Handicapboliger
For at du kan komme i betragtning til en handicapvenlig bolig, skal et eller flere af følgende kriterier være opfyldt:
- Du har et varigt fysisk handicap
- Du har et handicappet barn i husstanden
- Din nuværende bolig er uhensigtsmæssig set i forhold til handicappet, og den kan kun meget vanskeligt gøres handicapegnet ved boligændring
Sådan søger du om en handicapboligÅbn/luk punkt
Du skal ansøge om handicapbolig i Visitations- og Koordinationsenheden via. borger.dk eller trykke på denne ansøgningsblanket og indsende via. borger.dk som vedhæftet dokument.
Vær opmærksom på, at hvis du benytter ansøgningsblanketten som ligger på borger.dk, er det den samme blanket som den til Ældre- og Plejeboliger. Husk, at du selv skal skrive i ansøgningen, at det er en Handicapbolig du søger.
Sådan foregår visitation til handicapboligÅbn/luk punkt
En visitator fra Solrød Kommune besøger dig for at se på dit nuværende boligforhold og for at vurdere, om du opfylder kriterierne for at komme i betragtning til en handicapbolig. Ud fra denne vurdering tager kommunen stilling til din ansøgning. Ansøgningen bliver behandlet på det førstkommende boligvisitationsmøde. Møderne holdes den første uge i hver måned.
Du får herefter en skriftlig afgørelse, på din ansøgning om en handicapvenlig bolig. Hvis du indstilles til en bolig, optages du samtidig på en venteliste.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at denne venteliste er behovsbestemt og ikke kronologisk. Derfor er det meget vanskeligt at sige, hvor lang ventetid du må regne med.
Når du bliver anvist en bolig, vil du få lejekontrakten tilsendt fra administratoren af boligen.
4-rumsboliger er fortrinsvis til familier, hvor enten en voksen eller et barn er handicappet.
Kan jeg afslå tilbud om bolig Åbn/luk punkt
Du kan godt afslå et tilbud om handicapbolig. Afviser du to tilbud, vil kommunen vurdere, at du ikke længere har behov for en bolig. Du vil derfor blive slettet af ventelisten.
Hvis du på et senere tidspunkt skulle få behov for en handicapvenlig bolig, er du velkommen til at rette henvendelse til Visitations- og Koordinationsenheden. Der vil så blive foretaget en ny visitation.
KlagemulighedÅbn/luk punkt
Hvis du ønsker at klage over en afgørelse fra Solrød Kommune kan du ringe eller skrive til Visitations- og Koordinationsenheden. Klagen skal være modtaget, senest fire uger efter afgørelsen.
En eventuel klage vil blive behandlet inden fire uger fra modtagelsen.
Hvis Solrød Kommune ikke ændrer afgørelsen, bliver klagen sendt videre til Ankestyrelsen. Du vil skriftligt blive informeret om sagens forløb.
Ankestyrelsen kan:
- bekræfte Visitations- og Koordinationsenhedens afgørelse
- sende sagen til fornyet behandling i Visitations- og Koordinationsenheden
- ændre Visitations- og Koordinationsenhedens afgørelse
Du modtager en skriftlig afgørelse fra Ankestyrelsen.