Kom og oplev Europa-Parlamentsvalget helt tæt på

Brænder du for politik, og har du lyst til at komme backstage til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 20204? Så meld dig som hjælper.

Nu har du muligheden for at komme backstage ved Europa-Parlamentsvalget den 9. juni og på helt tæt hold opleve, hvordan et valg foregår. Solrød Kommune mangler nemlig hjælpere (tilforordnede), der kan gå til hånde og sørge for, at valget forløber på en god måde.

Dine opgaver er fx at krydse vælgerne af på valglisten, udlevere stemmesedler og være med til at hjælpe valgstyrerne, der er ansvarlige for valgstedet, med, at valget forløber på en god måde.

Hvad får du ud af det?
Du får lov til på helt tæt hold at opleve, hvordan demokratiet fungerer, når borgerne skal stemme. Som tilforordnet får du desuden en skattepligtig diæt på 1.800 kr. og gratis mad og drikke på valgdagen. Du skal selv sørge for transport til og fra valgstedet.

Du skal hjælpe til på et af følgende valgsteder:

• Havdrup Idrætscenter
  • Munkekærhallen
  • Solrød Idrætscenter

Vi kan ikke garantere, at du får det valgsted, som du ønsker, men vi vil bestræbe os på at få det til at gå op.

Krav for at blive hjælper
For at kunne blive tilforordnet skal du bo i Solrød Kommune, være stemmeberettiget og være fyldt 18 år på valgdagen.

Du skal have mulighed for at hjælpe til på valgdagen i tidsrummet fra kl. 8 til ca.22.

Hvis du har lyst til at hjælpe til ved valget, kan du tilmelde dig her.

Hvis du i første omgang ikke bliver valgt som tilforordnet, sætter vi dig på en reserveliste.

Sidste frist for ansøgning er den 21. maj 2024.