NyhederNyheder

Solrød sender vækst-budget i høring

Budgetforslaget for 2020-2023 viser, at det går godt i Solrød Kommune.

Det går fortsat godt i Solrød Kommune. Det viser Økonomiudvalgets budgetforslag, der netop er blevet offentliggjort, hvor Økonomiudvalget fremlægger et ansvarligt budgetforslag, der har fokus på at videreføre det nuværende serviceniveau til kommunens borgere.  

”Kort fortalt så er der god grund til optimisme. Vi har i byrådet ført en ansvarlig økonomisk politik, hvor vi har haft hænderne fast placeret på rattet og sikret, at vi har styr på udgifterne. Samtidig er vi godt hjulpet på vej af at have en af landets laveste ledigheder på 2,2 procent. Vi kan også glæde os over, at vi fortsat bliver endnu flere solrødborgere, hvoraf en stor andel er børnefamilier. De mange nye solrødborgere sikrer både kommunen flere skatteindtægter og en mere robust befolkningssammensætning,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Alt i alt viser budgetforslaget, at selvom der er kommet mange nye borgere til kommunen – og flere er på vej –  så har vi stadig økonomi til at levere den samme gode service, der sikrer tryghed, sundhed og værdighed til vores borgere i alle aldre. Det betyder, at vi har mulighed for at fortsætte vores nuværende serviceniveau ved at sætte ca. 27 mio. kr. mere af til fx at få passet vores børn, sikre god kvalitet i vores skoler og sørge for, at vi tager os godt af den stigende gruppe af ældre, som har brug for omsorg og pleje.”

I budgetforslaget lægges der op til at fastholde både den nuværende personskat og ejendomsskat samt fortsat at friholde erhvervslivet fra den særlige erhvervsskat – dækningsafgiften.  Alle tre faktorer er en forudsætning for det fremlagte budget.

Byrådet i Solrød Kommune skal førstebehandle budgetforslaget til byrådsmødet den 7. oktober 2019. Den endelige vedtagelse af budgettet sker på byrådsmødet den 4. november 2019.

Hele budgetforslag 2020-2023 kan læses på /politik/budget