Information om coronavirusInformation om coronavirus

Affald

Læs om ændringer vedrørende affald.

Tømning af affald:

Driften af affald opretholdes som normalt indtil videre. Hvis skraldemændene bliver syge, kan der forekomme aflysning af storskrald.

Oplever du manglende tømning, så er det hurtigste at melde det ind direkte til renovatøren via vores Selvbetjening: https://solrod.renoweb.dk/Legacy/selvbetjening/mit_affald.aspx?b=1

Der vil forekomme længere svartider ved henvendelse om affald til kommunen på telefon og mail.

Ekstra affald:

I uge 12 og 13 må man stille ekstra restaffald i en vilkårlig sæk ved siden af beholderen til mad/restaffald. Så vil den blive taget med af skraldemanden uden beregning.

Vi opfordrer dog til, at man udsorterer mest muligt til genanvendelse for at mindske mængderne af restaffald. Der kan stilles ekstra klare sække med plast, dåser, papir eller pap ved siden af spandene, hvis man har for meget affald til genanvendelse.

Følg med på vores facebook-side ”Solrød Affald 2020”, hvor vi løbende giver gode råd til at sortere og minimere affald i løbet af disse uger.

Vedr. genbrugspladser:

Alle ARGOs genbrugspladser er lukket fra fredag den 13. marts - det gælder også for muligheden for at komme ind uden for åbningstid (døgnåbent).

ARGO opfordrer alle til at opbevare affaldet derhjemme, indtil genbrugspladserne kan åbne igen.

Der vil dog være et nødberedskab på fire genbrugspladser (Kalundborg, Køge, Roskilde og Torkilstrup), der holder åbent for erhverv i nogle begrænsede tidsrum:
mandag, onsdag og fredag kl. 9-11 (første gang mandag den 16. marts 2020)

Vedr. storskrald og haveaffald:

Vi oplever, at der for tiden bliver stillet ekstraordinært meget haveaffald og storskrald ud til afhentning.

Vi formoder, at det skyldes corona-situationen, som har lukket genbrugspladserne og givet mange tid til at rydde op og gå i haven. Men det betyder desværre, at vores chauffører har svært ved at følge med.

Derfor vil vi gerne opfordre til at man så vidt muligt forsøger at begrænse affaldsmængden.

På forhånd tak for hjælpen.

Siden er sidst ændret: 23-03-2020 Til top