NyhederNyheder

Unikt og bæredygtigt boligbyggeri: Nu sendes lokalplanen for Green Hills i høring

Lokalplanen, der skal sætte rammerne for Solrød Kommunes kommende unikke vartegn med ca. 350 bæredygtige boliger til alle generationer, sendes nu i høring.

Nu tager Solrød Kommune et stort skridt på vejen til at virkeliggøre kommunens kommende vartegn mod syd, hvor det bæredygtige boligbyggeri Green Hills vil rejse sig fra jordoverfladen mod himlen i en åben karrébebyggelse i to smukke v-forme.

Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede nemlig på udvalgets møde den 18. maj at sende lokalplanen for den arkitekttoniske perle i høring i 8 uger fra den 20. maj til den 15. juli og med et planlagt borgermøde den 11. juni.

Byggeriet bliver et bæredygtigt foregangsprojekt med en forventet guldcertificering i den internationalt ankerkendte DGNB-certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Samtidig kommer Green Hills til at rumme boligmuligheder for mennesker i alle aldre med et attraktivt seniorfællesskab, der opføres rundt om en 1.500 m2 indbydende vinterhave i hjertet af byggeriet.

”Green Hills er et unikt boligprojekt med tårnhøje krav til bæredygtighed og arkitektonisk udformning. Det bringer i den grad fremtidens boligbyggeri til vores kommune, og det er et projekt, vi med rette kan være stolte over. Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo – hele livet, og med dette unikke boligbyggeri kan vi tilbyde noget helt særligt til både børnefamilier, seniorer, par, singler og unge, og vi gør det med et byggeri, der både har fokus på bæredygtighed, arkitektur og ikke mindst livskvalitet og fællesskaber,” siger borgmester Niels Hörup.

Et af de elementer, der skal være med til at få fællesskaberne til at spire i Green Hills, er et stort, grønt gårdmiljø, som kan appellere til alle generationer. Og det hyggelige gårdmiljø er også tænkt ind i klimasikringen af området. Der bliver nemlig etableret en lille sø til opsamling af regnvand i gårdrummet og et område med små, hyggelige bakker, der bliver forbundet af broer og stier, som kan oversvømmes ved meget regn.

Fakta
Green Hills kommer til at bestå af ca. 350 boliger, hvoraf de ca. 300 opføres af Balder Danmark som lejeboliger. Disse varierer i størrelse fra 2-6 værelser fordelt på 60-150 m2, hvoraf den primære andel er 2-3 værelses lejligheder fordelt på 60-85 m2. Dertil kommer 55 senior-andelslejligheder i en Bovieran-bygning, som opføres i hjertet af bebyggelsen.

Byggegrunden er afgrænset af Cordozavej mod syd og Tåstrupvej mod vest og har en attraktiv beliggenhed tæt ved togstationer og motorvej. Desuden er det planen, at området skal koble sig på et eksisterende sti- og cykelstinet, der giver adgang til bycentrum og ikke mindst stranden.

Teamet bag Green Hills:
Bygherre og køber: Balder Danmark A/S (ca. 300 lejeboliger)
Bygherre: Bovieran Danmark A/S (55 andelsboliger)
Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS
Arkitekt: Danielsen Architecture A/S