NyhederNyheder

Solrød Kommune ansætter stærk kandidat til ny direktørpost

Et enigt byråd har valgt at pege på 45-årige Peter Søndergaard som ny direktør med ansvar for kultur, fritid, by og bæredygtighed.

Det bliver en mand med både stærke faglige og personlige egenskaber, der 1. april 2024 træder ind i direktionen i Solrød Kommune, når cand.scient.pol. Peter Søndergaard tiltræder posten som ny direktør med ansvar for kultur, fritid, by og bæredygtighed i Solrød Kommune. Det er tale om et nyt direktørområde som følge af, at Solrød Kommune 1. februar 2024 overgik til en ny organisationsmodel.

Peter Søndergaard kommer fra en stilling som vicedirektør i Herlev Kommune, hvor han bl.a. har haft fokus på både byudvikling, kultur og klima. Før det var han centerchef for By, Kultur og Erhverv i Herlev Kommune, og han har desuden tidligere haft ledende stillinger i både Næstved Kommune og Københavns Kommune inden for teknik- og miljøområdet.

”Vi har med Peter Søndergaard valgt en person med solid erfaring og viden inden for både byudvikling, bæredygtighed og klimasikring, som samtidig også har gode erfaringer med kultur- og fritidsområdet og herunder fx dialog med det kommunale foreningsliv. Ud over de stærke faglige kompetencer har vi i ansættelsesudvalget også fået et rigtig godt indryk af Peter som et både rart og løsningsorienteret menneske med gode lederevner. Vi glæder os meget til at byde Peter velkommen i Solrød Kommune og tror på, at han vil være med til gøre en positiv forskel for både borgere og medarbejdere her kommunen,” siger kommunaldirektør Nikolaj Weyser Mortensen.

45-årige Peter Søndergaard er valgt ud fra et velkvalificeret ansøgerfelt af 30 ansøgere, som et bedømmelsesudvalg bestående af både byrådspolitikere, direktører, ledere og medarbejdere i Solrød Kommune har bedømt ud fra både faglighed, erfaring og personlighed.

”Solrød er en ambitiøs kommune både i forhold til bæredygtig og fremtidssikker byudvikling, og når det gælder kommunens stærke forenings- og kulturliv, så stillingen som direktør med ansvar for kultur, fritid, by og bæredygtighed i Solrød Kommune er lidt af et drømmejob for mig. Jeg glæder mig meget til at lære både kommunen, politikere, borgere og ansatte bedre at kende og til at bidrage til, at vi fortsætter kommunens gode udvikling og sammen skaber det bedste sted at leve og bo,” siger Peter Søndergaard.    

Peter Søndergaard kommer til at indgå i en trepersoners direktion i Solrød Kommune, som allerede består af kommunaldirektør Nikolaj Weyser Mortensen og direktør Dorte Saabye. Peter Søndergaard overtager den tredje direktørpost efter Jesper Reming Tangbæk, som før kommunens nye organisering var direktør for familie- og uddannelsesområdet.