Information om coronavirusInformation om coronavirus

Foreninger

Gode råd om foreningsdrift og frivillighed.

Foreninger og frivillige på både idræts-, fritids- og kulturområdet, samt det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune er påvirket i denne tid.

Alle indendørsfaciliteter i kommunen er derfor midlertidigt lukket for fritidsaktiviteter foreløbig frem til og med 7. juni. Læs mere om lukningerne. Fra den 2. juni er mødelokalerne over Solrød Bibliotek og Kulturhus samt mødelokalerne i kommunens idrætscentre åbne.

Svømmehallen samt Motionslokalet på Solrød Idrætscenter forventes først at kunne åbne som en del af fase fire af regeringens genåbningsplan, hvilket på nuværende tidspunkt ligger i starten af august.

Nogle lokaler er allerede inddraget til kommunale formål (fx opbevaring af værnemidler), hvilket fremgår af lokalebookingsystemet. Mødelokalerne på Aktivitet- og Frivilligcenteret kan blive inddraget til kommunale formål.

Vi godkender fortsat bookinger fra den 8. juni, med det forbehold at lukkeperioden udvides.

Åbne og lukkede udendørsfaciliteter

Du kan bruge nogle af Solrød Kommunes udendørsfaciliteter. Det er dit ansvar at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Solrød Kommune vurderer ikke den enkelte sag. På nuværende tidspunkt må du ikke lave fodboldaktiviteter på Solrød Kommunes udendørsfaciliteter.

Udendørsanlæg, der er åbnet:

 • Tennisbaner
 • Petanquebaner
 • Atletikbane i Jersie
 • Græsarealer ved Jersiehallen
 • De mindre boldbaner og træningsområde ved Havdrup Idrætscenter
 • Udendørsarealerne ved spejderhytterne
 • Græsarealer ved Havdrup Skole, Uglegårdsskolen, Munkekærskolen og Solrød Gammel Skole, efter kl. 16.00 i hverdage samt hele dagen i weekenderne

Udendørsanlæg kan være åbnet uden foreningsaktiviteterne er startet. Det er foreningens egen vurdering, om deres aktivitet kan starte op i forhold til rammerne fra Sundhedsstyrelsen.

Udendørsanlæg, der er delvist åbnet:

 • Kunstgræsbanerne ved Solrød Idrætscenter må benyttes af folkeskolerne samt folkeoplysende foreninger med godkendte sæsonbookinger.
 • Jersie Stadion må benyttes af folkeoplysende foreninger med godkendte sæsonbookinger.

Udendørsanlæg, der stadig er lukkede:

 • Havdrup Stadion
 • Solrød Strand Stadion
 • Alle ridehaller
 • Alle omklædnings- og badefaciliteter

Da omklædnings- og badefaciliteter fortsat er lukket, er det en god ide at være omklædt hjemmefra.

Offentlige toiletter vil stadig være lukkede.

Før du inviterer nogen til træning, vil det være en god ide at skrive ud, hvordan I vil træne og stadig overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. På den måde kan alle møde forberedt op.

Hvis du skal bruge rekvisitter fra et idrætscenter, kan du ringe til idrætscenterets vagttelefon: 56182580 og lave en aftale. Du skal selv sørge for rengøring af rekvisitter og kontaktflader.

Indendørsfaciliteter

Sundhedsstyrelsen og Kulturministeriet har nu åbnet op for, at der må være fritidsaktiviteter i lokaler – dog ikke idrætsaktiviteter. Idrætsaktiviteter dækker også aktiviteter så som yoga og dart, som derfor ikke kan gå i gang endnu.
Det er dig som bruger, der har det endelige ansvar for, at de aktiviteter du laver, følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for Covid-19. Retningslinjerne bliver løbende ændret, så derfor er det en god ide at følge med på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk.

Trods genåbningen opfordrer vi til, at du afholder dine møder elektronisk, hvis det kan lade sig gøre. Du kan læse Kulturministeriets notat her.

Fra tirsdag den 2. juni åbner vi følgende lokaler for fritidsbrugere i tidsrummet mandag-torsdag efter kl. 17.00, fredag efter kl. 16.00 og hele weekenden:

 • Mødelokalerne over Solrød Bibliotek og Kulturhus
 • Mødelokalerne i Solrød Idrætscenter
 • Mødelokalerne i Havdrup Idrætscenter (hele dagen)

For at bruge mødelokalerne, skal du booke dem gennem EG On: https://solroed.kultur.egon.dk/forening.

Ved hvert lokale har vi noteret, hvor mange personer, der maksimalt må opholde sig i rummet, således at der er 4 kvadratmeter per person. Forsamlingsforbuddet vil stadig være gældende, som på nuværende tidspunkt er 10 personer. Nøgler afhentes i Bibliotek og Kulturhuset i den betjente åbningstid.

Når du bruger mødelokalet skal du være opmærksom på:

Kontaktflader

Tør af før og efter din aktivitet med rengøringsmiddel. Møblerne tåler ikke håndsprit.

Håndhygiejne

Brug håndsprit eller vask hænder når du kommer og går – eller brug handsker.

Hold afstand

Mindst en meter mellem hver deltager.

Mindst to meter ved sårbare borgere eller ved kraftig udånding (fx sang).

Vi stiller håndsprit og rengøringsmidler til rådighed. Det kan dog være en god ide at tage noget med selv, da vi ikke altid har mulighed for at tjekke beholdningen og genopfylde mellem aktiviteter. Mangler der håndsprit eller rengøringsmidler, kan du skrive til: kulturfritid@solrod.dk.

Mødeloklaerne i Aktivitets og Frivilligcenteret er forsat lukket, af hensyn til udsatte borgere.

Haller og anden indendørstræning er fortsat lukket.

 

Få svar på dine spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål, som udbredelsen af corona i øjeblikket giver anledning til.
(Guide fra Center for frivilligt socialt arbejde).

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Administrator i Kultur og Fritid Lisa Kimiko Makholm
Mail lma@solrod.dk
Tlf. 5618 2831

Frivilligkonsulent i Aktivitets- og Frivilligcenteret Helene Pihl
Mail hhp@solrod.dk
Tlf. 2364 8908

Siden er sidst ændret: 29-05-2020 Til top