NyhederNyheder

Første spadestik til den nye hal ved Solrød Idrætscenter er nu taget

Mandag eftermiddag satte borgmester Emil Blücher sammen med udvalgsformand Morten Scheelsbeck spaderne i jorden til den officielle start på byggeriet af den nye hal ved Solrød Idrætscenter.

Den hårde februarjord var genstridig, men smilene var store mandag eftermiddag, da borgmester Emil Blücher og formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget Morten Scheelsbeck med hver sin spade i hånden indledte et af de største kommunale byggerier i nyere tid i Solrød Kommune, opførelsen af den nye hal ved Solrød Idrætscenter.

”Vi får med den nye hal et fantastisk samlingssted, hvor der bliver plads til alle borgere, og jeg er slet ikke i tvivl om, at mange foreninger og idrætsudøvere vil få glæde af det i fremtiden iden,” siger udvalgsformand Morten Scheelsbeck.

Udvidelsen af Solrød Idrætscenter består af en 1.954 m2 delvist nedgravet idrætshal, der kommer til at ligge ved siden af den nuværende hal C med direkte adgang mellem de to haller. I den nuværende kælder skal der laves tøromklædning og ovenover i stueplan ser en ny, fleksibel multisal snart dagens lys. I forlængelse af multisalen kommer der et rummeligt møde- og aktivitetsrum, som via en foldevæg kan forbindes med salen.

Projektet indeholder dog ikke kun nye indendørs faciliteter. Udenfor bliver et kuperet terræn etableret, der indbyder til forskellige former for leg og aktiviteter, og så kommer der masser af nye cykelstativer.

”Det her projekt startede med, at brugerne af idrætscenteret for snart fem år siden efterlyste et mere aktivt og levende idrætscenter. Derfor er jeg glad for, at vi med det her projekt kan støtte op om det ønske. Vi skaber med de nye faciliteter et mere aktivt og levende idrætscenter til gavn for alle idrætsudøvere i Solrød Kommune,” siger udvalgsformand Morten Scheelsbeck.

Også borgmester Emil Blücher er meget tilfreds med, hvordan projektet er endt.

”Selvom der været lidt forskellige holdninger til projektets timing, så er hele byrådet enige om, at det er et fantastisk projekt, som kommer til at være til stor glæde for vores foreningsliv,” siger borgmester Emil Blücher.

Byggeriet forventes at stå færdig i marts 2024.