Fremover bliver du advaret om større kriser på mobilen

Du kan fra april modtage en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare.

Danmark har fået et nyt mobilbaserede varslingssystem. Det gør, at du fra april i de allermest akutte situationer kan modtage en advarsel direkte på din mobil om større kriser, katastrofer og ulykker.

Systemet hedder S!RENEN, og det virker på de fleste nyere mobiltelefoner. S!RENEN virker, uanset hvilket mobilselskab/abonnement du har. Du skal ikke downloade noget eller tilmelde dig, men du skal sørge for, at din telefons styresystem er opdateret. S!RENEN har en genkendelig lyd og adskiller sig tydeligt fra f.eks. SMS’er og push-notifikationer.

Det er politiet, der i dag på egne eller øvrige myndigheders vegne varsler befolkningen om ulykker, kriser og katastrofer. Det er også politiet, der vil udsende advarsler via S!RENEN.

S!RENEN er et supplement til de eksisterende varslingskanaler. Myndighederne anvender en række kanaler for at varsle befolkningen. De øvrige kanaler er for eksempel de fysiske varslingssirener og beredskabsmeddelelser, du kan finde på DR’s og TV 2’s platforme.

Der udsendes kun advarsler i de allermest akutte situationer. Mange danskere vil derfor kun opleve S!RENEN ved den årlige test første onsdag i maj.

Du kan læse meget mere om S!RENEN her