NyhederNyheder

Nu kan padelgrund sættes til salg

Byrådet har nu taget stilling til de vilkår, der sætter rammerne for salget af det areal, hvor en privat investor efter planen skal opføre et padelcenter. Det betyder, at grunden kan sendes i udbud.

Sportsgrenen padeltennis har taget mange danskere med storm, og nu kommer den populære sportsgren efter alt at dømme også til Solrød Kommune.

I oktober 2022 satte byrådet gang i processen, der skal føre til, at en privat investor opfører et ambitiøst padelcenter på den gamle grusbane ved Solrød Idrætscenter, og nu har byrådet taget næste skridt i processen.

Efter en grundig borgerinddragelse med bl.a. to borgermøder har byrådet nemlig nu godkendt de vilkår, der sætter rammerne for salget af grunden, hvor padelcenteret efter planen skal opføres. Samtidig har byrådet besluttet, at der også skal være en borgerrepræsentant og en repræsentant for foreningslivet med i det bedømmelsesudvalg, der skal tage stilling til de indkomne salgstilbud. Udvalget kommer derfor til at bestå af både byrådsmedlemmer, medlemmer af Solrød Kommunes administration, en repræsentant valgt mellem medlemmerne af grundejerforeningen Litorinaparken og beboerne på Mellemvang samt en repræsentant fra Solrød Idræts Union.

”Der har været en grundig borgerinddragelse med to velbesøgte borgermøder, og jeg er rigtig glad for, at borgerne har haft så god mulighed for at komme med deres input. Det er super vigtigt for hele byrådet. Jeg er også rigtig glad for at få selskab af både en borgerrepræsentant og en repræsentant fra foreningslivet i bedømmelsesudvalget,” siger Morten Scheelsbeck, formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget, og fortsætter:

”Det her projekt giver så meget mening, og i byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at rigtig mange borgere kommer til at få glæde af et lokalt padelcenter. Det er en virkelig sjov sport, som er let at gå til uanset, om man er øvet eller total nybegynder. Derfor er det også en sportsgren, som appellerer meget bredt til både unge og ældre.”

Rammerne ligger fast

Det areal, der nu bliver sendt i udbud, får en vejledende pris på 8,75 mio. kr., og udbuddet slår fast, at et kommende padelcenter samlet set maksimalt må have et grundareal på 4.500 m2.

Samtidig er der en række kriterier, som bedømmelsesudvalget skal tage stilling til, når det vurderer indkomne bud. Her vægter købsprisen 35 procent, og selve projektforslaget vægter med 65 procent fordelt på fem kriterier, som er rettet til ud fra dialogen med borgerne. Kriterierne handler fx om sikker og hensigtsmæssig udnyttelse af den eksisterende parkeringsplads, om bygningen indeholder andre funktioner som fx mødelokaler og spisested og kvaliteten af indgangs-, udenoms- og opholdsarealer.

Det er planen, at byrådet skal tage stilling til de indkomne bud på byrådsmødet i juni måned, og at en købsaftale herefter kan underskrives.

Fakta

Byrådet har på byrådsmødet den 28. februar 2023 sat rammerne for salget af en grund mellem tennisbanerne i Solrød Idrætscenter og boligområdet Litorinaparken, hvor der efter planen skal opføres et padelcenter.

På byrådsmødet har byrådet også besluttet, at der skal være en borgerrepræsentant og en foreningsrepræsentant med i det bedømmelsesudvalg, der skal tage stilling til de indkomne salgstilbud. Den ene repræsentant skal findes blandt medlemmerne af grundejerforeningen Litorinaparken og beboerne på Mellemvang. Den anden repræsentant skal være fra Solrød Idræts Union.

Ideen med et padelcenter startede som et medlemsforslag fra 6 af byrådets 7 partier og lister. Siden er hele byrådet blevet enige om, at det er en god idé med et padelcenter i kommunen, og initiativet er med i budgetaftalen for 2023-2026.