NyhederNyheder

Rejsegilde: Strandens Hus skyder planmæssigt op

Tirsdag eftermiddag afholdte Solrød Kommune rejsegilde på det spændende nye samlingspunkt Strandens Hus, som efter planen står klar i 2023.

Byggeriet af det kommende foreningshus Stranden Hus skrider frem efter planen, og tirsdag nåede byggeriet en milepæl, da Solrød Kommune afholdte rejsegilde. Håndværkere, arkitekter, entreprenør og andre involverede og interesserede var inviteret til begivenheden. I dejligt sensommervejr blev der holdt taler, vist rundt og spist pølser og brød.

­­Strandens Hus består af en kommunal del med en bebyggelse til foreninger mv., saunaer, offentlige toiletter, parkering og grønne områder samt en privat del, som består af en selvstændig bygning med en restaurant/café med tilhørende iskiosk. Den private del af projektet skal opføres på en del af grunden, som Solrød Kommune udlejer til formålet.

”Hvad end det er en tur i saunaerne efter en kold dukkert i bølgen blå, en kajaktur rundt i Køge Bugt eller en hyggelig stund på de grønne områder, så kommer Strandens Hus til at blive et positivt bidrag, som både store som små får gavn af. I særdeleshed bliver det et positivt bidrag til det aktive foreningsliv, der får endnu bedre mulighed for at dyrke deres aktiviteter langs vores smukke strand. Strandens Hus har været et ønske i lang tid, og det bliver spændende at se det blive en realitet,” sagde borgmester Emil Blücher, som også takkede de fremmødte håndværkere og entreprenører.

Også formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget Morten Scheelsbeck var begejstrede for at se projektet blive realiseret.

”Det har været fantastisk at mærke alt det engagement, der har været – og fortsat er – i projekt Strandens Hus. Allerede da vi tilbage i 2019 holdte workshop om, hvad et kommende Strandens Hus skulle indeholde, meldte foreningslivet, dagtilbuddene og andre interesserede ind med rigtig gode ideer. Bl.a. ønsker om saunaer med god plads, rum til opbevaring og plads til at dagtilbudsbørn kunne sidde i skygge og nyde deres madpakke. Ideer og ønsker, som I håndværkere og Elindco er ved at gøre til virkelighed,” sagde Morten Scheelsbeck.

­Den kommunale del af Strandens Hus forventes at være færdig i første kvartal 2023. Den private del er i udbud frem til 1. november 2022.