Vand og naturVand og natur

Forvekslingsmuligheder

Kæmpebjørneklo kan til forveksling ligne andre hjemmehørende arter, som man bør være opmærksom på ikke at bekæmpe.

Kæmpebjørneklo kan bliver op til 2-5 meter høj. Planten ser meget forskellig ud, afhængig af hvor stor den er. Mens planten stadig er lille, er bladene runde med takker. Når den bliver større, bliver bladene opdelte, typisk i tre dele og skarpere takket. Stænglen er hul og har røde pletter og stive hår. Nederst er stænglen groft furet.

Bjørneklo med stængel

Bladformer

3 stadier af Kæmpebjørneklo

På billedet ovenfor ses tre stadier af Kæmpebjørneklo både de aflange blade, det runde og det store savtakkede blade er fra Kæmpebjørneklo.

Kæmpebjørneklo kan blive forvekslet med Almindelig Bjørneklo og Grønblomstret Bjørneklo, som dog ikke bliver nær så store. Alm. Bjørneklo og Grønblomstret Bjørneklo har fjersnitdelte blade.

Planten kan også forveksles med Strandkvan. Men denne bliver heller ikke ligeså stor og har grønlige blomster. Strandkvan har en glat, svagtfuret stængel uden hår.

Kvan

Kæmpebjørneklo forveksles også med Skovangelik, som heller ikke bliver ligeså stor. De nedre blade er to til flere gange fjersnitdelte, og stænglen er glat, men den øvre del kan være svagt dunet. Blomsterne er hvide-lyserøde.

Læs mere om, hvordan du genkender en kæmpebjørneklo på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Siden er sidst ændret: 24-04-2024 Til top