Tilskud og støtte
Du kan læse mere om de enkelte tilskudsordninger og puljer nedenfor.
Kulturelle puljer
|
Aktivitetsbestemte puljer
|
Generelle puljer
|
Inden der sendes ansøgning om tilskud eller støtte, læs venligst regnskab, kontrol og revision, som er gældende for alle puljer.
Oversigt over Solrød kommunes tilskud og puljer:
Tilskud til kultur -, fritid -, og idrætslivet
Tilskud til aftenskoler og oplysningsforbundÅbn/luk punkt
Formål
Formålet med den folkeoplysende voksenundervisning er at fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab og med udgangspunkt i undervisningen at øge deltagernes almene og faglige indsigt og færdigheder.
Beskrivelse
Den folkeoplysende voksenundervisning omfatter undervisning, studiekredse, foredragsvirksomhed, debatskabende aktiviteter og aktiviteter tilrettelagt som fleksible tilrettelæggelsesformer, hvortil der er knyttet deltagerbetaling.
Tildelingskriterier
Folkeoplysningsloven, særligt kapitel 4 og Bekendtgørelse nr. 1251 af 12. december 2011 om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, samt Lønbekendtgørelsen; Bekendtgørelse nr. 353 af 15. m, fastlægger rammerne for aftenskolerne og oplysningsforbundenes aktiviteter. Folkeoplysningslovens og bekendtgørelsens minimumsatser er gældende.
Folkeoplysningsudvalget kan i særlige tilfælde godkende lønudgifter, der er større end de udbetalte inkl. det forventede.
En deltager indgå i beregningen som handicappet, hvis den pågældende skriftligt over for foreningen har erklæret sin deltagelse som handicappet i relation til undervisning i et konkret emne.
Folkeoplysningsudvalget kan fravige kravet om en erklæring, hvor det er åbenbart, at deltagerne er handicappede i relation til den konkrete undervisning.
Aftenskolerne skal med tro og love – erklæring fastslå, at gældende deltagelsesbestemmelser for handicappede og handikaperklæringer er overholdt.
Beregning af tilskud:
Tilskud til undervisning, studiekredse og foredragsrækker kan maksimalt beregnes på baggrund af 1/3 af den oplyste lønudbetaling.
Ved undervisning af handicappede i relation til et konkret emne ydes et supplerende tilskud, således at tilskuddet udgør max. 8/9 af den oplyste lønudbetaling. Der forudsættes en særlig indsats fra læreren som gør, at der kun kan undervises få personer på holdet.
Ved blandede hold (undervisning af handicappede og ikke handicappede sammen) fordeles tilskuddet forholdsmæssigt mellem undervisning til 1/3 tilskud og undervisning af handicappede i relation til et konkret emne til 8/9 tilskud.
På hold hvor der undervises i et musikinstrument ydes et supplerende tilskud således at tilskuddet udgør max. 5/7 af den oplyste lønudbetaling. Det forudsættes, at undervisningen må tilrettelægges således, at der kun kan undervises få personer på holdet.
Kommunens afsatte budget til undervisning fordeles herefter således:
Det maksimale opnåelige tilskud for den enkelte forening x De af kommunen afsatte midler til undervisning/ Det samlede maksimalt opnåelige tilskud for alle aftenskoler.
Ansøgningskredsen
- Folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning.
Ansøgningsfrist
- 1. november.
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
Kultur og Fritid fremlægger sager til udvalget afgørelse. Solrød Kommune står for lønadministration for de aftenskoler, der måtte ønske det.
Tilskud til folkeoplysende foreningerÅbn/luk punkt
Solrød Kommune giver forskellige former for tilskud til frivillige foreninger godkendt efter Folkeoplysningsloven. Det gælder idrætsforeninger, uniformerede korps, politiske og religiøse ungdomsforeninger samt øvrige foreninger, der tilbyder fritidsaktiviteter for børn og unge.
Leder- og instruktøruddannelse
Tilskud til børneteaterÅbn/luk punkt
Formål
Puljen; ’Tilskud til børneteater’har til formål, at understøtte opførelse af børneteater for børn i kommunens institutioner og øvrige børn og unge i kommunen.
Beskrivelse
Tilskud til børneteater giver mulighed for at foreninger kan modtage støtte til opførelse af børneteatre. Området er reguleret gennem ’Bekendtgørelse om statsrefusion af kommuners udgifter ved køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og opsøgende teater.’
Tildelingskriterier
Alle foreninger skal være godkendt af statens kunstfond, refusionsudvalget.
Ansøgere
- Foreningen/teatret skal have sine forestillinger godkendt at statens kunstfond, refusionsudvalget.
Ansøgningsfrist
Forening/teater fremsender ansøgning senest den 1. december for kommende år.
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
Tilskud til kulturelle formålÅbn/luk punkt
Formål
Puljen; ’Tilskud til kulturelle formål’ har til formål at skabe incitament, at understøtte, at profilere og øge kvaliteten i kulturarrangementerne.
Beskrivelse
Alle kulturarrangementer og aktiviteter som udstillinger, koncerter eller lignende arrangementer har mulighed for støtte. Kulturaktiviteten kan spænde fra niche-arrangementer til en bredere målgruppe.
Tildelingskriterier
De kulturelle arrangementer og aktiviteter skal være åbne for alle borgere i Solrød Kommune. Det er ikke et krav, at arrangementet eller aktiviteten skal foregå inden for kommunes grænser.
Som hovedregel gives der ikke tilskud til mad og drikkevarer. Det kan dog forekomme, hvis serveringen er en integreret del af den kulturelle aktivitet
Underskudsgaranti kan gives, når et realistisk budget viser balance mellem indtægter og udgifter, men hvor arrangørerne ønsker at sikre sig imod et uventet underskud.
Ansøgningskredsen
- Folkeoplysende foreninger
- Almennyttige foreninger
- Andre foreninger
- Kommunale institutioner/afdelinger
- Selvorganiserede personer
Ansøgningsfrist
- 1. februar
- 15. marts
- 15. maj
- 1. juli
- 15. september
- 15. november
Beslutningskompetence
Social-, sundhed-, og fritidsudvalget.
Kultur og Fritid kan højst godkende 5.000 kr. i støtte.
Udviklings- og InitiativpuljenÅbn/luk punkt
Formål
Formålet med Udviklings og initiativpuljen er at støtte udviklingsarbejder inden for Folkeoplysningslovens område.
Beskrivelse
Der ydes støtte til:
- udviklingsarbejde
- enkeltstående arrangementer
- amatørkulturelle aktiviteter
- folkeoplysende tilbud til børn og unge, som ikke tiltrækkes af eksisterende tilbud virksomhed af tværgående karakter, herunder partnerskaber om løsning af konkrete opgaver.
Inden for Udviklings- og initiativpuljens budget er der afsat midler til integration af flygtninge, samt partnerskaber mellem foreninger og skole.
Tildelingskriterier
Der ydes ikke støtte til aktiviteter på mindre end 5.000 kr. Der ydes ikke tilskud til byggerier, større rekvisitter til enkeltpersoner eller drift af eksisterende aktiviteter eller aktiviteter, der betragtes som en naturlig del af ansøgers virksomhed.
Ansøgerkredsen
- Folkeoplysende foreninger
- Almennyttige foreninger
- Andre foreninger
- Kommunale institutioner/afdelinger
- Selvorganiserede personer
Ansøgningsfrist
- 1. februar
- 15. marts
- 15. maj
- 1. juli
- 15. september
- 15. november
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
RekvisitpuljenÅbn/luk punkt
Formål
Formålet med rekvisitpuljen er at give foreninger og borgere mulighed for at anvende rekvisitter i deres daglige aktivitet.
Beskrivelse
Når rekvisitten overdrages til ansøger overgår ejerskab, vedligeholdelse, drift, samt retlige forpligtigelser, herunder serviceeftersyn til ansøgeren. Andre foreninger skal have mulighed for anvendelse af den tildelte rekvisit under aftalte forhold.
I særlige tilfælde kan det aftales, at ejerskab, vedligehold, drift og retlige forpligtelser forbliver i Solrød Kommune.
I forbindelse med tilskudstilsagnet aftales opbevaring, samt hvorledes rekvisitten kan anvendes af øvrige brugere på det givne anlæg, hvor rekvisitten befinder sig.
Vedligehold af rekvisitter på offentlige anlæg kan finansieres af uforbrugte midler fra Rekvisitpuljen.
Tildelingskriterier
Ansøgningerne skal tilgodese en bred brugergruppe.
Der er ikke fastsat en øvre beløbsgrænse for en ansøgning, men det ønskes, at flest mulige brugere får glæde af tilskuddet. Der kan kun gives tilskud til rekvisitter til en værdi af mere end 5.000 kr
Tilskud gives ikke til anskaffelse af personlige rekvisitter og administrative værktøjer. Der kan dog gives tilskud til redskaber/rekvisitter til specifik idrætsudøvelse eller til en enkelt forenings brug, eksempelvis opbevaringsskabe, boldvogne, mål, elektroniske scoretavler, måtter m.v.
Ansøger betaler 20 % af rekvisittens indkøbspris excl. moms.
Ansøgningskredsen
- Folkeoplysende foreninger
- Almennyttige foreninger
- Kommunale institutioner/afdelinger
- Selvorganiserede personer
Ansøgningsfrist
- 1. februar.
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
Solrød idrætsunion anbefaler til Folkeoplysningsudvalget.
IdrætsanlægsfondenÅbn/luk punkt
Formål
Formålet med Idrætsanlægsfonden er at yde tilskud til opførelse eller anskaffelser af anlæg, som ikke kan erhverves inden for ansøgers normale økonomiske drift.
Beskrivelse
Der ydes støtte til anlæg, ombygning og renovering af idræts- og motionsfaciliteter.
Ved bevillig overgår ejerskabet af anlægget til ansøger. Ansøger er alene ansvarlig for drift, vedligehold, sikring, myndighedsgodkendelser samt andre forhold, der vedrører anlægget.
Tildelingskriterier
Anlægget skal være til gavn for borgere i Solrød Kommune og tilgodese en bred brugergruppe.
Ansøger står for projektets gennemførelse, myndighedsgodkendelse, afslutning og regnskabsaflæggelse. Anlægget skal være åbent for alle borgere i Solrød Kommune. Der kan ydes støtte til 80% af udgifterne til det ansøgte anlæg. Ansøger skal indsende regnskab umiddelbart efter afslutning af projektet og senest et år efter bevilling.
Ansøgningskredsen
- Folkeoplysende foreninger
- Almennyttige foreninger
- Kommunale institutioner/afdelinger
- Selvorganiserede personer
Foreninger der er oprettet i Foreningsportalen har mulighed for at ansøge via denne ellers kan nednstående ansøgningsskema benyttes
Ansøgningskema til Solrød Kommunes Idrætsanlægsfond
Ansøgningsfrist
- 1. februar
- Eventuelt den 1. september.
Beslutningskompetence
Byrådet.
Team Solrød anbefaler ansøgninger til Byrådet.
Tilskud til selvorganiserede kulturaktiviteter på Solrød BibliotekÅbn/luk punkt
Formål
Puljen; ’Tilskud til selvorganiserede kulturaktiviteter på Solrød bibliotek’ har til formål at inspirere, åbne og muliggøre at borgere i Solrød Kommune, som ikke er tilknyttet en forening, kan skabe kulturaktiviteter på Solrød bibliotek.
Beskrivelse
Alle kulturarrangementer og aktiviteter som udstillinger, koncerter, foredrag, musikarrangementer, debat, udstyr, netværksmøder, børnearrangementer eller lignende arrangementer har mulighed for støtte. På Solrød bibliotek findes en lang række faciliteter, rekvisitter og rammer, som gør det muligt, at private borgere kan afholde det ønskede arrangement.
Tildelingskriterier
De kulturelle arrangementer og aktiviteter skal være åbne for borger der er hjemmeboende i Solrød Kommune.
Arrangementet må ikke være kommerciel eller erhvervsmæssig.
Som hovedregel gives der ikke tilskud til mad og drikkevarer. Det kan dog forekomme, hvis serveringen er en integreret del af den kulturelle aktivitet.
Underskudsgaranti kan gives, når et realistisk budget viser balance mellem indtægter og udgifter, men hvor arrangørerne ønsker at sikre sig imod et uventet underskud.
Ansøgningskredsen
- Selvorganiserede personer
- Kommunale institutioner/afdelinger
Ansøgningsfrist
- 1. februar
- 15. marts
- 15. maj
- 1. juli
- 15. september
- 15. november
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
Kultur og Fritid kan højst godkende 5.000 kr. i støtte.
Folkeoplysningsudvalgets Integrationspulje Åbn/luk punkt
Formålet med Integrationspuljen er
at fremme og understøtte integration af flygtninge, bosat i Solrød Kommune.
Integrationspuljen kan søges af foreninger,der er godkendt som folkeoplysende, frivillige organisationer, selvorganiserede grupper og enkeltpersoner, samt institutioner.
Ansøger skal være hjemmehørende i Solrød Kommune, og det ansøgte formål skal i Folkeoplysningslovens ånd medvirke til at fremme demokratiforståelse, forpligtende fællesskaber og aktivt medborgerskab.
Støtten gives til indsatser, der er målrettet flygtninge i integrationsperioden, mens de er bosat i Solrød Kommune. Der lægges særlig vægt på at inddrage børn og unge i de folkeoplysende aktiviteter.
Fra Integrationspuljen kan der ydes støtte til
- udstyr og medlemskaber, der anses for almindelige og nødvendige for udøvelse af den anførte sportsgren eller kulturelle aktivitet.
Der kan gives maksimalt 1.000 kr pr. flygtning.
Støtten kan eksempelvis anvendes til indkøb af sportstøj eller et årsmedlemskab til en forening. - udgifter i forbindelse med arrangementer, hvori flygtninge deltager.
Der kan ydes støtte til 80% af udgifterne til det ansøgte arrangement, dog maksimalt 3.000 kr. pr. arrangement.
Ansøgningerne skal indeholde konkrete oplysninger om hvad støtten vil blive anvendt til, og hvem den vil komme til gode, herunder også oplysninger om antal deltagende flygtninge.
Puljen kan ansøges hele året, og ansøgte støttebeløb eller underskudsgarantier op til 2.000 kr. kan administrativt bevilges af Kultur og Fritid. Ansøgninger over 2.000 kr. behandles i Folkeoplysningsudvalget og skal derfor være modtaget i Kultur & Fritid senest 3 uger før et planlagt møde i udvalget.
Støtten eller underskudsgarantien udbetales til ansøgeren, når regnskab og dokumentation for de afholdte udgifter er modtaget og godkendt af Kultur & Fritid.
Partnerskaber mellem skole og folkeoplysende foreningerÅbn/luk punkt
Formål
Formålet med puljen er at skabe kontakter og samarbejder mellem skoler og de folkeoplysende foreninger, således parterne kan drage nytte af samarbejdet.
Beskrivelse
Partnerskaber mellem skole og folkeoplysende foreninger kan være motion og bevægelse, kulturaktiviteter, sundhedsfremmende aktiviteter, eller andre aktiviteter, der fremmer og understøtter samvirket mellem skole og forening.
Tildelingskriterier
Aktiviteten skal være folkeoplysende.
Ansøgerkredsen
- Folkeoplysende foreninger
Ansøgningsfrist
- 1. februar
- 15. marts
- 15. maj
- 1. juli
- 15. september
- 15. november
Beslutningskompetence
Folkeoplysningsudvalget.
Kultur og Fritid kan højst godkende 5.000 kr. i støtte.
§-18 tilskud til frivilligt socialt arbejdeÅbn/luk punkt
Det kan du søge tilskud til
I Solrød Kommune lægges der især vægt på ansøgninger til frivillige sociale aktiviteter, som understøtter følgende:
- Rådgivning
- Støtte- og kontaktpersoner på frivillig basis
- Besøgsvenner til eks. handicappede, ældre og unge med særlige behov
- Organisering af indkøbsordning for handicappede og ældre
- Foreninger og organisationer der organiserer selvhjælpsgrupper
- Sociale caféer og væresteder
- Støtte til aktiviteter der virker sundhedsfremmende og forbyggende i forhold til sociale problemers opståen og udbredelse
- Tiltag der kan øge borgernes opmærksomhed på frivillige sociale aktiviteter, samt bidrage til rekrutteringen af frivillige ildsjæle
I Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde kan du læse mere om, hvad der kan søges tilskud til og hvordan frivilligt socialt arbejde bliver defineret.
Hvem kan søge?
Frivillige organisationer, foreninger og grupper kan ansøge om økonomisk tilskud til frivilligt socialt arbejde og aktiviteter med lokal forankring i Solrød Kommune.
Sådan søger du:
Se hvordan du søger §-18 puljen under Frivilligt socialt arbejde - §-18 tilskud.