NyhederNyheder

Nu er de første Solrød-borgere vaccineret

Fra morgenstunden søndag den 27. december er vaccinationen mod COVID-19 af beboere på Plejecenter Christians Have begyndt. Det er i sandhed et historiske øjeblik og en glædens dag, lyder det fra borgmester Niels Hörup.

Beboerne på Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune er blandt de første i landet - og i Europa - der tilbydes en vaccine mod COVID-19, og søndag morgen den 27. december trillede lastbilen med de længe ventede vacciner ind på plejecenterets parkeringsplads.

Den første Solrød-borger, der søndag kl. 9 modtog vaccinen var 74-årige beboerformand Birger Guldbæk, og efter planen skal i alt ca. 120 beboere på både den offentlige og private del af Plejecenter Cristians Have i løbet af søndag den 27. december modtage vaccinen, som medicinalvirksomhederne Pfizer og Biontech har udviklet.

”Vaccinen er det lys for enden af tunnelen, som vi har ventet på siden corona-pandemien rullede ind over verden og Danmark i starten af året, og nu er vi endelig i gang her i Solrød Kommune. Det er i sandhed et historisk øjeblik og en glædens dag for os alle,” siger borgmester Niels Hörup.

Forud for vaccinationerne har Solrød Kommune efter retningslinjer fra Region Sjælland nøje planlagt, hvordan vaccinationerne bedst muligt uden spild og med fokus på smitteminimering kunne gives. Der er derfor fx nøje opmålt streger på gulve, indhentet samtykkeerklæringer og udarbejdet en strategi for, hvordan plejehjemsbeboerne kan blive ledsaget til og fra det rum på Plejecenter Christians Have, hvor vaccinen gives af tre lokale, praktiserende læger. Samtidig hjælper medarbejdere fra flere af kommunens andre institutioner og afdelinger også til på dagen for at sikre, at der er hænder nok til den store og vigtige opgave 

De vaccinerede beboere skal efter planen modtage anden del af vaccinationen 21 dage efter dagens vaccinationer.