NyhederNyheder

Solrød ærede Danmarks udsendte

For 8. gang i træk markerede Solrød Kommune Den Nationale Flagdag til ære for Danmarks udsendte og deres pårørende.

En smuk sensommermorgen sendte Solrød Kommune på 800 året for Danernes flag Dannebrog til vejrs for at anerkende Danmarks udsendte og deres pårørende foran Solrød Rådhus på den Nationale Flagdag den 5. september.

”Vi ærer Danmarks udsendte og med tårer i øjnene, tænker vi på dem, der har mistet livet i Danmarks tjeneste,” lød det fra borgmester Niels Hörup, inden Dannebrog strøg til tops flankeret af Køge og Omegns Garderforening og Hjemmeværnskompagniet Greve Solrød, der var fanevagter.

Det er 11. gang, at Den Nationale Flagdag markeres i Danmark og 8. gang, at Solrød Kommune også markerer dagen som et vigtig udtryk for anerkendelse af de udsendtes indsats, ofre og tab i forbindelse med deres tjeneste i Danmarks navn.

”På Solrød Kommunes vegne vil jeg gerne udtrykke min ubetingede anerkendelse og aller dybeste respekt for det fremragende og professionelle arbejde, som soldater, politifolk, redningsfolk, sundhedspersonale og andre udsendte har ydet – og fortsat yder – for Danmark i internationale missioner over hele verden. I veteraner her i Solrød har været med til at gøre verden til et bedre og mere trygt sted at leve. Og I har været med til at værne om de demokratiske værdier, som vi sætter så højt,” sagde Niels Hörup, som også udtrykte et stort tak til de mange pårørende til udsendte. 

”I har min dybeste respekt. Jeres støtte er afgørende for, at vores udsendte kan fokusere på deres opgave.”

Efter hejsningen af Dannebrog blev alle fremmødte inviteret indenfor på rådhuset til kaffe og morgenmad.