Sundhed og sygdomSundhed og sygdom

Corona information og råd

Gode råd om aktiviteter - især til dig som pårørende

I denne tid kan det være svært at få dagene til at hænge sammen, da vi er nødt til at ændre vores vaner og struktur. Struktur er ofte noget af det som man har brug for, når man har en demenssygdom. I og med at muligheden for at være social er lille, må man finde på andre måder at opnå kontakt på.

Gode råd og inspiration til aktiviteter

Alzheimer foreningen har udarbejdet gode råd, især til pårørende, til aktiviteter, samt til hvordan man kan få kontakt til andre i hverdagen. Rådene er beregnet til pårørende til både hjemmeboende borgere og borgere på plejehjem. Rådene passer ikke til alle, men måske man alligevel kan blive inspireret. Rådende finder du her

Små inspirationsfilm om aktiviteter

"Aktiv med demens" i Aalborg Kommune har produceret nogle små film, men inspiration til aktiviteter, man kan gøre hjemme, både fysiske aktiviteter og "hjernegymnastik". Filmene finder du ved at trykke her

Vær opmærksom på....

Vær opmærksom på, at det kan være svært at give udtryk for evt. symptomer, hvis man har en demenssygdom. Det kan være svært at fortælle at man er skidt tilpas.

Derudover kan det være svært, at forholde sig til anbefalingerne omkring hygiejne, fx. holde afstand, vaske/spritte hænder osv., så ofte vil personer med demens have behov for hjælp til at blive mindet om det.

Nationalt Videnscenter for Demens har ligeledes udarbejdet gode råd, som du kan finde her

 

 Har du spørgsmål, behov for vejledning mm. så sidder Solrød Kommunes demensteam klar ved telefonen. 

 

Siden er sidst ændret: 17-02-2021 Til top