuelt på forhåndsdialogmøderne. | Aftales individuelt på forhåndsdialogmøderne. | |
Dispensationer til anmeldelsessager og byggetilladelser | Aftales individuelt på forhåndsdialogmøderne. | Aftales individuelt på forhåndsdialogmøderne. |
Servicemål for kategorierne ”Alle sagstyper” og ”Sammenbyggede- og enfamiliehuse” anbefaler administrationen:
Servicemål for ”Alle sagstyper”: | 2015 | 2016 |
Skriftlige forespørgsler | Besvares inden 2 uger | Besvares inden 2 uger |
Klager | Opstartes inden 2 uger | Opstartes inden 2 uger |
Anmeldelsessager | Inden 2 uger | Inden 2 uger |
Servicemål for ”Sammenbyggede- og enfamiliehuse”: | 2015 - servicemål (sagsbehandlingstid fra modtaget fuldt belyst ansøgningsmateriale til afgørelse) | 2016 - servicemål (sagsbehandlingstid fra modtaget fuldt belyst ansøgningsmateriale til afgørelse) |
Byggetilladelser | Inden 5 uger | Inden 5 uger (35 dage) |
Dispensationer til anmeldelsessager og byggetilladelser | Inden 8 uger | Inden 8 uger (56 dage) |
Administrationen gør opmærksom på, at servicemålene for sammenbyggede- og enfamiliehuse i 2016 fortsat forudsætter, at ansøgningsmaterialet er fyldestgørende.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
19. Godkendelse af Østsjællands Beredskabs risikobaserede dimensioneringÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 14.00.00-A00-16522-14
Godkendelse af Østsjællands Beredskabs risikobaserede dimensionering
Beslutningstema
Østsjællands Beredskab er etableret den 1. oktober 2015 og hurtigst muligt skal Køge, Vallensbæk, Ishøj, Roskilde, Stevns, Greve, Høje-Taastrup og Solrød kommune have en fælles risikobaseret dimensionering (RBD). RBD forelægges til godkendelse hos de respektive byråd.
Indstilling
Administrationen indstiller, at den fælles risikobaserede dimensionering (RBD) for Østsjællands Beredskab godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Østsjællands Beredskab er etableret den 1. oktober 2015 og er ejet af Køge, Vallensbæk, Ishøj, Roskilde, Stevns, Greve, Høje Taastrup og Solrød kommune i fællesskab.
Østsjællands Beredskab skal være en samlende og tryghedsskabende beredskabsorganisation, der leverer forebyggende og afhjælpende beredskabsopgaver af enhver art på et højt kvalitetsniveau. Beredskabet skal endvidere være kundeorienteret, dynamisk og omkostningseffektivt. Østsjællands Beredskab er samtidig ansvarlig kontraktholder for de forebyggende og operative opgaver, som styres gennem eksterne kontrakter.
Østsjællands Beredskab har udarbejdet en fælles RBD, som har været til udtalelse hos Beredskabsstyrelsen med en række anbefalinger. Byrådene skal nu godkende den fælles RBD, som vedlægges i bilag.
RBD’en er udtryk for, at der er skabt et sammenhængende beredskabsområde, som Østsjællands Beredskab dækker i samarbejde med Falck. Med den nye fælles RBD forventer Østsjællands Beredskab at kunne levere det samme serviceniveau som hidtil oplevet samtidig med, at der på sigt kan opnås kvalitetsmæssige og økonomiske gevinster som følge af stordriftsfordele og en optimeret planlægning af beredskab på tværs af kommunegrænser.
Interimbestyrelsen besluttede på sit møde den 17. december 2015, at lukning af Station Solrød udtages af den risikobaserede dimensionering. Den risikobaserede dimensionering er konsekvensrettet i overensstemmelse hermed. Bestyrelsen besluttede også, at der på baggrund af den risikobaserede dimensionering igangsættes et arbejde med at forberede et udbud for et større geografisk område baseret på en responstidsmodel, som tager udgangspunkt i det serviceniveau borgerne i dag oplever i de enkelte kommuner. Østsjællands Beredskab har efter bestyrelsesmødet undersøgt, om ændringen kan accepteres af Beredskabsstyrelsen, uden at planen genindsendes til høring. Beredskabsstyrelsen har accepteret dette.
Der er efterfølgende blevet lavet et politisk forståelsespapir i bestyrelsen, som præciserer, at serviceniveauet skal tage udgangspunkt i de gældende RBD'er, som Solrød Kommune har med Greve Kommune.
Til orientering har Statsforvaltningen Sjælland den 18. november 2015 godkendt vedtægter herunder bilag og ejerstrategi for Østsjællands Beredskab. De respektive byråd godkendte i juni, august og september 2015 vedtægterne for Østsjællands Beredskab.
Høring
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen budgetmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
20. Natur- og Miljøklagenævnet opretholder Naturstyrelsens VVM tilladelse til HOFORs vandindvindingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.02.01-P17-16722-11
Natur- og Miljøklagenævnet opretholder Naturstyrelsens VVM tilladelse til HOFORs vandindvinding
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal orienteres om, at Natur- og Miljøklagenævnet giver Naturstyrelsen medhold i, at styrelsen kan udarbejde VVM tilladelse til HOFORs vandindvinding og heraf følgende kommuneplantillæg. Natur- og Miljøklagenævnet giver i samme afgørelse kommunerne medhold i, at kompetencen til at myndighedsbehandle konkrete vandindvindingstilladelser ligger hos kommunerne.
Indstilling
Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune har sammen med Greve, Køge, Lejre, Ringsted og Roskilde kommuner klaget til Natur- og Miljøklagenævnet over Naturstyrelsens VVM-afgørelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) på HOFORs vandindvinding. Klagen blev forelagt og godkendt af Økonomi-, teknik- og miljøudvalget den 8. juni 2015. Natur- og Miljøklagenævnet har vurderet de klager, der er indgivet over VVM-tilladelse og kommuneplantillæg til HOFORs vandindvinding på blandt andet Havdrup Kildeplads. Natur- og Miljøklagenævnet opretholder Naturstyrelsens afgørelser.
Klagen over VVM-tilladelsen
Naturstyrelsen udstedte den 23. april 2015 Kommuneplantillæg, VVM-redegørelse og VVM-tilladelse for HOFOR vand Københavns regionale vandindvinding. Solrød Kommune påklagede VVM-tilladelsen og kommuneplantillægget, som beskrev, at HOFORs indvinding på Havdrup kildeplads skulle have en bestemt størrelse (2,5 mio. m3/år). Klagen gik på ordlyden i tilladelserne, idet indvindingstilladelsens størrelse kun kunne nedsættes, såfremt kommunens øvrige vandforsyninger fik nedsat deres tilladelser tilsvarende. Ligeledes gik klagen på, at staten benyttede planlovens VVM-regler til at give en tilladelse, som hører til i vandforsyningsloven, som er kommunens myndighedsområde.
Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse
Natur- og Miljøklagenævnet konkluderer ”at kommuneplanretningslinjerne skal inddrages af kommunerne i sagsbehandlingen efter vandforsyningsloven samt at denne enkeltsagsbehandling efter vandforsyningsloven (såvel som andre love) skal inddrage retningslinjerne i den samlede afvejning af de hensyn, som i øvrigt skal varetages efter den pågældende lov. Planlovens § 12 fastsætter ikke en ufravigelig pligt til at meddele vandindvindingstilladelser i alle hovedstadsområdets kommuner i overensstemmelse med de indvindingsmængder, som fremgår af kommuneplantillægget for de forskellige kildepladser. Vedtagelsen af kommuneplantillægget fritager ikke kommunerne fra efterfølgende at foretage en konkret sagsbehandling af de enkelte ansøgninger, hvor bl.a. også evt. nyere data, end dem der fremgår af miljøvurderingen med VVM-redegørelse, inddrages.”
Administrationens vurdering
Klagenævnet giver Naturstyrelsen medhold, men præciserer samtidig, at kommunen skal foretage konkret sagsbehandling efter vandforsyningsloven som i andre sager, samt at VVM-reglerne ikke kan anvendes til at tvinge kommunen til at give en tilladelse med en bestemt indvindingsmængde. Solrød Kommune har derfor med ordlyden i afgørelsen de samme muligheder for at lave en faglig vurdering og sagsbehandling for HOFORs indvinding, som for de øvrige vandindvindinger i kommunen. Det indholdsmæssige i Solrød Kommunes klage er dermed imødekommet.
Administrationen anbefaler derfor, at afgørelsen tages til efterretning, at afgørelsen ikke afprøves retsligt, og at administrationen fornyer HOFORs indvindingstilladelse efter konkret sagsbehandling.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
21. Individuel huslejestigning i forbindelse med renovering af badeværelser i Villabyernes BoligselskabÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 03.11.08-K08-11859-10
Individuel huslejestigning i forbindelse med renovering af badeværelser i Villabyernes Boligselskab
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til en ansøgning om individuel huslejestigning i Villabyernes Boligselskab.
Indstilling
Administrationen indstiller, at individuel huslejestigning på op til 750 kr. pr. måned godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 8. februar 2016, pkt. 27:
Social-, sundheds- og fritidsudvalget, 8. februar 2016, pkt. 27:
Anbefales.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune har tilsyn med de almene boligselskaber. I den forbindelse skal huslejestigninger godkendes af Byrådet, når lejestigningen overstiger 10 % af årslejen, som er det, administrationen har fået bemyndigelse til at godkende, jf. Byrådets beslutning den 13. december 2010.
Byrådet godkendte den 9. december 2005 en individuel huslejeforhøjelse på 400 kr. pr. måned, svarende til en årlig lejeforhøjelse på 9,70% i forbindelse med renovering af badeværelser i boligselskabets lejligheder for de beboere, der ønsker et nyt badeværelse.
Afdelingsmødet har den 22. september 2009 godkendt en individuel huslejeforhøjelse på 750 kr. pr. måned svarende til 18,17% årligt for de beboere, der ønsker at renovere deres badeværelser, da den tidligere godkendte individuelle huslejeforhøjelse på 400 kr. pr. måned ikke var tilstrækkelig til at dække udgiften.
I forbindelse med at Villabyernes Boligselskab skiftede administrator, blev den nye administrator opmærksom på, at forhøjelsen fra 400 kr. til 750 kr. ikke havde været forelagt Byrådet til godkendelse.
Den faktiske lejeforhøjelse, som følge af renovering af badeværelser er påvirket af flere forskellige variable faktorer, som:
- Håndværkerudgifter.
- Administrationsudgifter.
- Valg af finansieringstype - realkredit eller bankfinansiering.
- Finansieringsomkostninger.
- Renteniveau.
- Afskrivningsperiode/lånets løbetid.
Dette medfører, at lejeforhøjelsen for de enkelte lejligheder ikke er ens, idet den påvirkes af ovennævnte faktorer.
Villabyernes Boligselskab har i perioden frem til 2014 foretaget adskillige badeværelsesrenoveringer med efterfølgende forskellige huslejeforhøjelser. Badeværelsesrenoveringen sker efter ønske fra de nuværende lejere, eller ved fraflytning. Der er indtil nu renoveret badeværelser i ca. 200 af boligselskabets i alt 565 boliger
Boligselskabet anmoder derfor om godkendelse af en individuel huslejeforhøjelse på op til 750 kr. pr. måned for de beboere, der ønsker at renovere deres badeværelse. Huslejestigningen svarer til en stigning på op til 18,17% årligt.
Hvis Byrådet godkender disse huslejestigninger har boligselskabet til hensigt, at optage yderligere lån til fremtidige renoveringer. Anmodning om godkendelse til optagelse af disse lån, vil efterfølgende blive fremsendt til Byrådets godkendelse.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
22. Pulje til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer - TillægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 15.21.05-P20-1-15
Pulje til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer - Tillægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal godkende bevilget tilskud på 448.000 kr. til udvikling af indsatser for langtidsledige, ledige i risiko herfor og seniorer.
Indstilling
Administrationen indstiller, at udgiftsbevilling og tilsvarende indtægtsbevilling på 448.000 kr. i 2016 godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Forebyggelse af langtidsledighed er en overordnet målsætning i Solrød Kommunes Beskæftigelsesplan 2016, og særligt i forhold til ledige i risiko for langtidsledighed, er det en prioriteret indsats at understøtte den enkelte i en målrettet jobsøgningsstrategi.
Puljemidlerne er søgt med det formål at kunne gennemføre i alt fire intensive jobsøgningsforløb i jobklub af hver 10 ugers varighed i løbet af 2016. Første jobklub er startet op i uge 4.
Solrød Kommune har søgt og fået bevilget et tilskud på 448.000 kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til deltagelse i projektet ”Tre hovedveje til job”, hovedvej 1: Intensiv jobsøgning i jobklub, fra den sammenlagte pulje til udvikling af indsatser for langtidsledighed, ledige i risiko herfor og seniorer.
Jobklubbernes deltagere vil primært bestå af borgere fra de 3 delmålgrupper af dagpengemodtagere, som pilotprojektet omfatter:
- Unge dagpengemodtagere med en uddannelse og mindst seks måneders ledighed.
- Dagpengemodtagere mellem 30-49 år med mindst seks måneders ledighed.
- Dagpengemodtagere på 50 år eller derover, uanset ledighedslængde.
I forbindelse med pilotprojektet forventes i alt 100 borgere at deltage i jobklubber i 2016. Mellem 80 og 85 % af de ledige i hver af de 3 delmålgrupper forventes at deltage.
Af hensyn til at sikre, at deltagerne indgår i jobklub sammen med ledige af forskelligt køn, alder, ledighedslængde og uddannelsesbaggrund, vil også andre ledige end de nævnte kunne deltage i jobklubben.
De øvrige ledige, der vil få mulighed for at deltage i jobklubben, er:
- Dagpengemodtagere uanset ledighedslængde, alder, køn m.m., såfremt Jobcentret efter en screening vurderer, at der er behov for en indsats med henblik på at genindtræde på arbejdsmarkedet og forebygge langtidsledighed.
- Jobklare kontanthjælpsmodtagere med maksimum 1 års ledighed og som i deres jobsøgning vurderes at have behov for tilskyndelse, støtte og netværk.
Jobklubforløbene vil blive afholdt i kommunens Beskæftigelsescenter, og hver jobklub vil finde sted en gang ugentligt i fire timer pr. gang.
Jobklubberne vil løbende have ca. 16 deltagere som max. Hver jobklub vil have tilknyttet 3 jobrådgivere, som vil have forskellige funktioner. Den gennemgående person i jobklubberne er tovholder og facilitator. Ud over tovholderen vil jobklubberne have tilknyttet en virksomhedskonsulent med baggrund fra det private arbejdsmarked, og den sidste person, som vil indgå i jobklubberne har en baggrund som jobrådgiver/coach.
Jobklubberne vil blive afholdt løbende gennem hele 2016, da løbende optag er væsentligt for dynamikken og for at sikre, at borgerne ikke skal afvente opstart i en jobklub.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser, da beslutningen medfører en indtægtsbevilling og en udgiftsbevilling på 448.000 kr. i 2016.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
23. Den regionale uddannelsespulje - TillægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 15.20.02-S49-612-15
Den regionale uddannelsespulje - Tillægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal godkende tilskud på 219.000 kr. fra den regionale uddannelsespulje til erhvervsrettede uddannelsesforløb.
Indstilling
Administrationen indstiller, at udgiftsbevilling på 219.000 kr. i 2016 samt indtægtsbevilling på 219.000 kr. i 2017 godkendes.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Der er i finansloven i 2016 afsat ialt 83,5 mio. kr. til den regionale uddannelsespulje, som en del af forliget om reform af beskæftigelsesindsatsen fra juni 2014.
Puljen fordeles ud mellem alle landets kommuner baseret på kommunernes andel af ledige dagpengemodtagere, se bilag.
Formålet med puljen er at give mulighed for, at flere dagpengemodtagere kan få korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb - specifikt inden for områder, hvor der forventes jobåbning inden for de næste 6 måneder.
Solrød Kommune har modtaget tilsagn om tilskud på i alt 219.000 kr. fra den årlige regionale uddannelsespulje til brug i 2016.
Opkvalificering af især ufaglærte ledige dagpengemodtagere er en prioriteret indsats i Solrød Kommunes Beskæftigelsesplan 2016, og kommunen kan med midlerne fra den regionale uddannelsespulje få dækket 80 % af driftsudgifterne til køb af korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb, der fremgår af den regionale positivliste.
Den regionale positivliste udarbejdes af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og drøftes og godkendes af de lokale arbejdsmarkedsråd.
Senest 1. april 2017 skal kommunen indsende revisorpåtegnet regnskab. Tilskuddet udbetales, når projektet er afsluttet med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings godkendelse af det endelige projektregnskab.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser.
For budget 2016 medfører beslutningen, at der skal gives en udgiftsbevilling på 219.000 kr., svarende til 80 % af den samlede udgift på 273.750 kr. De resterende 20 %, svarende til 54.750 kr., finansieres indenfor Job- og SocialCenterets eksisterende budgetramme.
For budget 2017 medfører beslutningen en indtægtsbevilling på 219.000 kr.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Byrådet.
Bilag
24. Havdrup Skole, helhedsplan 2016 - AnlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 82.06.04-P20-1-16
Havdrup Skole, helhedsplan 2016 - Anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til anlægsbevilling til udarbejdelse af helhedsplan for Havdrup Skole.
Indstilling
Administrationen indstiller, at anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 500.000 kr. frigives.
Beslutning
Anbefales.
Familie- og uddannelsesudvalget, 8. februar 2016, pkt. 11:
Familie- og uddannelsesudvalget, 8. februar 2016, pkt. 11:
Anbefales.
Sagsfremstilling
Skoleudbygningsplanen er en udviklingsplan for samtlige skoler i Solrød Kommune. Planen justeres i forbindelse med Byrådets vedtagelse af budgettet for kommende år.
I Skoleudbygningsplanen er indeholdt en udbygning af Havdrup Skole. I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2016 - 2019 blev det besluttet, at udbygningen af Havdrup Skole i 2016 skal indledes med udarbejdelse af en helhedsplan for udbygning og udvikling af skolen. I Budget 2016 er der afsat 500.000 kr. til helhedsplanens udarbejdelse.
Følgende principper er gældende for udbygningen af skolerne i Solrød Kommune:
Følgende principper er gældende for udbygningen af skolerne i Solrød Kommune:
- Mest muligt skal kunne rummes indenfor eksisterende rammer, gerne med nytænkning af multianvendelse af lokaler, herunder de fysiske konsekvenser i forbindelse med skolereformen.
- Ved optimering af lokaleanvendelse sammen med energioptimering tilstræbes samtidig en reduktion af omkostninger til bygningsdrift og vedligehold.
- Det skolepolitiske mål omhandlende, at skolens fysiske rammer og undervisningsmiljø skal være tilpasset målene for den pædagogiske virksomhed og udvikling.
Folkeskolereformen stiller krav til skolens indretning, bl.a. faglokaler. I helhedsplanen for Havdrup Skole skal det vurderes, hvorvidt det er rentabelt at bevare bygning F, som i dag rummer en del af skolens faglokaler inden for "Natur og Teknik", eller om bygningen skal rives ned for at bygge nyt. For at undgå udgifter til pavilloner i byggeperioden skal tillige vurderes, om det bedst kan betale sig at nybygge på et andet område på skolematriklen.
Helhedsplanen skal endvidere anvise løsninger på de udfordringer, der ligger i, at det nye fag "håndværk og design" i dag er placeret i lokaler, som ligger hver for sig i henholdsvis designlokalet og i sløjdlokalet.
Endelig skal der ses på anvendelsen af den gamle gymnastiksal samt udearealer.
Der er fortsat planlagt etablering af lokalefællesskab mellem skolen og SFO'en.
Administrationen anmoder om frigivelse af 500.000 kr. til ekstern bistand til udarbejdelse af en helhedsplan for Havdrup Skole, der samtidig tager hensyn til, at skolen skal fungere under ombygningen.
I perioden fra februar til maj 2016 vil projektet blive konkretiseret i tæt samarbejde med en brugergruppe med repræsentanter fra skolen, Ejendomscentret og ekstern rådgivning, med henblik på programmering og disponering af arealet.
Dette vil danne baggrund for en plan for udmøntning af en skoleudbygningsplan for Havdrup Skole.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen her ingen bevillingsmæssige konsekvenser da rådighedsbeløbet er afsat i budget for 2016.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
25. Indsatser i spildevandsplan 2014-2026 - AnlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 06.00.05-P00-14431-14
Indsatser i spildevandsplan 2014-2026 - Anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til frigivelse af anlægsbevilling til indsatser i spildevandsplan 2014-2026, som Byrådet har vedtaget skal gennemføres i 2016.
Indstilling
Administrationen indstiller, at anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 875.000 kr. frigives til gennemførelse af indsatser i 2016.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
I forbindelse med vedtagelsen af Solrød Kommunes Spildevandsplan 2014-2026 vedtog Byrådet samtidig, at der skal iværksættes en række indsatser i planperioden for at forbedre driften af kommunens spildevandssystem, reducere miljøbelastningen ved udledning af spildevand fra spildevandssystemet til vandløb og Køge Bugt samt sikre, at oversvømmelser fra regnvandssystemet sker max én gang hvert 10 år.
Ansvars- og rollefordelingen på spildevandsområdet er fordelt mellem Solrød Kommune og KLAR Forsyning. Solrød Kommune er forpligtet til at foretage undersøgelser, analyser og ændringer i overensstemmelse med indsatserne og tidsplanen i spildevandsplanen. Ligeledes er det Solrød Kommunes opgave at foranledige, at de nødvendige tilladelser, påbud m.v. meddeles i overensstemmelse med planen. KLAR Forsyning har ansvar for at etablere, drive og vedligeholde private spildevandsanlæg, der er kontraktligt tilknyttet spildevandsforsyningen. Solrød Kommune har således ansvaret for, at indsatserne i spildevandsplanen gennemføres, herunder at sikre at miljølovgivningens regler implementeres. Det fremgår af spildevandsplanen, at der i 2016 skal opbygges en systematisk dataindsamling, foretages en opsporing af uvedkommende vand i kloaksystemet, gennemføres kampagne for reduktion i udledning af miljøfremmede stoffer, gennemføres en kampagne for frivillig kloakering, gennemføres indsatser for reduktion i udledning af miljøfremmede stoffer til vandløb og havet og udarbejdes information om håndtering af regnvand på egen grund til borgere og virksomheder. Uvedkommende vand er når der findes vand i kloaksystemet, som ikke burde være der - f.eks. fra dræn, utætheder eller regnvand.
Opbygning af systematisk dataindsamling
Kloaksystemet i Solrød Kommune skal være effektivt og vedligeholdt, således at spilde- og regnvand renses effektivt. Derfor skal der opbygges en systematisk dataindsamling i alle led af kloaksystemet. De indkomne data skal omsættes til et format, som kan anvendes i kommunens GIS-system, således at de let kan tilgås og anvendes.
Indsatsen er startet, og fortsættes i 2016 ved løbende datafremsendelse fra KLAR Forsyningen, som skal indarbejdes i kommunens GIS-system, som beskrevet ovenfor.
- udgiften er anslået til 125.000 kr.
Opsporing af uvedkommende vand og vurdering af behov for alternative løsninger
Mængden af uvedkommende vand i spildevandssystemet skal reduceres, da uvedkommende vand udgør over 50 % af det vand, renseanlægget modtager fra spildevandssystemet.
Der skal derfor opbygges en systematisk opsporing af utæthederne i kloaksystemet, samt af fejltilslutninger, hvor regnvand er koblet på spildevandssystemet hos virksomheder og boliger, og der skal foretages en vurdering af behovet for at finde alternative løsninger til de nuværende.
Et eksempel er området øst for strandvejen, som udelukkende er spildevandskloakeret. Ejendommene i dette område skal derfor selv forestå at bortskaffe regnvand på grunden, hvilket oftest sker ved nedsivning. Kommunen modtager dog ofte henvendelser om problemer med nedsivning, da grundvandet tit står meget højt i området. Kommunen har en formodning om at mange ejendomme i strandområdet har koblet deres regnvand på spildevandssystemet, hvilket bidrager til den store mængde uvedkommende vand, som ender på renseanlægget.
Derfor skal der foretages en analyse af nedsivningsmulighederne i området ved at kortlægge jordbundsforholdene og højde af grundvandsspejlet. På baggrund af disse undersøgelser, skal der foretages en miljømæssig og økonomisk vurdering af, om den nuværende løsning med nedsivning er egnet, eller om der skal findes alternative løsninger.
– udgiften er anslået til 150.000 kr.
Kampagne for reduktion af miljøfremmede stoffer
Flere vandløb i Solrød Kommune samt vandområdet Køge Bugt lever i øjeblikket ikke op til målsætningerne i vandplanerne, som skal sikre renere vand i Danmarks kystvande, søer og vandløb i overensstemmelse med EU's vandrammedirektiv. Der er behov for at indholdet af miljøfremmede stoffer i spildevandet reduceres, for at målsætningerne i vandplanerne kan opnås. Der skal derfor gennemføres en årlig kampagne for reduktion i anvendelsen af miljøfremmede stoffer i husholdninger, institutioner og virksomheder.
– udgiften er anslået til 75.000 kr.
Kampagne for frivillig kloakering fortsættes
Enligt beliggende ejendomme i det åbne land har ofte eget spildevandsanlæg. Størstedelen af ejendommene i det åbne land i Solrød Kommune har direkte udledning til grøfter og vandløb uden anden rensning end en bundfældningstank. Solrød Kommune har på den baggrund vurderet, at ejendommene i det åbne land med fordel kan tilsluttes det offentlige kloaknet således, at spildevandet ledes til renseanlægget i stedet for grøfter og vandløb. Der skal derfor gennemføres en kampagne, hvor ejendommene i det åbne land tilbydes muligheden for frivillig kloakering.
Tilbuddet er forudsat, at KLAR Forsyning, som har ansvaret for at etablere og drive kloakforsyningen, vurderer det driftsmæssigt og økonomisk rentabelt i hvert enkelt tilfælde.
Indsatsen er startet i 2015 med et informationsmøde for ejendommene i det åbne land og fortsættes i 2016. Solrød Kommune understøtter indsatsen ved udarbejdelse af kampagnemateriale, ekstern vurdering af muligheden for tilslutning af de interesserede ejendomme samt evt. afholdelse af yderligere borgermøde, hvis det vurderes påkrævet.
– udgiften er anslået til 75.000 kr.
Reduktion i udledningen af miljøfremmede stoffer
Solrød Kommune gennemfører i perioden 2014-2018 en række indsatser for at sikre at spilde- og regnvand, som tilføres vandløb, søer eller hav, har et tilstrækkeligt lavt indhold af miljøfremmede stoffer, således at målsætningerne i vandplanerne kan overholdes.
For at reducere mængden af miljøfremmede stoffer i spilde- og regnvand som udledes til kommunens vandløb, skal der foretages en undersøgelse af udledningen fra kommunens virksomheder og almene vandværker. Undersøgelsen indeholder en vurdering af det enkelte vandværks eller virksomheds forbrug/produktion af forurenende stoffer og beregninger af mængden af udledt spildevand samt indholdet af de forurende stoffer i det udledte spildevand.
Miljøbelastningen ved udledning af spildevand fra Solrød Renseanlæg til Køge Bugt skal reduceres. Derfor skal der foretages en undersøgelse af renseanlæggets udledning af renset spildevand, herunder en vurdering af analyser af indholdet af miljøfremmede stoffer i ind- og udgående vand samt beregninger af belastning, flow og samlet udledning af miljøfremmede stoffer.
Regnvand fra trafikerede veje, p-pladser mv. skal renses effektivt inden udledning til kommunens vandløb, og den samlede udledning af miljøfremmede stoffer fra de regnbetingede udløb i kommunen skal reduceres. Kommunen skal derfor have foretaget en registrering og grundig gennemgang af tilstanden af kommunens olieudskillere samt en undersøgelse af de enkelte udledninger fra de regnbetingede udløb. Afrapporteringen af disse to undersøgelser skal danne grundlag for en vurdering af behovet for at foretage renovering af eller udskiftning af visse udskillere, samt behovet for at udarbejde nye udledningstilladelser til de regnbetingede udløb, således at målsætningerne i vandplanerne overholdes.
– udgiften er anslået til 375.000 kr.
Udarbejdes information til borgere og virksomheder om håndtering af regnvand på egen grund
For at sikre at oversvømmelser fra regnvandssystemet sker max én gang hvert 10. år, skal borgere og virksomheder løbende vejledes i håndtering af regnvand på egen grund. Derfor skal der udarbejdes informativt materiale, fx. i form af et digitalt katalog, artikler mm. om håndtering af regnvand på egen grund.
– udgiften er anslået til 75.000 kr.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser, da rådighedsbeløbet er afsat i budget 2016.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
26. Trylleskov Strand - Byggemodning og vejanlæg, færdiggørelse af etape 4 og 5 - AnlægsbevillingÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 13.06.04-P20-1-16
Trylleskov Strand - Byggemodning og vejanlæg, færdiggørelse af etape 4 og 5 - Anlægsbevilling
Beslutningstema
Byrådet skal tage stilling til frigivelse af anlægsbevilling på 4.847.000 kr. til færdiggørelse af byggemodning og vejanlæg for ialt 7 storparceller øst for S-banen i den nye bydel, Trylleskov Strand.
Indstilling
Administrationen indstiller, at:
- Anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 2,290 mio. kr. i 2016 til projektering, udførelse og tilsyn til vejanlæg (vejetape 5), Trylleskov Strand, frigives.
- Anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 777.000 kr. i 2017 fremrykkes og frigives i 2016 til færdiggørelse af vejanlæg (vejetape 5), Trylleskov Strand.
- Anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 1,017 mio. kr. i 2017 fremrykkes og frigives i 2016 til projektering, udførelse og tilsyn af byggemodning (etape 5), Trylleskov Strand.
- Resterende anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på 763.000 kr. i 2016 frigives til fuld færdiggørelse og tilsyn af den første del af vejen (vejetape 4), Trylleskov Strand.
- Adminstrationen bemyndiges til at igangsætte pkt. 1-4 som tillægsarbejde til igangværende anlægsarbejde (vejetape 4), som blev udbudt i 2015, idet der forventes at kunne indgås aftale herom. Alternativt ønsker administrationen bemyndigelse til at vælge entreprenør efter senere afholdt licitation af ovenstående beskrevne arbejder.
Beslutning
Anbefales.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede den 25. januar 2016 at sælge storparcellerne 2, 3, 4, 5, 6, 7 og 8 i Trylleskov Stand til en og samme investor. Dette vil give fuld udbygning af hele det område, som er beliggende mod Karlstrup Strandvej, øst for S-banen.
Derfor skal adgangsvejen Troldmands Allé færdiggøres, ligesom den øvrige byggemodning af området, herunder etablering af bl.a. yderligere 2 afvandingssøer og afslutning af områdets hovedledning for fjernvarme. Afvanding og kloakering udføres i samarbejde med forsyningsselskabet, KLAR Forsyning.
De første 300 meter af adgangsvejen, Troldmands Allé (vejetape 4), blev igangsat i 2015, jf. Byrådets beslutning af 8. juni 2015. Denne del af vejen giver adgang til storparcellerne 2, 3 og 4.
Anden og sidste del af Troldmands Allé (vejetape 5), som omfattes af denne sag, bliver 150 meter og vil give adgang til de øvrige storparceller 5, 6, 7 og 8. De krævede ledningsarbejder ved udførelse af dette vejstykke omfatter regnvand, spildevand og elforsyning, som udføres og finansieres af de respektive ledningsejere.
I forhold til internet og telefoni, er TDC allerede i jorden på den første vejstrækning. Det er ene og alene udbyderne af disse ydelser, som bestemmer udstrækningen af eksempelvis fiberkabler og andre effektive internetforbindelser i området. Administrationen vil fortsat arbejde på at give disse udbydere mulighed for at deltage i samfinansierede gravearbejder med øvrige ledningsejere som et økonomisk incitament til udbredelse af effektiv internetforbindelse i området.
Den samlede vejstrækning bliver udført med fortov og cykelsti i begge sider samt belysningsmaster. Vejens status er privat fællesvej, og fremtidig drift og vedligehold vil således være i privat regi.
Administrationen forventer at færdiggøre området fuldt og helt, hvorefter ansvaret for området principielt vil blive overdraget områdets ejere og fælles grundejerforening umiddelbart efter forventet færdiggørelse i slutningen af 2016, eller senest foråret 2017.
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har bevillingsmæssige konsekvenser, da rådighedsbeløb på i alt 1.794.000 kr., som beskrevet i indstillingens punkt 2 og punkt 3, er afsat i budget 2017, og derfor skal fremrykkes til 2016. Øvrige rådighedsbeløb er allerede afsat i budget 2016.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Kompetence til afgørelse
Byrådet.
Bilag
27. Trivselsundersøgelse 2015Åbn/luk punkt
Sagsnummer: 81.04.00-G01-1-16
Trivselsundersøgelse 2015
Beslutningstema
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget skal orienteres om resultaterne af Trivselsundersøgelse 2015 samt den igangværende bearbejdning af resultaterne.
Indstilling
Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning
Tiltrådt.
Sagsfremstilling
Solrød Kommune gennemfører hvert andet år en Trivselsundersøgelse blandt samtlige medarbejdere. Den seneste undersøgelse er gennemført i oktober 2015.
Undersøgelsens form og rammer tilrettelægges i samarbejde og tæt dialog med Hovedsamarbejdsudvalget (HMU).
Undersøgelsen er tilrettelagt ud fra et grundlæggende princip om, at den skal fungere som et fremadrettet løsningsorienteret dialogværktøj, hvor fokus er at skabe forbedringer og udvikling på de lokale arbejdspladser, i den enkelte institution/afdeling og/eller team.
En anden grundforudsætning er, at selve besvarelsen foregår med fuld anonymitet, mens den efterfølgende dialog tilrettelægges ud fra anerkendende principper, hvor lederen i samarbejde med personalegrupperne gennemgår resultaterne m.h.p. at udarbejde en konkret handlingsplan. Handlingsplanen er en del af institutionens/afdelingens årsplan.
Rambøll A/S er betroet 3. part og sikrer, at undersøgelsen er anonym.
Anonymiteten er generelt omfattet af stor interesse, og der har derfor været megen information til de ansatte for at forsikre dem om garantien for anonymitet. Samtidig er det i medarbejderkommunikationen blevet påpeget, at Trivselsundersøgelsen er et dialogværktøj.
Undersøgelsen er tre delt i henholdsvis:
- Generel trivselsdel
- Ledermåling af nærmeste og overordnet leder
- Psykisk APV
Det samlede resultat er tilfredsstillende og over resultaterne fra Trivselsmålingen i 2013.
Den samlede svarprocent er 85 %, hvilket er meget tilfredsstillende.
På spørgsmålet ”er du tilfreds med dit job som helhed, alt taget i betragtning” svarer 86 %, at de enten er tilfredse eller meget tilfredse med deres arbejde.
De enkelte delresultater fremgår af totalrapporten for Solrød Kommune samt præsentationen fra Byrådets time den 25. januar 2016, der er vedlagt som bilag.
Der er udarbejdet og distribueret rapporter til alle enheder med mere end 5 ansatte. Yderligere er der udsendt oplæg og støttemateriale.
Trivselsundersøgelsens resultater behandles nu på personalemøder, i lokale MED-udvalg samt i dialog med såvel tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.
Handle-, indsats- og tidsplaner for trivselsarbejdet indarbejdes i de enkelte institutioners og afdelingers årsplaner. Derudover drøftes resultaterne med lederne på de årlige lederudviklingssamtaler (LUS).
Høring
Sagen har ingen høringspligt.
Økonomi
Sagen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Kompetence til afgørelse
Kompetence til afgørelse
Økonomi-, teknik- og miljøudvalget.
Bilag
28. Lukket: Lukket punkt: MeddelelserÅbn/luk punkt
Sagsnummer: 00.13.06-A50-9715-15