NyhederNyheder

Ulven er kommet til Havdrup

Der er set en stor ulv tæt ved Tykmosevej i Havdrup, og Solrød Kommune overvejer nu, om Havdrup skal skifte navn tilbage til sit oprindelig navn: Ulvemose Huse.

Indtil nu er der kun blevet observeret ulve i Jylland, men nu har det sky rovdyr også vist sig i Havdrup i Solrød Kommune, hvor en borger spottede dyret på en mark nær ved Tykmosevej tidligt torsdag morgen den 1. april.

”Til at starte med troede jeg, at det var en stor grå hund, men da jeg fik kigget nærmere efter, var det tydeligt at se ulvens karakteristiske kendetegn som den lange spidse snude, det brede hoved og de opretstående øre. Jeg blev så overrasket, at jeg ikke fik taget et billede med min mobil af ulven, som forsvandt lynhurtigt igen, men jeg gik ud på marken bagefter og kunne se spor i mudderet, som jeg har taget et billede af,” fortæller borgeren, der ønsker at være anonym. 

På rådhuset i Solrød Kommune vækker nyheden begejstring hos borgmester Niels Hörup. 

”Det er interessant, at den første ulv på Sjælland bliver set lige nøjagtigt ved Havdrup, som oprindeligt jo gik under navnet Ulvemose Huse helt frem til 1897, hvor byen skiftede navn til Havdrup Stationsby. Ulvemosen er et af Solrød Kommunes ældste stednavne, som kan spores helt tilbage til 1277, og det navn er også årsagen til, at vi har ulvetænder i kommunens byvåben,” siger Niels Hörup, som sammen med resten af byrådet nu overvejer, om Havdrup skal skifte navn til Ulvemose Huse. 

Fakta
Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er vilde ulve grundlæggende hverken farlige for mennesker eller hunde, men hvis du alligevel bliver utryg i mødet med en ulv, skal du tale højt eller råbe, vifte med arme og ben og være støjende, og hvis det ikke virker, kan du kaste en gren eller sten mod ulven.