NyhederNyheder

Solrød Kommune skar 105 dage af den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på byggesager i 2023

Ifølge de nyeste tal fra Kommunernes Landsforening har Solrød Kommune reduceret den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på byggesager fra 130 dage i 2022 til 25 dage i 2023.

Det lykkedes i det forgangne år Solrød Kommune at opnå en markant forbedring på antallet af dage, det tager at få grønt lys til et byggeri i kommunen. Der er skåret 105 dage af den gennemsnitlige sagsbehandlingstid fra 2022 til 2023 på de såkaldte servicemålsager inden for byggesagsområdet. Det viser de nyeste tal fra Kommunernes Landsforening.

Den markante forbedring har løftet Solrød Kommune fra at være nummer 90 ud af landets 98 kommuner i 2022 til en placering som nummer 19 sidste år. Placeringen som nummer 90 i 2022 skal blandt andet ses i lyset af, at Solrød Kommune forrige år begyndte en større oprydning af gamle byggesager, hvilket havde en direkte påvirkning på sagsbehandlingstiden.

"Vi er utroligt stolte af den markante forbedring i vores gennemsnitlige sagsbehandlingstid. Det er ingen hemmelighed, at det har været en høj prioritet at forbedre servicen over for vores borgere på byggesagsområdet. De nye tal fra KL viser, at prioriteringen af området og organisationens fantastiske, hårde arbejde har båret frugt,” siger Morten Scheelsbeck, der er formand for Kultur- og naturudvalget.

Gennemført et 360 graders eftersyn

De forbedrede sagsbehandlingstider er resultatet af et målrettet 360 graders eftersyn af byggesagsområdet, der er blevet lavet med henblik på at optimere processer, implementere ny teknologi og forbedre informationen.

Blandt andet er der blevet etableret en visitationsenhed, der sikrer en hurtig respons på nye ansøgninger, ligesom et nyt it-system til sagsbehandlingen har givet bedre overblik over sagerne og sagsstyringen. Der er desuden indført et fast byggesagsgebyr på private byggesager, og generelt er der blevet opdateret på både informationen og kommunikationen til ansøgere.

Effekten af tiltagene kan ses i tiderne på samtlige af kategorierne i KL’s opgørelse. For eksempel er ventetiden på sager om enfamiliehuse gået fra 110 dage i 2022 til 22 dage i 2023, og for simple konstruktioner er det tilsvarende gået fra 167 dage til 21 dage. Også for etagebyggeri til erhverv er der på et år slået over 100 dage af ventetiden ved at gå fra 150 til 41 dage.

"Jeg er rigtig glad for den store indsats, som medarbejderne har lagt i at få bragt sagsbehandlingstiden ned. Vi har i byrådet selvfølgelig i sinde fortsat at støtte organisationens gode arbejde med stadig at optimere og forbedre vores behandling af byggesager, så vi ikke kun fremover holder den gennemsnitlige behandlingstid nede, men også får afsluttet sagsbunkerne fra tidligere år, og over tid får sagsbehandlingstiden endnu længere ned," siger borgmester Emil Blücher.

Fakta

Byrådet besluttede på byrådsmødet den 21. december 2020 at tilføje ekstra ressourcer svarende til to årsværk til opgaver inden for planlægning og byggesager. Målet var at få nedbragt sagsbehandlingstiderne og reduceret den opbyggede sagspukkel på området. Bevillingen lød på 1,2 mio. kr. årligt fra 2021.