Information om coronavirusInformation om coronavirus

Vaccination mod COVID-19

Her kan du finde relevant information om vaccination mod COVID-19.

Hvis du har modtaget en invitation til at blive vaccineret, har du mulighed for at booke en vaccinationstid lokalt i Solrød Kommune. Region Sjælland har nemlig åbnet et lokal vaccinationscenter i den gamle Faktabygning, Møllemarken 12, 4622 Havdrup.

Det skal du være opmærksom på

På de lokale vaccinationssteder bliver der ikke vaccineret med flere forskellige varianter af vacciner, og derfor kan du kun booke en tid, hvis du er valgt til at modtage den vaccine, regionen vaccinerer med i Havdrup. 

Hvis du kun kan booke en tid til vaccination et stykke ud i fremtiden, kan du evt. booke den tid, og jævnligt holde øje med, om der kommer ledige tider tættere på i dag, som du kan erstatte din bookede tid med i stedet for. 

Kontakt Region Sjælland for spørgsmål
Solrød Kommune har hverken indflydelse på vaccinationerne, generelle bookinger til at blive vaccineret eller booking af tests. Det koordineres af Region Sjælland i samarbejde med SSI og Sundhedsstyrelsen, det er derfor regionen, der bedst kan besvare eventuelle spørgsmål om emnerne.

Du kan kontakte Region Sjællands corona-callcenter på tlf. tlf. 70 20 42 22, du skal dog være opmærksom på, at der må forventes at være lang ventetid til at komme igennem. Telefontiden er mellem 9-12 og 13-19.30 alle dage.

Transport til vaccinationscenteret
Som udgangspunkt skal du selv transportere dig til vaccinationscenteret, men hvis du er blevet indkaldt til vaccination, og du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som betyder, at du ikke selv (eller med hjælp fra pårørende) kan komme hen til vaccinationscenteret, skal du kontakte Borgerservice på tlf. 56182000. Du skal være opmærksom på, at hvis Solrød Kommune sørger for transporten, er det også kommunen, der booker din tid. 
Hvis du ikke har NemID
Hvis du ikke har et NemID, skal du bestille en tid telefonisk. Ring KUN, hvis du ikke har NemID, og hvis du har modtaget brevet med din invitation. 

Tidsbestilling uden NemID for borgere i Region Sjælland forgår på telefon 70 20 42 33, alle dage kl. 9-12 og kl. 13-19.30

Hvis du ikke har NemID, kan du bestille et NemID her.

Hvornår bliver det din tur til vaccination
Alle danskere bliver tilbudt en vaccine mod COVID-19. Dog ikke børn under 16 år, gravide og ammende. Du kan se rækkefølgen for, hvem der bliver tilbudt vaccination her 

Information om de tre forskellige vacciner
Sundhedsstyrelsen har lavet en pjece om vaccination, hvor du fx kan læse om, hvordan de tre vacciner vi nu har til rådighed virker, deres effekt og information om bivirkninger. Du finder pjecen her

Vaccinationshuskekort
Hvis du har modtaget en vaccination, kan du bestille et gratis vaccinationshuskekort, som hjælper dig med at huske, hvornår du skal vaccineres næste gang og beskriver, hvordan du skal forholde dig til eventuelle bivirkninger. Du kan bestille kortet her

Sådan er forløbet fra invitation til vaccination
Sundhedsstyrelsen har lavet en oversigt over forløbet fra en borger modtager en invitation til vaccination til vedkommende er færdigvaccineret. Du kan se oversigten her. 

Du kan læse information om vaccination generelt i nedenstående links.

COVID-19 Vaccine: Spørgsmål og svar

Sundhedsstyrelsens information om vaccination mod COVID-19

 

Siden er sidst ændret: 03-08-2021 Til top