NyhederNyheder

Stort fald i antal af indbrud i Solrød Kommune

Der er i årets første tre måneder registreret 22 indbrud i Solrød Kommune, og det er 52 procent lavere end samme kvartal sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som er blevet offentliggjort i dag.

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev anmeldt 22 indbrud i årets tre første måneder i Solrød Kommune. I samme periode sidste år blev der anmeldt 46 indbrud – altså er der sket et fald på 52 pct.

Det store fald i indbrud kan bl.a. skyldes, at coronanedlukningen i starten af året har gjort, at hjemsendte skoleelever og hjemmearbejdende voksne har skabt mere liv i boligkvartererne i dagtimerne, end der plejer at være. Dermed har indbrudstyven ikke kunne vide sig sikker på, om et hus er tomt, eller om naboen følger med på den anden side af hækken.

”Tryghed i ens eget hjem er noget af det allervigtigste, og derfor er jeg glad for nyheden om et stort fald i antallet af indbrud i første kvartal af 2021. Vi skal blive ved med at øge trygheden i Solrød Kommune, og man kan som borger selv gøre meget for at beskytte sit hjem mod indbrud. Et styrket og aktivt naboskab, der engagerer sig og har et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, kan være med til at gøre en stor forskel og skabe øget tryghed,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Et hvert indbrud er et indbrud for meget, og derfor arbejder vi hele tiden aktivt for at mindske antallet af indbrud i kommunen. For knap to måneder siden indgik vi et partnerskab med Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt, om at vi i fællesskab vil arbejde målrettet for nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i Solrød Kommune. Derfor er forebyggelse af indbrud et emne, der står højt på dagsordenen, og jeg håber, at vi vil fortsætte med at se et fald i indbrud. Det er kun i kraft af, at vi alle yder en indsats, at vi ser så flotte tal nu, og derfor håber jeg, at alle vil fortsætte med den flotte indsats”, siger Niels Hörup. 

Du kan altid finde gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i dit hjem på www.solrod.dk/botrygt eller på www.botrygt.dk.

Fakta: Gode råd til at forebygge indbrud

  • Klip hækken, så den er højst 1,6 meter og dermed ikke er let at skjule sig bag.
  • Installér sensorstyret lys, som tænder automatisk ved bevægelse omkring boligen, og dermed øger sandsynligheden for, at tyven bliver spottet.
  • Lås redskabsrummet, så tyven ikke kan få adgang til redskaber, der kan bruges til at bryde ind i dit hus – fx koben, skruetrækker eller stige.
  • Bliv aktiv nabohjælper, og gør dit nabolag mere sikkert. Undersøgelser viser, at aktiv nabohjælp kan forhindre op mod hver fjerde indbrud.

Indbrud i private hjem i 1. kvartal 2017-2021 i Solrød Kommune

1. kvartal 2017: 51

1. kvartal 2018: 35

1. kvartal 2019: 29

1. kvartal 2020: 46

1. kvartal 2021: 22