Misbrugsbehandling
Hvis alkohol eller stoffer fylder for meget i din hverdag, har du mulighed for at henvende dig til kommunens misbrugssagsbehandler. Læs evt. mere i patienthåndbogen om alkoholproblemer, og hvornår man bør søge hjælp.
Når du henvender dig til kommunens misbrugskonsulent, bliver du tilbudt en samtale. Her vil I drøfte omfanget af misbruget og behovet for behandling. Ønsker du at vide mere om dine muligheder, inden du beslutter dig for et eventuelt behandlingsforløb, så kan du få op til to rådgivende og vejledende samtaler. Rådgivning og vejledning tilbydes anonymt.
Selve behandlingsforløbet foregår enten hos misbrugskonsulenten eller på behandlingssteder, som kommunen samarbejder med.
Der er behandlingsgaranti. Det betyder, at behandlingen skal sættes i værk senest 14 dage efter din henvendelse.
Kontakt
Misbrugssagsbehandler på tlf: 21 56 72 28.
Den sociale misbrugsbehandling tilbydes i henhold til Servicelovens § 101. Medicinsk misbrugsbehandling tilbydes i henhold til Sundhedslovens § 141 og § 142.
Anonym stofmisbrugsbehandling i henhold til § 101a tilbydes borgere, der har et behandlingskrævende stofmisbrug, men som ikke har andre sociale problemer. For information om dette tilbud (indhold, målgruppekriterier mv.) kan du ringe: 21 17 08 83.
For yderligere information om Solrød Kommunes misbrugsbehandlingsindsats henvises der til senest godkendte kvalitetsstandard, som du kan finde her.
For unge under 18 år kan henvendelse ske til Børn og Unge Rådgivningens familierådgivere, der sammen med den unge og forældrene udarbejder en plan for det videre forløb.
Du kan kontakte Børn og Unge Rådgivningen på tlf. 56 18 28 60 eller via www.solrod.dk/bur.
Alkolinjen
Du kan også ringe til den nationale telefonrådgivning om alkoholproblemer, Alkolinjen, hvor du helt anonymt kan få professionel støtte og hjælp til dit eller din pårørendes alkoholproblem. Ring gratis på tlf. 80 200 500. Der er også mulighed for chatrådgivning på Alkolinjens hjemmeside.
Anonym alkoholbehandling Åbn/luk punkt
Ønsker du anonym behandling fx i form af samtaler, medicinsk behandling på et alkoholambulatorium mv., kan du vælge at rette direkte henvendelse til:
- Center for Alkohol- og Stofbehandling, telefon 46 31 71 35, Ringstedgade 16, 4000 Roskilde, www.cas.roskilde.dk.
eller til et andet ambulant alkoholbehandlingssted. Du kan også ringe anonymt til kommunens misbrugstelefon 21 17 08 83.
Der kræves ingen henvisning, og behandlingen er gratis.
Læs mere om alkoholbehandling og find et kort over behandlingssteder på Alkolinjens hjemmeside under alkoholbehandling.
Alkoholbehandling tilbydes i henhold til Sundhedslovens § 141.
Medicinsk behandling for stofmisbrug Åbn/luk punkt
Et tilbud til borgere, der ønsker medicinsk behandling mod stofafhængighed, typisk behandling med substitutionsmedicin som fx Metadon.
Tilbuddet er ligeledes rettet mod borgere, som ønsker medicinsk hjælp til nedtrapning.
Opstart i medicinsk behandling kan enten ske ved henvendelse til Solrød Kommunes misbrugssagsbehandler eller ved direkte henvendelse til Call Centret i Center for Alkohol- og Stofbehandling i Roskilde, som Solrød Kommune har en samarbejdsaftale med.
Der kræves ingen henvisning, og behandlingen er gratis.
Center for Alkohol- og Stofbehandling (CAS) – Call Center: 46 31 71 41
Den medicinske misbrugsbehandling tilbydes i henhold til Sundhedslovens § 142
LudomaniÅbn/luk punkt
Borgere med behov for behandling af spilafhængighed kan anonymt rette henvendelse til:
Center for ludomani: 70 11 18 10, ludomani.dk.
Derudover kan Job- og Socialcenteret kontaktes med henblik på råd og vejledning. Behandlingen er gratis.
Frivillige foreningerÅbn/luk punkt
Der findes en lang række frivillige foreninger, hvor du både som nuværende eller tidligere misbruger af stof eller alkohol kan få råd, vejledning, støtte og mulighd for socialt samvær med andre i samme situation.
Herunder finder du et udpluk af disse foreninger.
Alkohol
Anonyme Alkoholikere (AA)
www.anonyme-alkoholikere.dk
Telefon 70 10 12 24 (AA hotline)
Onsdag Kl.19:00-20:00
Åbne møder: Sidste onsdag i måneden.
Solrød Strand Kirke
Mosevej
2680 Solrød
Stofmisbrug
Marijuana Anonymous (MA)
www.madanmark.dk
Nykommermøde
Tirsdag kl. 19:00 - 20:15
Henrik Rungs Gade 25
2200 København N
Narcotics Anonymous (NA)
www.nadanmark.dk
Telefon 70 20 01 85 (NA Helpline)
NA holder møder hver dag rundt omkring i København.
For pårørendeÅbn/luk punkt
Hvis din mor eller far drikker...
For det første skal du vide, at du ikke er alene!
I Danmark vokser ca. 120.000 børn op med forældre, som drikker for meget. Mange kan dog ikke lide at sige noget, fordi de synes, det er pinligt eller ikke ved, hvad de skal gøre.
Men der er hjælp at få, både for den der drikker for meget og for dig, hvis du har brug for at tale med nogen. Du kan prøve at tale med en voksen enten et familiemedlem, en lærer eller en pædagog.
Du kan også ringe til Børn og Unge Rådgivningen i kommunen på tlf. 56 18 28 60, som både kan hjælpe dig og din familie.
Hvis du synes, det er svært at tage kontakt til nogen, kan du ringe gratis til BørneTelefonen på telefon 11 61 11.
Her kan du fortælle om dine tanker til en voksen, som er vant til at tale med børn, der har det svært hjemme. Du kan måske få ideer til, hvad du kan gøre. Du behøver ikke at fortælle, hvem du er, eller hvor du ringer fra.
BørneTelefonen har åbent mandag til torsdag kl. 12-21 og fredag kl. 12-19.
Du kan også ringe til Alkolinjen for børn og unge på telefon 80 200 500. Rådgivningen er for dig, der har en mor eller far, der drikker for meget. Det er gratis at bruge rådgivningen, og du kan være anonym.
Andre pårørende
Det kan være svært at være vidne til, at en partner, nær ven eller et familiemedlem har et misbrug.
Men der er hjælp at hente for dig, som er pårørende både via kommunen og i de frivillige foreninger. På Alkolinjen find hjælp kan du søge efter steder, hvor du kan få hjælp.
- Organisationen AL–ANON har et tilbud til pårørende til alkoholikere. Al-ANON er et fællesskab af slægtninge og venner til alkoholikere. De deler erfaring, styrke og håb for at blive bedre til at tackle deres liv og problemer. Læs mere på: www.al-anon.dk. AL-ANON har blandt andet mødeaktivitet i Køge, Toldbodvej 11, 4600 Køge. Find mere infomation om møde aktiviteter her.
- Misbrugsportalen/Pårørende Netværket tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til pårørende samt til personer over 18 år med et misbrug eller en afhængighedsproblematik. Ring på telefon 70 90 90 80 eller læs mere på: www.misbrugsportalen.dk.
- Organisationen 'Fri af Misbrug Familierådgivning' yder gratis rådgivning til familier, der har problemer med alkohol eller stoffer. Ring 30 11 12 40 eller læs mere på www.friafmisbrug.dk.