Personlige forholdPersonlige forhold

Pas

Som dansk statsborger kan du få udstedt et pas i alle landets kommuner

Alle, der skal have pas, skal møde personligt op i Borgerservice mod tidsbestilling- både børn og voksne. Dette gælder også ved fornyelse af pas.

Hvis du allerede har haft et pas, behøver du ikke udfylde en ansøgning, når du skal have nyt pas. Du skal blot bestille tid i Borgerservice og medbringe dit gamle pas.

Husk at du altid skal medbringe dit gamle pas.

Pas til børn

Hvis der er fælles forældremyndighed til et barn, skal begge forældre give samtykke til udstedelse af pas. Det gælder hver gang barnet skal have fornyet sit pas. Barnet skal selv med i Borgerservice, hver gang passet skal fornyes. Hvis det er første gang et barn skal have pas, skal I huske at medbringe navne- eller dåbsattest.

Har du ene forældremyndighed til et barn, skal du være opmærksom på, at hvis denne er givet før 2004 er dette ikke indberettet fra Statsforvaltningen i Det Centrale Personregister. Du vil i hvert tilfælde, hvor du oplyser at have ene forældremyndighed til et barn, vil blive bedt om at vise dokumentation på ene forældremyndighed. Du skal derfor være forberedt på at vise dokumentation, hvis du har ene forældremyndighed, når dit barn skal have pas.

Selvbetjening gør det nemt at give samtykke

Benyt vores selvbetjening til at søge om pas til dit barn. Via selvbetjeningsløsningen kan begge forældre give samtykke til udstedelse af pas til jeres barn. I kan enten bruge selvbetjeningsløsningen, hvis I sidder derhjemme, eller den ene forældre kan udfylde ansøgningen, underskrive med NemID og via selvbetjeningsløsningen sende et link til den anden forældre til at udfylde sin del af ansøgningen og give samtykke, det er smart, hvis I f.eks. ikke bor sammen. Det går hurtigere ved ekspeditionen i Borgerservice, hvis I har benyttet selvbetjening. 

Få taget et billede i Borgerservice

Det er muligt at få taget et pasbillede i Borgerservice. Det koster 120 kr. Dog tager Borgerservice ikke billeder af børn under fem år.

Siden er sidst ændret: 28-09-2021 Til top