Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Sundhedspleje

For at sikre børns sundhed og trivsel findes en række tilbud fra graviditeten og gennem barnets opvækst.

Sundhedsplejen har en række tilbud til børn og forældre. Lige fra graviditeten og op igennem hele barnets opvækst til udgangen af 9. klasse arbejder sundhedsplejen med at sikre barnets sundhed og trivsel i tæt samarbejde med jer forældre.

Besøg af sundhedsplejersken

Sundhedsplejersken kontakter dig inden for de første to til tre dage efter dit barns fødsel og kommer på besøg ca. fem gange i løbet af barnets første leveår. I løbet af barnets skolegang vil sundhedsplejersken tilbyde sundhedssamtaler samt undersøgelser til jer og barnet på udvalgte klassetrin.

Sundhedsplejen tilbyder derudover besøg samt undersøgelse efter behov, hvis I er i tvivl om noget vedrørende jeres barn. I er altid velkomne til at kontakte sundhedsplejen.

Du kan se uddrag af lovbestemmelserne om behandling og samtykke på hjemmesiden for Styrelsen for patientsikkerhed https://stps.dk/da/ansvar-og-retningslinjer/patienters-retsstilling/informeret-samtykke/

Åben konsultation

Hver mandag kl. 12.00-13.30 holder sundhedsplejen Åben Konsultation på Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand.

Her er I velkomne til at komme uanmeldt forbi og få råd og vejledning af en sundhedsplejerske.

Der er mulighed for korte individuelle konsultationer med sundhedsplejersken på ca. 10 min. Det kan eksempelvis være spørgsmål i forhold til arp, trøske, navle, røde knopper, rød numse, vægtkontrol m.m.

Husk stofble, hvis du ønsker at få dit barn vejet.

Vi beder om, at du senest møder op kl. 13.15 og at du selv holder dig orienteret om eventuel aflysning på forsiden af Solrød Kommunes hjemmeside.

Kontakt sundhedsplejersken

Du kan komme i kontakt med sundhedsplejerskerne på deres mobiltelefonnummer eller via dette telefonnummer til Børn og Unge Rådgivningen tlf. 56 18 28 60.

Solrød Sundhedspleje er også tilknyttet Regiones Sundhedsplejerske telefon rådgivning, som kan kontaktes af alle børnefamilier fredag, lørdag, søndag og helligdag kl. 17.00-20.00 på tlf. 70 22 76 23.

Siden er sidst ændret: 08-03-2023 Til top