NyhederNyheder

Borgmester: Husk at være forsigtige ved genåbning

Hvis danskerne passer på i løbet af påsken, har statsministeren lagt op til en delvis genåbning af dagtilbud og skoler igen, men borgmester Niels Hörup understreger, at genåbningen er kompliceret, og at det fortsat er nødvendigt at være varsomme og følge de statslige myndighedernes anbefalinger og retningslinjer.

Statsministeren har meddelt, at Danmark fra onsdag den 15. april 2020 delvist genåbner, hvis danskerne er forsigtige og undgår at forsamles i påsken. Det sker efter, at store dele af landet har været lukket ned i forbindelse med coronakrisen. Solrød Kommune følger naturligvis de statslige myndigheders anbefalinger og åbner også for borgerne på de områder, som myndighederne anbefaler.

Det betyder, at dagtilbud og skoler fra 0.-5. klasse nu forventes genåbnet. Elever fra 6-10. klasse skal fortsat undervises hjemme, og de afsluttende eksamener er aflyst. De berørte forældre får nærmere besked om, hvordan der sikres en god, tryg og ansvarlig genåbning for deres børn. Genåbningen vil nøje følge de retningslinjer, som myndighederne udstikker.

Solrød Kommune er i fuld gang med at planlægge og organisere, hvordan genåbningen skal ske, men afventer også retningslinjerne fra myndigheder, som forventes at komme onsdag formiddag. Herefter vil de konkrete rammer for genåbningen bliver lavet. Solrød Kommune forventer, at daginstitutioner og skolerne genåbner til en helt anderledes hverdag under nye forhold.

Samtidig er det myndighedernes anbefaling, at offentligt ansatte fortsat skal arbejde hjemme frem til den 10. maj, og Solrød Rådhus er derfor fortsat lukket for personligt fremmøde, men kommunen kan som altid kontaktes på tlf. 56182000. 

Kultur- og fritidstilbud er fortsat lukkede, der er fortsat besøgsforbud på Plejecenter Christians Have inklusiv sansehaven samt botilbud, og forsamlingsforbuddet om maks. at være 10 personer samlet er forlænget frem til den 10. maj.

”Den eventuelle delvise genåbning af vores dagtilbud og skoler sker efter meget specifikke retningslinjer fra de statslige myndigheder, som betyder, at hverdagen bliver anderledes fra det, vi kendte, før coronakrisen. Der kommer bl.a. et øget fokus på at holde afstand, at holde god hygiejne og at være samlet i små grupper. Det er en kompliceret øvelse, vi nu skal i gang med, og der kommer til at gå lidt tid, inden vi er helt på plads med de nye rutiner, men vi glæder os naturligvis til, at vi formentlig kan byde kommunens yngste borgere velkommen tilbage i dagtilbud og skoler,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Samtidig må jeg understrege, at det stadig er af største betydning, at vi alle fortsætter med at følge myndighedernes anbefalinger nøje. Selvom vejret viser sig fra sin fine side her i påskedagene, så skal vi stadig ikke forsamles i grupper, men i stedet holde sammen ved at holde afstand. Vi skal huske på, at vi alle sammen har et ansvar for at hjælpe til med at mindske smittespredning, så vi hurtigst muligt kan vende tilbage til en normal hverdag.”

Du kan holde dig orienteret om myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk, og du kan holde dig orienteret om coronakrisens påvirkning på Solrød Kommune på www.solrod.dk/corona.