Flere muligheder for bredere rekruttering
Ved at indgå i et samarbejde med dit lokale Jobcenter kan din virksomhed drage nytte af de mange ordninger for bredere rekruttering og fastholdelse. Solrød Kommune kan tilbyde en bredt vifte af forskellige ordninger, som virksomhederne kan benytte sig af i den sammenhæng.
Læs om de mange muligheder i fold-ud menuen herunder.
VirksomhedspraktikÅbn/luk punkt
Virksomheder kan få en ledig i virksomhedspraktik uden lønudgift og give den ledige mulighed for at afprøve/styrke sine kompetencer og vise sit værd i forhold til virksomhedens konkrete opgaver.
VirksomhedscenterÅbn/luk punkt
Et virksomhedscenter er en samarbejdsaftale mellem et jobcenter og en privat eller offentlig virksomhed.
Målet med aftalen er at få ledige med fx begrænset arbejdsmarkedserfaring, sprogproblemer eller psykiske barrierer tættere på arbejdsmarkedet.
Elever under 25 årÅbn/luk punkt
Alt for mange unge er sat på standby og kan ikke starte eller færdiggøre deres uddannelse, fordi der mangler elevpladser.
Hjælp en ung på vej og få samtidig en her-og-nu-ressource, som dag for dag bliver en dygtigere medarbejder.
Voksenlærling - elever med erhvervserfaring (over 25 år)Åbn/luk punkt
Med voksenlærlingeordningen kan en virksomhed oprette lærlingepladser til ledige og ikkefaglærte ansatte over 25 år og få tilskud til lønnen.
Brug ordningen og få en voksen medarbejder, som ofte har en del erhvervserfaring og er klar til et større ansvar fra første færd.
Du kan læse mere om voksenlærling her.
InnoboosterÅbn/luk punkt
Med InnoBooster kan Innovationsfonden investere op til 5 mio. kr. til udgifter, der kan hjælpe med at gøre din virksomheds gode ideer til virkelighed.
Investeringen skal være baseret på en nyskabende idé og føre til nye vækstmuligheder eller nye arbejdsprocesser, der forbedrer virksomhedens konkurrenceevne væsentligt.
IGU - IntegrationsGrundUddannelsenÅbn/luk punkt
Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er en ny mulighed for at ansætte og opkvalificere flygtninge (og familiesammenførte til flygtninge) i virksomheder.
Formålet med IGU forløb er gennem praktisk erfaring, sproglig og faglig opkvalificering (fx via AMU-kurser) at give IGU-eleverne så mange kvalifikationer og kompetencer, at de kan gennemføre en erhvervsuddannelse eller blive ansat på almindelige vilkår.
EGU - Praktikplads for unge via erhvervsgrunduddannelsenÅbn/luk punkt
Ved at oprette en praktikplads for en egu-elev kan virksomheder på meget fleksible vilkår åbne døren til arbejdsmarkedet for unge under 30 år, der ikke passer ind i snævre skolerammer.
Egu-elever kan have svært ved at læse, regne og skrive.
Andre kan have brug for ekstra vejledning eller støtte til det sociale, men fælles for dem er, at de ønsker en praktisk uddannelse og er klar til at bruge deres hænder og kræfter på en arbejdsplads.
Du kan læse mere om "praktikpladser for unge via erhvervsgrunduddannelsen" her.
Fritidsjob for ungeÅbn/luk punkt
For virksomheden giver oprettelsen af et fritidsjob mulighed for at hjælpe en ung godt på vej og samtidig få løst en række rutineopgaver, som det ellers er svært at finde tid eller økonomi til.
MentorordningÅbn/luk punkt
Mentorordningen kan anvendes til alle, der har behov for en mentor for at opnå eller fastholde beskæftigelse eller en beskæftigelsesfremmende aktivitet. En mentor er typisk en erfaren medarbejder i virksomheden eller en ekstern person, der sørger for introduktion og oplæring.
Du kan læse mere om mentordningen her.
OpkvalificeringsjobÅbn/luk punkt
Din virksomhed kan søge om tilskud til at opkvalificere nye medarbejdere, som ansættes fra ledighed i ordinære stillinger.
Job med løntilskudÅbn/luk punkt
Job med løntilskud giver virksomheder mulighed for at ansætte en potentiel ny medarbejder på arbejdspladsen med tilskud. Løntilskuddet kan normalt vare op til 6 måneder i private virksomheder og op til 4 måneder i offentlige virksomheder. Herefter kan ansættelsen fortsætte uden tilskud.
Du kan læse mere om job med løntilskud.
Job med løntilskud til førtidspensionister (tidligere skånejob)Åbn/luk punkt
Det er muligt at ansætte en førtidspensionist med løntilskud i en individuelt aftalt periode. Virksomheden udbetaler lønnen og modtager herefter et løntilskud, der fastsættes ud fra den enkeltes evner og forudsætninger for at deltage i arbejdet.
Du kan læse mere om job med løntilskud til førtidspensioner her.
Job med løntilskud til nyuddannede med handicapÅbn/luk punkt
For at lette adgangen til arbejdsmarkedet for nyuddannede med handicap er det nu muligt at starte ansættelsen med løntilskud. Det er dog et krav, at ansættelse sker i en normal jobfunktion på en almindelig arbejdsplads.
Du kan læse mere om job med løntilskud til nyuddannede med handicap her.
Jobordning for veteranerÅbn/luk punkt
Jobordningen giver de veteraner, som står på kanten af arbejdsmarkedet, bedre mulighed for at få et aktivt arbejdsliv. Jobordningen giver således fortrinsret til offentlige stillinger samt mulighed for, at arbejdsgiver kan søge en jobpræmie* på 50.000 kr. efter 26 ugers uafbrudt ansættelse i minimum 15 timer pr. uge.
VirksomhedsrevalideringÅbn/luk punkt
Virksomhedsrevalidering er samlede uddannelses- eller optræningsforløb i en virksomhed, som kan iværksættes for personer med begrænsninger i arbejdsevnen, så de kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet på normale vilkår.
Seniorjob i kommunenÅbn/luk punkt
En kommunal virksomhed kan ansætte en person i et seniorjob, hvis vedkommende er bosiddende i kommunen og skal på efterløn inden for 5 år fra det tidspunkt, hvor dagpengeretten udløber.
FleksjobÅbn/luk punkt
Med fleksjobordningen er det muligt at ansætte personer, selv om de kun kan arbejde få timer om ugen. Det giver virksomheden mulighed for at få løst mindre opgaver, som det ellers kan være svært at finde medarbejdere til. Virksomheden udbetaler kun løn for den arbejdsindsats, som den fleksjobansatte reelt yder. Derudover får den fleksjobansatte et tilskud fra kommunen.
Vitas - digitale ansøgningerÅbn/luk punkt
Med Vitas er det blevet nemmere at anmode om oprettelse af løntilskudsstillinger, praktikforløb/nytteindsats, IGU eller tilskud til voksenlærlingeforløb i din virksomhed. Når du starter en ny ansøgning i VITAS, bliver du hjulpet igennem hele processen.
Du kan læse mere om Vitas her.
KombinationsforløbÅbn/luk punkt
Med et kombinationsforløb er det muligt at kombinere ulønnet virksomhedspraktik med timer med løntilskud eller ordinære løntimer.
Ansæt en akademikerÅbn/luk punkt
Virksomheder, som har mange højtuddannede ansat, har den højest dokumenterede vækst. Alligevel er der fortsat mange potentielle vækstvirksomheder - særligt små og mellemstore virksomheder - der kun har få eller slet ingen akademikere ansat. Typisk fordi det som ejerleder kan være svært at tænke ud over den daglige drift og sætte fokus på udvikling.
Du kan læse mere om fordelene ved at ansætte en akademiker her.
Job med løntilskud i offentlige virksomhederÅbn/luk punkt
Job med løntilskud i offentlige virksomheder giver mulighed for at ansætte en potentiel ny medarbejder med tilskud i op til 4 måneder. For visse målgrupper (fx revalidender) kan der aftales længere forløb.
Du kan læse mere om job med løntilskud i offentlige virksomheder her.
Socialt frikort Åbn/luk punkt
Socialt frikort giver de mest udsatte borgere mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit pr. kalenderår ved ordinært og ustøttet arbejde i private og offentlige virksomheder. Indtægten fradrages ikke i borgerens forsørgelsesydelser som fx kontanthjælp eller førtidspension eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser som fx boligsikring.
Du kan læse mere om socialt frikort her.
Tilskud til selvstændige med nedsat arbejdsevneÅbn/luk punkt
Hvis du driver selvstændig virksomhed, kan du søge om tilskud, hvis du har en varig og væsentligt nedsat arbejdsevne i forhold til arbejdet i virksomheden.
Du kan læse mere om "tilskud til selvstændige med nedsat arbejdsevne" her.
SeniorpræmieÅbn/luk punkt
Alle medarbejdere og selvstændige har ret til seniorpræmie, hvis de er født efter 1. januar 1954 og opfylder beskæftigelseskravet på mindst 1.560 timer pr. år / 30 timer pr. uge i de første 12/24 måneder efter folkepensionsalderen.
Du kan læse mere om serniorpræmie her.
FastholdelsesfleksjobÅbn/luk punkt
Med et fastholdelsesfleksjob kan virksomheden beholde medarbejdere på trods af en varig begrænsning i arbejdsevnen. I et fastholdelsesfleksjob er arbejdsopgaver og tempo tilpasset medarbejderens formåen, og arbejdstiden kan være helt ned til få timer om ugen. Virksomheden udbetaler kun løn for den arbejdsindsats, som den fleksjobansatte reelt yder. Derudover får den fleksjobansatte et tilskud fra kommunen.