Snart virker springvandet ved Strandvejstorvet igen

Fejlene ved springvandet bliver udbedret nu, og springvandet forventes at virke igen til slutningen af maj.

Onsdag den 30. marts starter udbedringen af springvandet ved Strandvejstorvet.

Solrød Kommune har fundet en ny entreprenør, der kan udbedre springvandet, som bl.a. indebærer at belægningen og bund på selve springvandet skal tætnes, og at afløbet til vandet skal gøres større. Springvandet forventes at være klar til slutningen af maj.

Et alt for stort vandforbrug i det ellers lukkede springvandssystem betød, at vi måtte lukke for vandet i sommeren 2019. Derefter måtte vi sende sagen til Voldgiftsnævnet for at afklare, hvilke af de fagentrepriser, der har været inde over projektet, der har ansvaret for fejlene.

Det har vist sig, at entrepriseparterne ikke har kunnet blive enige om en fælles udbedring af springvandet, og derfor har det været nødvendigt at bruge en ny entreprenør til udbedringen.

Det har desværre taget meget længere tid end forventet at komme i gang med at udbedre fejlene ved springvandet. Krav om frister, der skal overholdes, skal sikre, at entrepriseparterne kunne komme med løsninger til, hvordan fejlene kunne udbedres. Det er også afgørende for kommunens mulighed for at rejse rimelige erstatningskrav, hvilket vil ske i den nærmeste fremtid, at de involverede entrepriseparter har haft denne mulighed.