Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Solrød Lungekor: Det friske Pust

Tilbud om korsang for borgere med KOL eller anden lungesygdom.

Kom og syng med:

  • Få trænet dine lunger og sangstemme. Sang er også godt for humøret.
  • Mød andre i samme situation som dig og bliv en del af det sociale fællesskab. 
  • Du behøver ikke at kunne synge, der er plads til alle sangstemmer. Det vigtigste er, at du har lyst til at synge.
  • Du vurderer selv, hvor lidt og hvor meget du kan være med i løbet af korsangen. Der deltager ikke noget sundhedsfagligt personale, så du siger selv til og fra.

Koret ledes af Maria Kreiman, der har stor erfaring med amatørkor. Hun er musiklærer og uddannet korleder fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Maria har også arbejdet på Musikmuseet i mange år og har en cand.pæd.-uddannelse i musikpædagogik.

Koret er etableret i samarbejde mellem Solrød Kommune og Lungeforeningen.

Hvor og hvornår:

Koret er midlertidig lukket ned, da det er vanskeligt at gennemføre korsangen under de nuværende coronarestriktioner og anbefalinger for forebyggelse af smittespredning. Vi starter koret op igen snarest muligt.

Koret mødes som udgangspunkt hver anden mandag (ulige uger) i den store sal i Solrøds Aktivitets- og Frivilligcenter, Solrød Center 85. 

Mødetiden er kl. 15:45-17:15.

Bemærk at de automatiske døre i Aktivitets- og Frivilligcenteret låser kl. 15:30, herefter må du afvente at blive lukket ind af korleder, den frivillige tovholder eller af andre deltagere.

Kursusgange i sæson 2021/22:

2021: 13/9, 27/9, 11/10, lang pause, 22/11. NB. kursusgangen den 6/12 er aflyst.

2022: Afventer opstartsdato.

Det er GRATIS at deltage i undervisningen.  Du kan vælge om du for et mindre beløb pr. gang, vil være med i en frivillig kaffe/the-ordning.

Information vedrørende corona og lungekor

Det er fortsat vigtigt, at forebygge og mindske smittespredning af corona/COVID-19. Lungekoret vil derfor blive afholdt på en måde, som sikrer mulighed for at holde god afstand til andre under sang. Vi følger Sundhedsstyrelsen retningslinjer ift. at forebygge smittespredning og et forsigtighedsprincip. Se Sundhedsstyrelsen generelle råd til den enkelte og til personer i særlig risiko. Såfremt der sker ændringer i COVID-19 restriktionerne, kan det blive nødvendigt at aflyse korsangen.

Mere info og tilmelding:

Er du interesseret i at blive medlem af koret eller vil du vide mere, kan du kontakte:

Forebyggelsesteamet i Solrød Kommune på telefon 56182400

Siden er sidst ændret: 03-12-2021 Til top