Nu får du tilbud om vaccination

Mange vil i disse dage modtage et tilbud om covid-19-vaccination via e-Boks. Hvis du er i målgruppen for influenza- og/eller pneumokokvaccination, kan du få disse vacciner samtidig med covid-19-vaccinationen.

Efteråret og vinteren slår for døren, og Sundhedsstyrelsen forventer, at smitten med både covid-19 og influenza vil blusse op. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod covid-19 til personer, der er i risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet. Vaccinens effekt aftager over tid, og derfor er det vigtigt, at du bliver vaccineret igen. 

Hvem vil blive tilbudt vaccination mod covid-19?

  • Personer over 50 år.
  • Personer under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb
  • Gravide
  • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter/borgere i øget risiko
  • Nære pårørerende til personer med svært nedsat immunforsvar

Samtidig vil personer på 18 år og derudover, som ikke tidligere er vaccineret mod covid-19, stadig have mulighed for at blive vaccineret. 

De, der også er i målgruppen for influenzavaccination og/eller pneumokokvacccination, kan bestille en tid til at få både covid-19-, influenza og/eller pneumokokvaccination samtidig fra 1. oktober 2022. 

Du bestiller tid til vaccination på vacciner.dk

Du kan se, hvor du kan blive vaccineret på kortet her

Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Region Sjællands Hotline på tlf. 70 20 42 33 alle hverdage mellem kl. 8-12 og 13-16.