Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Sundhedspleje

For at sikre børns sundhed og trivsel findes en række tilbud fra graviditeten og gennem barnets opvækst.

Sundhedsplejen har en række tilbud til børn og forældre. Lige fra graviditeten og op igennem hele barnets opvækst til udgangen af 9. klasse arbejder sundhedsplejen med at sikre barnets sundhed og trivsel i tæt samarbejde med jer forældre.

Besøg af sundhedsplejersken

Sundhedsplejersken kontakter dig inden for de første to til tre dage efter dit barns fødsel og kommer på besøg ca. fem gange i løbet af barnets første leveår. I løbet af barnets skolegang vil sundhedsplejersken tilbyde sundhedssamtaler samt undersøgelser til jer og barnet på udvalgte klassetrin.

Sundhedsplejen tilbyder derudover besøg samt undersøgelse efter behov, hvis I er i tvivl om noget vedrørende jeres barn. I er altid velkomne til at kontakte sundhedsplejen.

Du kan se uddrag af lovbestemmelserne om behandling og samtykke på Sundhedsstyrelsens hjemmeside LINK

Åben konsultation og Legestue

Hver onsdag kl. 12 - 14 holder sundhedsplejen ”Åben Konsultation og Legestue” i Aktivitets- og Frivilligcentret, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.
Grundet Covid-19 foregår Åben konsultation i øjeblikket på Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand og legestuen er aflsyt. 

Her er I velkomne til at komme uanmeldt forbi til hyggelig leg og tumletid samt få råd og vejledning af en sundhedsplejerske.

I lokalet ved siden af er der mulighed for korte individuelle konsultationer med sundhedsplejersken på ca. 10 min. Det kan eksempelvis være spørgsmål i forhold til arp, trøske, navle, røde knopper, rød numse, vægtkontrol m.m.

Husk stofble, hvis du ønsker at få dit barn vejet.

Vi beder om, at du senest møder op kl. 13.30 og at du selv holder dig orienteret om eventuel aflysning på forsiden af Solrød Kommunes hjemmeside.

Kontakt sundhedsplejersken

Du kan komme i kontakt med sundhedsplejerskerne på deres mobiltelefonnummer eller via dette telefonnummer til Børn og Unge Rådgivningen tlf. 56 18 28 60.

Solrød Sundhedspleje er også tilknyttet Regiones Sundhedsplejerske telefon rådgivning, som kan kontaktes af alle børnefamilier fredag, lørdag, søndag og helligdag kl. 17.00-20.00 på tlf. 70 22 76 23.

Siden er sidst ændret: 11-03-2021 Til top