NyhederNyheder

Byrådet åbner op for nye muligheder for ”to go” mad og drikke ved Strandens Hus

Snart bliver der mulighed for at sætte en midlertidig madbod, kaffevogn eller isbod op ved Strandens Hus. Det sparer samtidig kommunen penge, fordi kommunen undgår en nødvendig, større renovering af kiosken Strandløven

Ønsket om et spisested ved Strandens Hus har fra projektets spæde start været en del af hele idéen med Strandens Hus. Der er dog indtil nu ingen, der har budt ind på at åbne et spisested i de hyggelige strandomgivelser, og ønsket om et permanent spisested er derfor midlertidigt skudt til hjørne.

Men nu har byrådet taget en beslutning, der vil gøre det muligt at afprøve en model med at etablere en eller flere midlertidige salgsboder, hvorfra der fx kan sælges street food, is eller kaffe. Byrådet har nemlig besluttet at prøve muligheden for en stadeplads ved Strandens Hus af i 2023.

Det vil samtidig betyde, at det ikke i første omgang er nødvendigt at bruge penge på at renovere den nedslidte strandkiosk Strandløven, som efter planen alligevel skal rives ned i forbindelse med etableringen af et permanent spisested. Strandkiosken er de senere år blevet vedligeholdt på et minimum pga. planerne om at erstatte kiosken med et permanent spisested. Hvis kiosken skal lejes ud de kommende sæsoner, er det derfor nødvendigt med en større renovering af bygningen.

”Foreningshuset er på nippet til at åbne op for brugere, og det kommer til at være et samlingspunkt for vand- og strandglade borgere. Det ville være dejligt, hvis brugerne og de andre strandgæster får mulighed for at købe en kop kaffe eller en snack samtidig med, at vi sparer penge ved at undgå at renovere en bygning, der er planer om at rive ned. I første omgang prøver vi ideen af i 2023, og så ser vi, om det giver mening på længere sigt,” siger borgmester Emil Blücher.

Det ligger endnu ikke fast, hvor stadepladsen skal være ved Strandens Hus, men den skal kunne flyttes, så den ikke forhindrer byggeriet af et permanent spisested. Ved valg af salgsboder vil der blive lagt vægt på, at salgsboden passer ind i områdets omgivelser, og at der er et godt udvalg af kvalitetsvarer. Der er mulighed for, at der kan være flere boder på stadepladsen.

Fakta

Byrådet har på byrådsmødet den 29. marts 2023 godkendt, at der kan afprøves en model, hvor der etableres en stadeplads ved Strandens Hus i 2023, hvor der kan stilles midlertidige salgsboder op.

Indtægterne fra leje af arealet tilgår kassebeholdningen.