NyhederNyheder

Solrød Kommune fejrer jubilæum med historier fra de sidste 50 år

I anledning af Solrød Kommunes 50 års jubilæum den 1. april 2020 lanceres et spændende jubilæumsskrift med historier fra de sidste fem årtier.

I 1970 blev Solrød Kommune dannet, da to en halv sognekommuner, som i alt bestod af de fem kirkesogne Havdrup, Jersie, Karlstrup, Kirke Skensved, og Solrød, blev samlet til én kommune med 9.001 borgere. Den 1. april 2020 har Solrød Kommune 50 års jubilæum, og der er sket meget på fem årtier. I dag har Solrød Kommune over 23.000 borgere, og kommunen har fået S-togsstationer, Solrød Svømmehal, Aktivitets- og Frivilligcenteret, Havdrup Bymidte, sansehaven ved Plejecenter Christians Have og meget, meget mere.

Hele udviklingen kan du læse om i det digitale jubilæumsskrift, som udkommer den 1. april på www.solrod.dk, og som kan læses fra computere, tablets og smartphones. Jubilæumsskriftet er spækket med spændende artikler og videoer bl.a. om hvordan den første borgmester blev valgt, om byernes udvikling, og om dengang, hvor borgmesterkæden blev stjålet.

”Jubilæumsskriftet er en markering af Solrød Kommunes tilblivelse og udvikling fra fortid over nutid til fremtid. En udvikling, som vi kan være stolte af, fordi vi er en velfungerende kommune, der er præget af et godt samspil mellem aktive borgere, foreninger, virksomheder og byrådet. Jubilæumsskriftet er spændende læsning og giver et godt indblik i, hvordan Solrød Kommune har udviklet sig siden 1970, og hvor vi er på vej hen,” siger borgmester Niels Hörup.

Der var planlagt en lang række jubilæumsarrangementer i kommunen, således at borgerne kunne deltage i fejringen af jubilæet, men Solrød Kommune har aflyst alle arrangementer på grund af den nuværende situation med coronavirus.

”Det er ærgerligt, at vi ikke kan fejre jubilæet samlet til diverse arrangementer, men jeg håber, at vi kan fejre jubilæet sammen – hver for sig – hjemmefra stuerne. Det digitale jubilæumsskrift har den fordel, at alle kan læse det, uanset hvor de befinder sig, så jeg håber, at alle vil læse med og fejre kommunens jubilæum,” siger borgmester Niels Hörup.

Du kan finde jubilæumsskriftet på Solrød Kommunes hjemmeside www.solrod.dk/jubilæum. 

Siden er sidst ændret: 02-04-2020 Til top