Veje og trafikVeje og trafik

Parkeringsmuligheder

Få overblik over kommunens parkeringsmuligheder og vedtagne parkeringsbekendtgørelse.
På kortet kan du se offentlige p-pladser i Solrød Kommune. De anviste p-pladser er ikke tilknyttet en institution – og er således til principiel fri benyttelse, så længe der ikke er angivet begrænsninger på stedet. Der er i oversigten også medtaget p-pladser i Solrød Kommune, som tilhører staten i form af henholdsvis Vejdirektoratet og Naturstyrelsen.

Du skal være opmærksom på skiltning ved de private parkeringer. Her vil ofte være begrænsninger på parkering f.eks. tidsbegrænset parkering eller parkering kun for beboere eller lignende. Det skal dog fremgå tydeligt af sorte skilte ved indgangen til en privat p-plads, hvis der er begrænsninger. 

På kortet kan du klikke på symboler for parkering for at få vist navn og information om eventuel tidsbegræsning. Tidsbegrænset parkering kan også ses som tekst under symbolet for parkering i kortet. Der skelnes mellem parkering for personbiler og for lastbiler (+3500kg).

Parkeringsbekendtgørelsen - særlige regler for parkering i Solrød Kommune

For alle køretøjer gælder parkeringsreglerne i færdselsloven. Solrød Kommune har i byzonen særlige parkeringsregler for køretøjer over 3500 kg, campingvogne og trailere. Reglerne gælder inden for områder afmærket med byzonetavler. Overtrædelse af parkeringsregler håndhæves af politiet.

Her kan du læse parkeringsbekendtgørelsen for Solrød Kommune.

Køretøjer (selvkørende) med en tilladt totalvægt over 3500 kg må parkeres på offentlige vejarealer i tidsrummet kl. 06-18. Ved parkering uden for dette tidsrum skal du parkere på kommunens parkeringspladser for lastbiler.

Trailere over 2000 kg totalvægt (lastbiltrailere) må parkeres på offentlige vejarealer i tidsrummet kl. 06-18. Disse store trailere må også parkeres på kommunens parkeringspladser for lastbiler.

Campingvogne må parkeres på offentlige vejarealer i op til 24 timer. Disse må ikke parkeres på kommunens parkeringspladser for lastbiler. 

Trailere (til personvogne) under 2000 kg totalvægt må parkeres på offentlige vejarealer i tidsrummet kl. 06- 18. Disse personvogns-trailere må ikke parkeres på kommunens parkeringspladser for lastbiler og skal derfor være tilkoblet det trækkende køretøj uden for det angivne tidspunkt, hvis der parkeres på offentligt vejareal.

Siden er sidst ændret: 25-04-2024 Til top