Vand og naturVand og natur

Giv plads til naturen

Det kan du selv gøre for at få bedre natur på din ejendom

Der er flere ting du kan gøre for at give naturen og biodiversiteten en hånd. Ideen om at græsset skal slåes og ukrudtet skal fjernes, skal udfordres lidt. Mange af de planter vi kalder ukrudt er til gavn for insekterne og uslåede områder på din ejendom er til gavn for mange arter. Kvas og dødt ved er eksemeplvis også med til at skabe hjem og føde for mange arter og kan med fordel blive inde på din ejendom.

Uanset om du har meget eller lidt plads er der simple ting, du kan gøre for at skabe bedre betingelser for planter, dyr og svampe i dit nærområde. Du behøver ikke at omlægge store arealer for at det er til gavn for naturen. Naturen værdsætter selv et lille hjørne. Hvis arealet er belagt med asfalt eller fliser, kan du opstille plantekasser hvor du kan så eller plante hjemmhørende planter.

Folderne herunder er fyldt med gode råd til hvad du kan gøre i din have, på fællesarealerne, ved din virksomhed, ved skolen eller institutionen, ved kirken eller på din landejendom. 

Folderne beskriver også hvad du skal undlade hvis du gerne vil hjælpe naturen på vej.

Private haver

Byens grønne fællesområder

Erhvervs- og industriområder

Landejendomme

Skoler og institutioner

Kirkens jorde

Lister med planter der fremmer biodiversitet

I forbindelse med uddannelsen af Solrød Kommunes naturambassadører, er flere grundejerforeningers fællesarealer omdannet til arealer med fokus på biodiversitet. Det kan være en rigtig god ide at tage et smut forbi disse fællesarealer da der er meget inspiration at hente. Du kan f.eks. lade dig inspirere af hvordan du kan have plads til biodiversitet og samtidig have plads til slået græs med mulighed for boldspil. Herunder kan du læse beskrivelser af fællesarealer du kan besøge.

Siden er sidst ændret: 30-05-2023 Til top