Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Misbrugsbehandling

Fylder alkohol eller stoffer for meget i din hverdag, kan du henvende dig til en misbrugssagsbehandler.

Hvis alkohol eller stoffer fylder for meget i din hverdag, har du mulighed for at henvende dig til kommunens misbrugssagsbehandler. Det samme gælder, hvis du er afhængig af medicin eller lider af ludomani. 

Når du henvender dig til misbrugssagsbehandleren, bliver du tilbudt en samtale. Her vil I drøfte omfanget af misbruget og behovet for behandling. Ønsker du at vide mere om dine muligheder, inden du beslutter dig for et eventuelt behandlingsforløb, så kan du få op til to rådgivende og vejledende samtaler. Rådgivning og vejledning tilbydes anonymt.

Selve behandlingsforløbet foregår enten hos misbrugssagsbehandleren eller på behandlingssteder, som kommunen samarbejder med.

Der er behandlingsgaranti. Det betyder, at behandlingen skal sættes i værk senest 14 dage efter din henvendelse.

Kontakt:
Misbrugssagsbehandler 21 56 72 28

Den sociale misbrugsbehandling tilbydes i henhold til Servicelovens § 101. Medicinsk misbrugsbehandling tilbydes i henhold til Sundhedslovens § 141 og § 142.

Anonym stofmisbrugsbehandling i henhold til § 101a tilbydes borgere, der har et behandlingskrævende stofmisbrug, men som ikke har andre sociale problemer.

For information om dette tilbud (indhold, målgruppekriterier mv.): 21 17 08 83

For yderligere information om Solrød Kommunes misbrugsbehandlingsindsats, henvises til senest godkendte kvalitetsstandard.

For unge under 18 år kan henvendelse ske til Børn og Unge Rådgivningens familierådgivere, der sammen med den unge og forældrene udarbejder en plan for det videre forløb.
Børn og Unge Rådgivningen: 56 18 28 60

OBS.

Mennesker, der drikker for meget og deres pårørende har ekstra stort behov for hjælp og rådgivning i julen . Derfor holder Alkolinjen 80 200 500 for første gang åbent i juledagene.

Alkolinjen 80 200 500 er gratis og anonym og er åben alle hverdage fra klokken 11 til klokken 15. Som noget nyt i år har Alkolinjen også åbent i julehelligdagene og alle dage mellem jul og nytår fra klokken 11 til klokken 15.
Alkolinjen har besluttet at holde åbent i Juledagene 1 Juledag og 2. Juledag , samt 27, 28 og 29.12.

 

Siden er sidst ændret: 09-04-2021 Til top