Byggeansøgning
Hvis du skal opføre et nyt byggeri, i gang med en til- eller ombygning eller andre væsentlige forandringer, skal du søge byggetilladelse digitalt i Byg og Miljø.
Solrød Kommune opfordrer rådgivere til at tilnytte ejer af den pågældende ejendom til projekterne i Byg og Miljø, så ejeren løbende kan holdes opdateret om status på deres byggesag via Byg og Miljø.
I denne film kan du se, hvordan du ansøger digitalt i Byg og Miljø
Hvis du ikke selv er ansøger på din byggesag, vil du i forbindelse med sagsbehandlingen få tilsendt en kopi, når der bliver truffet en afgørelse i din sag. Øvrige henvendelser foregår via Byg og Miljø med ansøger, medmindre ansøger har påført dig som part på sagen i Byg og Miljø.
Hvis der er en ny lokalplan på vej
Når et forslag til en lokalplan er offentliggjort – og indtil lokalplanen er endeligt vedtaget – må du ikke bygge, udstykke eller ændre på ejendomme, der er omfattet af forslaget.
Eksisterende lovlig bebyggelse kan fortsætte som hidtil.
Den midlertidige retsvirkning gælder, indtil lokalplanen er endeligt vedtaget, dog højst et år efter at planforslaget blev offentliggjort.
Du kan læse mere om de midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslag i planlovens paragraf 17 på Retsinformation.dk.
Særlige regler og nyttig information
I forbindelse med et byggeprojekt er der mange ting, du skal tage højde for. Se herunder, hvad der gælder for ejendommen og anden nyttig information.
TinglysningÅbn/luk punkt
Der kan være begrænsninger for, hvad du må gøre ved ejendommen. Den slags begrænsninger fremgår af tinglyste servitutter, også kaldet deklarationer, som fremgår af en udskrift fra ejendommens tingbog.
Se mere på www.tinglysning.dk.
Vejledning til udførelse af faskineÅbn/luk punkt
Regler og vejledning vedrørende faskiner/nedsivningsanlæg.
Inden etablering af en faskine skal du ansøge om en nedsivningstilladelse. Det kan ske via linket i selvbetjeningsportalen til højre på siden under "Nedsivning af regnvand".
Zinktagrender
Ubehandlede zinktagrender afgiver større mængder zink til regnvandet og medfører på sigt en forurening af jorden under og omkring faskinen.
Hvis bygherre ikke ønsker at anvende et mindre forurenende materiale, eksempelvis stål eller aluzink, og tagrenderne ikke coates, skal det sikres, at zinkforureningen ikke spreder sig. Eksempelvis er det muligt at rense vandet ved at lede det igennem et bed med filtermuld, inden det nedsives i faskinen. Filtermulden tilbageholder størstedelen af zinken i regnvandet.
Alternativt kan det også dokumenteres, at forureningen ikke spredes, hvis der foreligger jordprøver, der viser, at den under- og omkringliggende jord har et højt lerindhold, som vil binde zinket. Ellers kan der udlægges filtermuld under og omkring faskinen.
I nedsivningstilladelsen vil der være et vilkår om, at når der på et tidspunkt skal foretages ændringer af faskinen eller etableres ny faskine, så skal jorden afgraves og bortskaffes som forurenet jord.
Vigtig information i forbindelse med vandinstallationsarbejderÅbn/luk punkt
Her kan du læse en orientering om, hvad du skal gøre, inden du iværksætter vandinstallationsarbejder.