Ydelser
Hvis du søger om kontanthjælp eller uddannelseshjælp skal du møde op på jobcenteret på din første ledighedsdag.
Når du modtager dagpenge eller kontanthjælp og er jobklar, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder, at du skal:
- kunne og ville tage et arbejde med dags varsel
- være tilmeldt Jobcenteret
- udarbejde dit CV og lægge det ind i CV-banken på Jobnet.dk senest efter 4 uger
- jævnligt ajourføre dit CV
- mindst én gang om ugen bekræfte din tilmelding på Jobnet.dk
- deltage i de tilbud, som Jobcenteret giver dig
Tilmeld dig jobnet her (kræver Nem ID).
I de perioder, hvor du får dagpenge eller kontakthjælp, skal du have kontakt med Jobcenteret (eller en anden aktør, som kommunen samarbejder med). Kontaktforløbet skal forbedre dine muligheder for at komme i gang på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, og du har pligt til at deltage. Du kan godt være tilmeldt jobcenteret og få hjælp af jobcenteret, selvom du modtager anden forsørgelse end kontanthjælp eller dagpenge.
Du kan læse mere om de forskellige regler for ydelserne i fold ud menuen herunder.
Kontanthjælp på ungesatsÅbn/luk punkt
Hvis du er under 30 år med en uddannelse, men ikke kan forsørge dig selv, kan du få kontanthjælp på ungesats.
KontanthjælpsloftÅbn/luk punkt
Kontanthjælpsloftet er en grænse for, hvor meget du samlet set kan få i særlig støtte, boligstøtte og kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.
LedighedsydelseÅbn/luk punkt
Hvis du er godkendt til et fleksjob, men endnu ikke har fundet et fleksjob, kan du modtage ledighedsydelse som forsørgelsesgrundlag i ledighedsperioden.
Du kan læse mere om ledighedsydelse her.
UddannelseshjælpÅbn/luk punkt
Hvis du er under 30 år og ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse, kan du få uddannelseshjælp i stedet for kontanthjælp.
Du kan læse mere om udannelseshjælp her.
FørtidspensionÅbn/luk punkt
Hvis din arbejdsevne er varigt nedsat i et sådant omfang, at du slet ikke kan komme til at arbejde, kan kommunen tilkende dig førtidspension.
Du kan læse mere om førtidspension her.
Fleksydelse - 'efterløn' for fleksjobsvisiteredeÅbn/luk punkt
Fleksydelse minder om efterløn, men er særligt målrettet fleksjobbere. Fleksydelse er en tilbagetrækningsydelse til fleksjobbere, der ønsker at holde op med at arbejde nogle år før folkepensionsalderen. Man skal som hovedregel have betalt fleksydelsesbidrag i mindst 30 år for at opnå ret til fleksydelse.
Du kan læse mere om fleksydelse her.
ArbejdsløshedsdagpengeÅbn/luk punkt
Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge, når du bliver ledig. Du kan være enten fuldtids- eller deltidsmedlem i en a-kasse, og du har forskellige muligheder for uddannelse og supplerende arbejde.
FeriedagpengeÅbn/luk punkt
Hvis du er dagpengeberettiget medlem af en a-kasse, har du ret til at holde op til 25 dages ferie om året med feriedagpenge. Det er din a-kasse, der vejleder om regler for feriedagpenge, og det er i a-kassen, du henter ansøgningsblanketten til feriedagpenge.
Du kan læse mere om feriedagpenge her.
BarselsdagpengeÅbn/luk punkt
Barselsdagpenge er en økonomisk ydelse til dig, der skal have barselsorlov. Du modtager ydelsen af Udbetaling Danmark. Er du i et ansættelsesforhold, når du ønsker barselsorlov, har du sandsynligvis ret til løn under en del af orloven. Spørg din faglige organisation, hvis du er i tvivl.
Du kan læse mere om barselsdagpenge her.