NyhederNyheder

Solrød-borgmester om corona-hotspot: Vi skal alle sammen fortsat tage coronavirus alvorligt, men situationen er ikke kritisk

Vi skal fortsat passe på hinanden, men med vores nuværende viden vurderer vi, at situationen ikke er kritisk, lyder budskabet fra borgmester Niels Hörup i Solrød Kommune. Der er de sidste syv dage konstateret seks nye smittede blandt kommunens borgere, hvilket har fået sundhedsmyndighederne til at udpege Solrød Kommune som et corona-hotspot.

I Solrød Kommune er der de seneste syv dage konstateret seks nye smittede borgere i kommunen, og med et indbyggertal på lidt over 23.000 borgere, betyder det, at kommunen statistisk set har mere end 20 smittede per 100.000 indbyggere. Det fik mandag sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at konstatere, at Solrød er blandt de corona-hotspot kommuner, som myndighederne har særligt fokus på.

”Hele vejen rundt er vi i Solrød Kommune fortsat meget opmærksomme på nøje at følge retningslinjer og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, og vi tager coronavirus alvorligt. Når det er sagt, er det vigtigt, at pointere at seks nye smittede trods alt er et relativt lavt antal smittede. Ugen før havde vi otte nye smittede, og før sommerferien var der 13 nye smittede. Med vores nuværende viden viser tallene altså, at det går den rigtige vej,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Vi skal bevare roen og fortsætte med at forholde os til coronavirus med samme alvor, som vi hele tiden har gjort. Vi skal alle blive ved med at passe på os selv og hinanden og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at vaske hænder, spritte af og holde afstand,” siger Niels Hörup.

Siden marts måned har i alt 95 Solrødborgere været smittet, og 6.221 borgere er testet i Solrød Kommune.