NyhederNyheder

De første elbusser i Solrød Kommune er nu på vejene

I januar 2023 er busserne på linje 215 fra Solrød Strand St. til Hvalsø St. udskiftet til kun at være elbusser.

Når du i fremtiden sætter dig i en bus, der står 215 på, så bliver du fragtet rundt helt uden at partikelforurene og med en væsentlig mindre CO2-udledning. Linjen, der kører fra Solrød Strand St. til Hvalsø St., betjenes nemlig nu udelukkende af elbusser. Elbusserne er de første af deres slags i Solrød Kommune.

”Elbusser er et skridt i den retning, vi som kommune ønsker at gå, og en vigtig brik i at opnå vores klimamål. Det er både godt for CO2-udledningen og en langt mere støjsvag løsning,” siger Kim Sunesen, der er formand for Natur-, klima- og planudvalget i Solrød Kommune.

Ud over at forurene mindre, så støjer de nye elbusser også mindre, og det forbedrer køreoplevelsen for både passagerer og chauffører. Det vil samtidig kunne mærkes af alle naboer til busstoppesteder, da busserne således også giver færre støjgener og særligt, når de sætter i gang.

Overgår løbende til el

De nye elbusser er de første, men de kommer ikke til at være de eneste i Solrød Kommune. Allerede fra februar næste år vil linjerne 121 og 246 også overgå til ren el, inden den sidste linje, linje 220, følger trop i foråret 2025. Alle Solrød Kommunes busser vil således i løbet af foråret 2025 være drevet af el.

Det er Movia, der står for busdriften i kommunen. De har, ud over dem til Solrød Kommune, leveret elbusser til 11 andre sjællandske kommuner. Det er i alt blevet til 71 nye elbusser, der årligt sikrer en CO2-besparelse på 4.800 tons. Leveringen er en del af et fælles mål mellem Movia, Region Sjælland og Region Hovedstaden samt kommunerne om, at alle Movias busser skal køre fossilfrit i 2030.

Fakta
Byrådet besluttede i december 2020 at udbyde buslinje 215 med krav om elbus.

Busserne oplades på depot i løbet af natten, hvor en fuld opladning tager ca. 2,5 time.

Der er USB-opladere ved alle sæderne i elbusserne, så de rejsende kan oplade deres mobiltelefoner, mens de er på farten.