NyhederNyheder

Endnu flere penge i integrationspuljen: Nye muligheder for støtte til ukrainske flygtninge

Nu er der endnu mere hjælp at hente til foreninger og frivillige, som hjælper flygtninge.

Hvis ukrainske Nataliya vil gå til karate og syriske Zaid vil gå til fodbold, så er der hjælp at hente hos Solrød Kommune. Foreninger og selvorganiserede frivillige kan nemlig få økonomisk støtte til fx medlemskaber af idrætsforeninger og afholdelse af arrangementer for flygtninge.  Og nu er der kommet endnu bedre muligheder for at modtage støtte. 

Efter opfordring fra kommunens folkeoplysningsudvalg har Kultur-, idræts- og fritidsudvalget nemlig besluttet at flytte 30.000 kr. fra Folkeoplysningsudvalget til kommunens integrationspulje. Det betyder, at puljen stiger fra 30.000 til 60.000 kr.

Samtidig har udvalget besluttet, at puljen fx kan bruges til, at både foreninger, selvorganiserede frivillige og flygtninge fra fx Ukraine kan søge om støtte til udstyr, medlemskaber og afholdelse af arrangementer for flygtninge.

”Krigen i Ukraine har fordrevet millioner af mennesker fra deres hjem. En lille del af dem bor nu her i Solrød Kommune, og vi skal naturligvis gøre vores bedste for at skabe nogle gode rammer for hjælp og støtte til dem. Vi har heldigvis rigtig mange frivillige ildsjæle, som er fantastiske til at hjælpe både de ukrainske flygtninge og flygtninge fra andre lande, og det skal de have et kæmpe stort tak for,” siger Morten Scheelsbeck, formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget.

Sådan søger man
Hvis man som forening eller flygtning ønsker økonomisk støtte til udstyr, medlemskaber

eller afholdelse af arrangementer for flygtninge, kan man kontakte Kultur- og fritidssekretariatet på kulturfritid@solrod.dk

For at sikre en hurtig behandling af ansøgningerne kan flygtninge henvende sig direkte til Solrød Kommunes Ukraine-gruppe ved at kontakt frivilligkonsulent Nina Gregersen enten på tlf. 5618 2378 eller på mail ukrainefrivillige@solrod.dk

Støtte til frivilligt socialt arbejde
Ud over integrationspuljen kan foreninger og selvorganiserede frivillige også fortsat søge støtte til projekter, som støtter op om det frivillige sociale arbejde på integrationsområdet. Det sker via de såkaldte paragraf 18 midler, som gives med henblik på at forebygge og forhindre sociale og sundhedsmæssige problemer.

Hvis man vil søge paragraf 18 midler, skal man kontakte frivilligkonsulent Nina Gregersen enten tlf. 5618 2378 eller mail kongr@solrod.dk