Nu kan du blive vaccineret lokalt

Du kan blive vaccineret i Region Sjællands vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret, hvis du har modtaget en invitation og skal vaccineres med den vaccine, som regionen vaccinerer med.

Hvis du har modtaget en invitation til at blive vaccineret, har du nu også mulighed for at booke en vaccinationstid lokalt i Solrød Kommune. Region Sjælland har nemlig åbnet et lokal vaccinationscenter i Aktivitets- og Frivilligcenteret (AFC), som er åbent enten hver mandag eller onsdag fra kl. 10-19.

AFC har siden starten af marts været anvendt til vaccination af særligt sårbare borgere, som Solrød Kommune har hjulpet med at bestille tid til, men nu kan du også selv bestille tid til vaccination lokalt.

På de lokale vaccinationssteder bliver der ikke vaccineret med flere forskellige varianter af vacciner, og derfor kan du kun booke en tid, hvis du er valgt til at modtage den vaccine, regionen vaccinerer med i AFC. Fx vaccineres der lige nu kun på de store vaccinationscentre med Moderna, og derfor er det ikke muligt at bestille tid til en vaccination med Moderna i AFC.

Det skal du være opmærksom på
Der er direkte adgang til det lokale vaccinationscenter fra gaden på den side af bygningen, der har facade mod Netto, så du skal ikke gå ind gennem indgangen til Aktivitets- og Frivilligcenteret. Adressen er Aktivitets- og Frivilligcenteret, Solrød Center 85.

Du skal være opmærksom på, at du kun kan booke tid til en vaccination, hvis du har modtaget et brev i e-boks eller som quickbrev, hvis du er undtaget fra e-boks. Du skal dog være opmærksom på, at der er flere borgere, som får brev, end der er vacciner til inden for den nærmeste fremtid. Det vil sige, at du måske skal tjekke www.vacciner.dk flere gange for at se, om der er kommet ledige tider, og at tiderne i AFC kan være booket i lang tid frem.

Samtidig skal du være opmærksom på, at du kun kan booke tid til vaccination i AFC, hvis du skal modtage den vaccine, som regionen vaccinerer med i AFC. Hvis du er indkaldt til vaccination med Moderna, vil du derfor udelukkende lige nu kunne bestille tid på de store vaccinationssteder. Solrød Kommune har ingen indflydelse på, hvilken vaccine, du bliver tilbudt.

Det er Region Sjælland, der i samarbejde med Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen koordinerer vaccinationsindsatsen, og det er derfor regionen, der bedst kan besvare eventuelle spørgsmål om fx tidsbestilling til vaccinationer.

Du kan kontakte Region Sjællands corona-callcenter på tlf. 70 20 42 22. Du skal dog være opmærksom på, at der må forventes at være lang ventetid til at komme igennem. Telefontiden er mellem 9-12 og 13-19.30 alle dage.

Du kan læse mere om vaccination mod Covid-19 her

Fortsat også testcenter i AFC
Du kan også fortsat blive testet for COVID-19 i Aktivitets- og Frivilligcenteret, som har åbent for testning hver tirsdag og torsdag kl. 10-19. De øvrige hverdage har testcenteret åbent kl. 10-15

Du bestiller tid til test på www.coronaprover.dk med NemID eller på telefon 70204233.