NyhederNyheder

Solrød Kommunes nye side for borgerinddragelse er nu i luften

Solsiden, der er Solrød Kommunes nye side for borgerinddragelse, er nu klar til input og forslag fra borgerne til byrådets arbejde med planstrategien 2023 og Klimaplan 2050.

Solrød Kommunes nye side for borgerinddragelse, Solsiden, er i luften. Det er derfor nu muligt for alle borgere at gå ind på platformen og give deres bidrag til byrådspolitikerne ved at skrive ideer eller forslag til planstrategien 2023, der er planen for kommunens udvikling de næste 10-12 år, og Klimaplan 2050. Det gør man ved at klikke sig ind på www.solsiden.solrod.dk og registrere sig med sin e-mailadresse.

På Solsiden kan der for eksempel lige nu under projektet med planstrategien 2023 gives input til, hvordan det gode børneliv eller det gode erhvervsliv skal se ud i fremtiden i Solrød Kommune. Under Klimaplan 2050 kan der blandt andet bydes ind med helt konkrete forslag til, hvilke klimaindsatser man allerede nu kunne lave i ens eget lokalområde.

Inden under hvert af projekterne kan man følge med i projektets politiske gang og se, hvornår i processen der er åbent for bidrag, og hvornår borgernes forslag er under behandling. 

Et stort ønske om mere borgerinddragelse

Medlemmerne af Solrød Byråd har et stort ønske om at inddrage borgerne endnu mere i det politiske arbejde og de politiske beslutninger. Derfor håber borgmester Emil Blücher, at borgerne vil tage Solsiden til sig.

”Vi må erkende, at vi historisk ikke er lykkedes med at engagere så mange af borgerne i arbejdet med planstrategien, som vi gerne ville. Planstrategien 2023 har en kæmpestor betydning for kommunens udvikling de næste 10-12 år frem, da den omhandler udviklingen af alle de store aspekter i kommunen. Derfor har vi i byrådet en forpligtelse til at forsøge at få så mange som muligt engageret i arbejdet. Det skal denne her nye digitale platform hjælpe til med, så vi både får engageret flere, men også får borgerne engageret så tidligt som muligt i processen. Derfor håber vi, at borgerne vil gøre brug af Solsiden, for vi ser virkelig frem til at læse deres bidrag,” siger borgmester Emil Blücher.

Fakta

Et enigt byråd besluttede i januar 2023 at sætte 65.000 kr. af inden for det nuværende budget til en ny digital platform for borgerinddragelse.