NyhederNyheder

International familievirksomhed bød på borgmester-kaffe

Solrødvirksomheden Nordic Fabric inviterede borgmester Niels Hörup indenfor i lokalerne på Solrød Strandvej 16 til en spændende fortælling om internationalt samarbejde og udvikling.

I mere end 30 år har Solrødvirksomheden Nordic Fabric solgt tekstiler med hovedsæde i domicilet på Solrød Strandvej, og i dag leverer virksomheden produkter til både Europa og Østen. Borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, fik virksomhedens spændende historie fortalt af adm. direktør Peter Normann, som bød på både kaffe og en tur rundt i virksomhedens lokaler.

”Det var i sin tid min onkel Erik, der startede virksomheden op, og det var ham, der ansatte mig. For 12 år siden købte jeg mig ind i Nordic Fabric med 50 procent, og for ca. 10 år siden overtog jeg virksomheden helt,” siger Peter Normann og fortæller, at virksomheden eksporterer 92 procent af sine varer.

Tidligere havde Nordic Fabric kun agenturer i Italien, Belgien og Tjekkiet, men efter overtagelsen udvidede Peter Normann virksomheden ved at etablere samarbejde med fabrikker i Kina, hvor Nordic Fabric selv udvikler design og farver. Samtidig har virksomheden sat gang i et spirende nyt projekt i Sydkorea, hvor skandinaviske varer er i høj kurs.

I dag producerer Nordic Fabric tekstiler på tre forskellige fabrikker i Kina.

”I starten var der store kulturforskelle, som vanskeliggjorde samarbejdet, men i dag fungerer vores samarbejde rigtig godt, og fabrikkerne leverer vores varer effektivt og med en høj kvalitet,” siger Peter Normann.

Nordic Fabric har et kontor i Hong Kong, hvor Peter Normann arbejder under de lange perioder, han opholder sig i Asien, når han da ikke besøger fabrikkerne i Kina.

Uundværlige medarbejdere

På domicilet i Solrød er der fem ansatte, heriblandt Peter Normann hustru, Lone Normann.

”Det giver en stor tryghed at vide, at der altid er styr på kontoret, når jeg selv har mere end 100 rejsedage om året i mit arbejde,” siger Peter Normann.

Virksomheden tæller også en salgskonsulent i Jylland, der står for Nordic Fabrics kunder i Polen og Baltikum, mens Peter Normann selv varetager virksomhedens kunder i Danmark, Norge, Finland og Asien.

”Vi kigger også på Baltikumlandene som et potentiale for at udvikle vores marked. Og samtidig arbejder vi lige nu på at blive godkendt med en øko-tech certificering,” siger Peter Normann.

Borgmester Niels Hörup, som for øvrigt har kendt Peter Normann hele hans liv, takkede som afslutning på mødet for en spændende fortælling om historien bag Nordic Fabric.

”Det har været interessant at høre om udviklingen og arbejdet hos Nordic Fabric og om den indsats, der ligger bag de mange farvestrålende tekstiler, som virksomheden sælger. Vi sætter stor pris på vores virksomhedsbesøg, som giver os indsigt i det lokale erhvervsliv, og i hvad der er vigtigt for virksomhederne,” siger Niels Hörup og fortsætter:

”Formålet med disse virksomhedsbesøg er, at Solrød Kommune ønsker en fælles dialog for at understøtte de lokale virksomheders vækst- og udviklingspotentiale.”