NyhederNyheder

Nu puster byrådet liv i planerne om et attraktivt udemiljø ved Bibliotek og Kulturhuset

Både pladsen foran Solrød Bibliotek og Kulturhus og bibliotekshaven skal omdannes til hyggelige områder, der inviterer til at gøre brug af husets mange muligheder.

En solskinspromenade, der inviterer borgerne indenfor på biblioteket på forsiden, og et tillokkende opholdsrum for både store og små på bagsiden – ønskerne for pladsen foran Bibliotek og Kulturhuset og haven bag ved huset ligger fast, og nu tager byrådet første skridt mod at gøre planerne til en realitet.

Et flertal i byrådet vedtog nemlig på marts måneds byrådsmøde at frigive anlægsmidler for i alt ca. 1,7 mio. kr. til at omdanne forpladsen og haven til attraktive udemiljøer.

På forpladsen skal der bl.a. etableres flere cykelparkeringer, være bedre belysning og i det hele taget skal et løft af områdets visuelle karakter sørge for at invitere borgerne indenfor i Bibliotek og Kulturhuset.

Bibliotekshaven skal i endnu højere grad være en naturlig forlængelse af Bibliotek og Kulturhuset, som forlænger husets sæson, så også sommermånederne bringes mere i spil. Her skal skabes et fleksibelt og attraktivt uderum, hvor borgerne fx kan nyde en god bog i en solstråle, eller hvor børn kan mødes og lege med hinanden.

”De kommende, fleksible udearealer omkring Bibliotek og Kulturhuset skal give borgere i alle aldre lyst til at opholde sig i og omkring huset. Der skal være plads til både leg og læring, hyggestunder og fælles aktiviteter,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget.   

Bibliotekshaven skal nu sammen med forpladsen projekteres og sendes i udbud, og det er planen, at begge dele skal anlægges sidst på sommeren.