NyhederNyheder

Intet gated community på vej i Solrød

Flere medier beskriver i dag, at Pandora-milliardær René Sindlev vil bygge et såkaldt gated community i Trylleskov Strand i Solrød. Men det giver forslaget til lokalplanen for området ikke lov til.

Der kommer ikke noget gated community i Solrød Kommune.

Børsen og flere andre medier beskriver ellers i dag, at Pandora-milliardær René Sindlev har købt grunde i den nye bydel Trylleskov Strand med det formål at bygge et såkaldt gated community – altså en bebyggelse, der er skærmet af fra omverdenen med fx en mur eller hegn og kun har én indgang.

Det forslag til lokalplanen for området, som har været i høring og officielt bliver vedtaget i slutningen af denne måned, levner imidlertid ingen muligheder for et gated community. Planen giver hverken lov til at opføre mur eller hegn, ligesom opsætning af en bom ikke er muligt. Det er køber også bekendt med.

Det er dog ganske rigtigt, at Solrød Kommune har solgt de nævnte grunde i Trylleskov Strand til Rs Newton APS. Virksomhedens planer for byggeriet flugter i øvrigt fint med kommunens mål om at kunne tilbyde attraktive boliger i Trylleskoven og dermed understøtte den positive udvikling med mange tilflyttere til Solrød Kommune.