Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Sundhedspleje

For at sikre børns sundhed og trivsel findes en række tilbud fra graviditeten og gennem barnets opvækst.

Sundhedsplejen har en række tilbud til børn og forældre. Lige fra graviditeten og op igennem hele barnets opvækst til udgangen af 9. klasse arbejder sundhedsplejen med at sikre barnets sundhed og trivsel i tæt samarbejde med jer forældre.

Hvad er en sundhedsplejerske?

En sundhedsplejerske er en uddannet sygeplejerske med minimum 3 års relevant erfaring fra eksempelvis børneafdelingen, neonatalafsnit eller en barselsgang. Derefter har sygeplejersken taget 1½ års efteruddannelse, hvor vedkommende er specialiseret i at varetage familiens og barnets behov fra graviditeten til, barnet går ud af skolen.

Besøg af sundhedsplejersken

Sundhedsplejersken kontakter dig inden for de første to til tre dage efter dit barns fødsel og kommer på besøg ca. fem gange i løbet af barnets første leveår. I løbet af barnets skolegang vil sundhedsplejersken tilbyde sundhedssamtaler samt undersøgelser til jeres barn på udvalgte klassetrin.

Sundhedsplejen tilbyder derudover besøg samt undersøgelse efter behov, hvis I er i tvivl om noget vedrørende jeres barn. I er altid velkomne til at kontakte sundhedsplejen.

Sundhedsplejersken samarbejder med de praktiserende læger og har mulighed for at henvise ved behov. Almen praktiserende læger har de rette sundhedsfaglige kompetencer til at vurdere spædbørns generelle helbredstilstand herunder differentiel diagnostik af en række tilstande, der fx kan medføre udtalt gråd/kolik, ammeproblemer eller mavesmerter hos spædbørn. Sundhedsplejersken kan derfor ikke henvise direkte til eksempelvis kiropraktor og osteopat.

Sundhedsplejersken henviser ikke til alternative behandlere som eksempelvis zone- og kranio-sakralterapeuter, der ikke er autoriserede sundhedspersoner.

Du kan se uddrag af lovbestemmelserne om behandling og samtykke på hjemmesiden for Styrelsen for patientsikkerhed.

Ammevejledning

Alle sundhedsplejersker er uddannet ammevejledere. Det vil sige, at sundhedsplejersken har specialiseret viden til at vurdere jeres barns trivsel og til at støtte jeres familie i den ernæring, der passer bedst til jeres barn.

I Solrød Sundhedspleje har vi derudover sundhedsplejersker med specialuddannelse som IBCLC.
IBCLC er en international certificering som ammekonsulent. IBCLC-uddannelsen bygger på evidensbaseret forskning.

Åben konsultation

Hver mandag kl. 12.00-13.30 holder sundhedsplejen åben konsultation i Center for Børn og Familier, Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand.
OBS pr. 19. august 2024 flytter sundhedsplejens åbne konsultation til Familiehuset, Vestre Grænsevej 34, 2680 Solrød Strand. Tidspunktet vil fortsat være mandag fra kl. 12.00-13.30. 

I tidsrummet for åben konsultation er I velkomne til at komme uanmeldt forbi og få råd og vejledning af en sundhedsplejerske.

Der er mulighed for korte individuelle konsultationer med sundhedsplejersken på ca. 10 min. Det kan eksempelvis være spørgsmål i forhold til arp, trøske, navle, røde knopper, rød numse, vægtkontrol m.m.

Husk stofble, hvis du ønsker at få dit barn vejet.

Vi beder om, at du senest møder op kl. 13.15, og at du selv holder dig orienteret om eventuel aflysning på forsiden af Solrød Kommunes hjemmeside.

Fars legestue 

Hver fredag fra kl. 12.00-14.00 holder sundhedsplejen Fars legestue på Solrød Bibliotek.

I Fars legestue kan du komme med dit barn og lege og være sammen med andre fædre. Tilbuddet er helt uforpligtende og kræver ikke tilmelding. Det er åbent for alle fædre med børn i alderen 0-3 år. 

Du kan komme, når det passer dig i åbningstiden, og sover dit barn, så kom og få en kop kaffe sammen med de andre fædre, der er plads til barnevognen lige ude foran lokalet. 

Du vil blive mødt af to sundhedsplejersker, som byder alle fædre velkommen og sørger for, at der er kaffe og te på kanden og legetøj til alle.

Sundhedsplejerskerne er med den første time, og her har du mulighed for at stille dem de spørgsmål, du måtte have. 

For ændringer i åbningstider eller andet kan du læse mere på Solrød Biblioteks hjemmeside.

Kontakt sundhedsplejersken

Du kan komme i kontakt med sundhedsplejerskerne på deres mobiltelefonnummer eller via dette telefonnummer til Center for Børn og Familier tlf. 56 18 28 60.

Siden er sidst ændret: 22-05-2024 Til top